Nieuws - 29 mei 2020   16:57 Crans-Montana doet skigebied voor negen dagen open

Door:

In een redelijk verrassende move gaat Crans-Montana z’n skigebied nog even open gooien. En het bijzondere eraan? Als Nederlander heb je er niks aan! 

Het Zwitserse skigebied heeft nog genoeg sneeuw liggen om nog een paar dagen wat pistes open te gooien en nu de coronacrisis wat is gaan liggen, is dat precies wat ze nu gaan doen. Crans-Montana gaat vanaf 6 juni het skigebied openen voor in totaal negen dagen, om het leed van het vroege sluiten toch een beetje te kunnen verzachten.

De Lac piste, het snoepark en een cross-country piste zullen vanaf 6 juni in totaal negen dagen geopend zijn voor iedereen die langs wil komen, al zal er uiteraard wel rekening gehouden moeten worden met de nodige coronamaatregelen.

Grenzen

Voor Zwitserland geldt nog wel een grote bottleneck en dat zijn de grenzen, die gaan op z’n vroegst pas op de 15e weer open. Oftewel, net te laat om er als Nederlander nog iets aan te hebben. De actie is dan vooral gericht op de locals en vakantiegangers binnen Zwitserland zelf.

Zoals gezegd zijn er dus wel degelijk maatregelen van kracht in het gebied, zoals een dagelijks quota van mensen die in de skiliften mogen om drukte te voorkomen. Ook zal er streng toezicht zijn op het aantal mensen dat tegelijk in de skilift mag stappen en om dit allemaal in goede banen te sturen heeft het skigebied uitvoerig gesproken met de Zwitserse overheid. Onderdeel hiervan is een ‘geavanceerd boekingssysteem’ waarmee men van te voren een dagkaart aan zal moeten schaffen. Op de dag zelf bij de kassa een dagpas kopen lijkt niet mogelijk te zijn.

Meer in Zwitserland

Hoewel Crans-Montana het enige Zwitserse skigebied is dat nu open gaat, is het zeker niet de enige die deze zomerperiode nog wat pistes open wil gooien. Zermatt en Saas-Fee hebben plannen om in juli weer open te gaan en zoals het er nu naar uit ziet, zullen deze gebieden tot aan de winterperiode open blijven en willen ze het zomerseizoen in één adem door laten vloeien in het winterseizoen. Hoe dit er qua maatregelen uit komt te zien is nog niet helemaal duidelijk, daar zal later een definitief bericht over komen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws