Nieuws - 28 april 2021   16:55 Crans Montana trekt seizoen door tot begin juni

Door:

Die Zwitsers hebben het lekker voor elkaar. Niet alleen hebben ze de winter open kunnen blijven, Crans Montana trekt het winterseizoen nu zelfs door tot en met begin juni! 

Als de condities goed zijn, waarom zou je het dan ook niet doen? Het Zwitserse Crans Montana heeft een aardig skigebied met ook nog eens een heel hoog gelegen deel, waardoor ze zeker zijn van meer dan prima condities voor een langere periode. Crans Montana heeft dan ook aangekondigd dat ze het seizoen gaan verlengen en dat een deel van het skigebied daardoor open zal blijven tot en met minimaal 6 juni.

Het zogenaamde Plaine Morte gedeelte van het gebied in Crans Montana, bereikbaar via de Funitel, Cabane de Bois en de Violettes Express zal daardoor nog geruime tijd open blijven en het goede nieuws daarbij is dat ook het Snowpark van Crans Montana tot en met 6 juni toegankelijk zal blijven.

Voor iedereen die nog van plan is om wat Park meters te pakken is het dan ook heel goed nieuws, aangezien veel van de gebruikelijke gebieden op dit moment niet open zijn en het maar de vraag is of ze nog open gaan. In Frankrijk zijn normaal gesproken Les 2 Alpes, Tignes en Val d’Isere nog open, maar die zijn momenteel gesloten door de Franse lockdown. Hetzelfde geldt voor Cervinia en Stelvio in Italië. In Oostenrijk zijn Hintertux, Pitztal en Stubai nog wel open in juni, al komen daar mogelijk Kaunertal en Molltal ook nog bij. Overigens is het Zwitserse Zermatt net als ieder ander jaar ook nog steeds geopend.

Mocht je die kant op willen gaan, dan kan dat met relatief weinig maatregelen. Faciliteiten die bij een hotel horen zijn voor hotelgasten gewoon open en je mag in Crans Montana gewoon het terras op voor een drankje of om iets te eten. Wel zal je de aangescherpte quarantaine regels in Nederland in acht moeten houden, waarbij aangegeven is dat men in Nederland wil gaan handhaven en ook niet zal schromen om boetes uit te delen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

En, volledig lam het terras af gekropen? Of heb je de stad leeggekocht? Hoe dan ook, op zondagavond moet je maar één ding doen: chillmode XL!  Lees Meer…

WTF

25 april 2021

Zondag WTF #426

Terwijl het winterseizoen er wel zo’n beetje op zit, is er in ieder geval een beetje licht aan het einde van de tunnel. Klaar voor de terrassen?  Lees Meer…

Meer Nieuws