Nieuws - 15 januari 2021   15:08 Courchevel: Lichaam van skileraar gevonden na lawine

Door:

In het Franse Courchevel is een 40-jarige Italiaanse skileraar overleden. Zijn lichaam werd gisteren gevonden nadat hij begraven werd door een lawine. 

Afgelopen woensdag ging de 40-jarige Italiaan in zijn eentje touren in de bergen rondom Courchevel, om specifiek te zijn in de Vizelle sector. Aan het einde van de dag zou hij bij de lokale skischool zijn om zijn kind op te halen na een skiles, maar hij kwam daar nooit opdagen.

Een zoektocht naar de man werd opgezet en in de Franse regio was door de verse sneeuwval op dat moment lawinecijfer 4 op de schaal van 5 actief. Een grootschalige zoekactie door de Gendarmerie de Haute Montagne (Franse bergpolitie) werd in gang gezet en pas op donderdagochtend werd zijn lichaam gevonden in het spoort van een lawine.

Na lang sonderen door de Gendarmerie werd zijn lichaam gevonden onder ruim één meter sneeuw, op een hoogte van 2.200 meter.

Gevaar

De burgemeester van Courchevel, Jean-Yves Pachod, heeft zijn steun uitgesproken aan de nabestaanden van de man. Hij bestempelde bovendien nogmaals het feit dat de bergen, zeker nu, gevaarlijk kunnen zijn. Commandant Ribes van de Gendarmerie liet weten dat ‘het sneeuwpak zeer instabiel is op dit moment’ en dat hoewel het er zeer uitnodigend uitziet, men wel de veiligheid in de gaten moet blijven houden.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws