Nieuws - 5 augustus 2015   15:21 De 2016 kalender van de Freeride World Tour is bekend

Door:

Yes! Eindelijk mag de voorpret gaan beginnen, de kalender van ‘s werelds allergrootste Freeride festijn is bekend gemaakt! De allerbeste freeride skiërs en snowboarders mogen het weer uit gaan vechten op vier verschillende locaties over de hele wereld. Check de gekozen gebieden en datums! 

Het is altijd weer erg lang wachten na X-Treme Verbier! Het grootste Freeride festijn ter wereld moet uiteraard over perfecte sneeuw beschikken en dus kan het feestje alleen maar doorgaan als het echt hartje winter is. Gelukkig zit het langste gedeelte van de zomer er al weer op en mogen we dus gaan beginnen met de voorpret voor het aankomende seizoen.

Vandaag heeft de organisatie de volledige kalender online gezet en er zijn eigenlijk geen verrassingen op te vinden! De locaties zijn hetzelfde als vorig jaar maar dat mag de pret niet drukken! Zoals altijd kan de organisatie nog geen definitieve wedstrijd datum geven maar maken ze gebruik van zogenaamde ‘windows’. Zo’n window bestaat meestal uit een periode van 4 tot 7 dagen, waarbij de wedstrijdleiding de dag met de beste condities uit kan kiezen. 24 uur van te voren geven ze de starttijd door!

Dit is de kalender zoals het er nu uitziet:

23 januari – 27 januari: Vallnord-Arcalis Andorra

Vorig jaar ging de FWT voor het eerst richting Andorra en dit is goed bevallen! Zo goed zelfs dat ze hier twee wedstrijden hebben verreden omdat er grote issues waren in Oostenrijk. Toen de wedstrijd daar niet door kon gaan in verband met slechte sneeuwcondities heeft de FWT besloten om de wedstrijd voort te zetten in Andorra.

Dat Andorra dit jaar weer op de kalender staat is niet bepaald vreemd te noemen dus, maar deze keer hebben ze de eer om het seizoen te openen. Tijdens deze wedstrijd mogen alle deelnemers meedoen, dus zowel de vrouwelijke als de mannelijke snowboarders & skiërs gaan hier de berg af!

6 februari – 12 februari: Chamonix Mont-Blanc Frankrijk

De afdaling op de Mont-Blanc is een klassiekertje binnen de FWT!  De wedstrijd wordt hier al jaren gehouden en dat is ook niet bepaald vreemd, omdat de Mont-Blanc als hoogste berg van de Alpen natuurlijk gigantisch tot de verbeelding spreekt.

Ook tijdens deze wedstrijd mogen alle deelnemers meedoen, zonder uitzonderingen!

6 maart – 11 maart: Fieberbrunn Oostenrijk

Fieberbrunn en de Freeride World Tour, ze lijken elkaar niet helemaal lekker te liggen. Vorig jaar begon de wedstrijd vol goede moed, maar na een harde crash bij de vrouwelijke skiërs besloten ze de boel stop te leggen en naar een ander gebied te trekken. Er werd gekozen voor Kappl en de wedstrijd ging hier in eerste instantie gewoon verder. Na opnieuw een harde crash en een lawine werd ook deze wedstrijd geannuleerd! Uiteindelijk kon deze wedstrijd nog ingehaald worden in Andorra, maar in Oostenrijk is er dus weinig gebeurd.

Dit jaar gaan ze dus hopelijk voor de herkansing! De organisatie heeft besloten om deze wedstrijd iets later in het seizoen te organiseren dan vorig jaar, in de hoop dat de sneeuwkwaliteit er dan beter bij ligt. Ook tijdens deze wedstrijd mogen alle deelnemers mee doen.

17 maart – 25 maart: Haines (Alaska) Verenigde Staten

Haines in Alaska heeft zich de laatste jaren echt ontpopt tot het mekka van de freeriders! Er zijn hier geen skigebieden te vinden, alles moet met de helikopter gedaan worden maar daar krijg je wel massive bergen voor terug die echt helemaal afgeladen zijn met poedersneeuw.

Punten

Na de wedstrijd in Fieberbrunn worden alle punten bij elkaar opgeteld en gaat de organisatie beslissen wie mee mag doen met de wedstrijd in Haines. Deze deelnemers mogen starten in Alaska:

– Top 14 mannelijke skiërs
– Top 7 vrouwelijke skiërs
– Top 7 mannelijke snowboarders
– Top 5 vrouwelijke snowboarders

De deelnemers die aan deze eisen voldoen zijn gekwalificeerd voor de laatste ‘normale’ wedstrijd van de FWT en hebben ook meteen een ticket voor de Freeride World Tour in 2017!

2 april – 10 april: XTreme Verbier Zwitserland

XTreme Verbier is hét event waar de Freeride World Tour mee is begonnen! Deze wedstrijd wordt al jaren verreden op hetzelfde gedeelte van de berg en het is de meest prestigieuze freeride competitie ter wereld. Iedereen wil hier bij zijn, maar lang niet iedereen mag hier starten. Alleen de állerbesten mogen meedoen.

Na de wedstrijd in Haines wordt er namelijk nog een keer naar de punten gekeken en alleen de volgende deelnemers mogen starten in Verbier:

– Top 12 mannelijke skiërs
– Top 6 vrouwelijke skiërs
– Top 6 mannelijke snowboarders
– Top 4 vrouwelijke snowboarders

Na XTreme Verbier zit het FWT seizoen er al weer op en zullen we dus moeten wachten op 2017! Maar, in de tussentijd kunnen we dus nog even genieten van deze wedstrijden en uiteraard gaan wij weer uitgebreid verslag doen van alle evenementen. Blijf Snowchamps dus in de gaten houden voor livestreams, recaps, foto’s, nieuws en video’s!

FWT16 Teaser

Freeride World Tour calendar unveiled !#FWT16

Posted by Freeride World Tour on woensdag 5 augustus 2015

Bron:

Foto: Freeride World Tour

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws