Nieuws - 20 mei 2016   11:30 De 5 beste zomer skigebieden van Europa

Door:

Het wintersportseizoen zit erop maar dat betekent niet dat de ski’s en snowboards opgeruimd moeten worden! Je kan natuurlijk indoor verder gaan maar er zijn ook genoeg skigebieden die in de zomerperiode gewoon de deuren openen. Wij hebben de top 5 voor je samengesteld! 

Dat de zomer begonnen is wil echt niet zeggen dat er niet meer gewintersport kan worden! Je moet alleen iets beter zoeken en je bent afhankelijk van de openingstijden, maar er zijn genoeg gletsjers geopend zodat je alsnog de sneeuw in kan duiken. Veel kilometers vreten hoef je overigens niet meer te verwachten, gemiddeld gezien is er namelijk slechts zo’n 20 kilometer aan pistes toegankelijk in deze periode.

Voordat we met deze lijst beginnen moeten we alvast zeggen dat Stubai er dit seizoen niet tussen staat en dat heeft een hele goede reden. Normaal gesproken is Stubai een van de gebieden waar heel veel freestylers naartoe gaan, maar omdat ze een nieuwe skilift gaan bouwen in het gebied kan je er dit seizoen niet wintersporten! Volgend jaar zal alles weer zoals normaal geopend zijn, maar deze zomer heb je met je ski’s of snowboard niet veel te zoeken in Stubai.

Zermatt / Cervinia

Zomerski

Dit gebied, dat zich over twee landen verspreid, is geopend in de zomer en biedt veel mogelijkheden voor allerlei wintersporters! Je kan hier tot een hoogte komen van 3883 meter en gedurende de zomer kan je hier heel veel ski- en snowboardteams vinden die aan het trainen zijn voor het aankomende seizoen. Er is een aardig park te vinden voor de freestylers en ook hier wordt aardig getraind, maar ook de alpineskiërs zijn hier volle bak aan het racen in de zomermaanden!

In Zermatt is ongeveer 21 kilometer aan pistes te vinden en in principe is dit gebied het hele jaar geopend. Wel moet je letten op de openingstijden van de skiliften want die kunnen aardig variëren! Sommige liften starten al om half 7 ‘s ochtends en afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen ze rond een uur of 1 ‘s middags alweer stoppen, terwijl het op andere dagen juist weer door kan gaan tot een uur of 4/5 ‘s middags.

Het Italiaanse gedeelte, Cervinia, is niet de hele zomer geopend. Zij gooien de boel pas weer open tegen het einde van juni en gaan dan door tot september. In het Italiaanse gedeelte is ongeveer 23 kilometer aan pistes bereikbaar en ook hier moet je rekening houden met korte openingstijden.

Tignes

In het Franse Tignes wordt alles boven de 3000 meter open gegooid tijdens de zomer, al is het maar een vrij korte periode. De Grande Motte gletsjer is zes weken lang geopend vanaf eind juni en je kan tot een maximale hoogte komen van 3456 meter, al kan dat niet de gehele periode! Deze lift wordt namelijk niet elke dag aangezet waardoor je lang niet altijd het volledige gletsjergebied kan bereiken.

Zomerski

In totaal heb je de beschikking over 20 kilometer aan pistes en er is een snowpark geopend in deze periode. In Tignes lopen de meeste liften van 7.15 uur ‘s ochtends tot 1 uur ‘s middags omdat de sneeuw in deze periode het beste blijft. Daarna is het alleen nog maar slushy en ze willen de sneeuw graag een beetje goed houden!

Saas-Fee

Saas-Fee in Zwitserland is tijdens de zomer een van de freestyle paradijsjes waar volle bak getraind kan worden in het park. Gedurende de zomer is hier een compleet park te vinden met pro-line en een geopende superpipe, waardoor je er heel veel professionele freestylers kan verwachten!

Zomerski

Ook hier is ongeveer 20 kilometer aan pistes te vinden en het hoogste punt ligt op 3600 meter. Dit jaar is Saas-Fee geopend tussen 16 juli en 31 oktober en de liften starten tussen 7 en 8 uur ‘s ochtends. Hoe lang deze liften blijven draaien ligt aan de weersomstandigheden, als het heel erg warm is gooien ze de liften eerder dicht.

Les Deux Alpes

Het Franse Les Deux Alpes is eigenlijk alleen maar open voor de freestylers omdat er verder weinig te vinden is in de zomermaanden. Slechts een handjevol pistes zijn geopend terwijl er wel een groot park ligt met features op alle verschillende niveau’s waar dus ook volop getraind wordt! Ook hier is een superpipe te vinden en ook ligt er het hele zomerseizoen een airbag om je tricks verder bij te schaven.

Zomerski

Les Deux Alpes is geopend tussen 18 juni en 27 augustus en de liften draaien van 7 uur ‘s ochtends tot half 1 ‘s middags. Met de liftpas die je hebt kan je overigens in de middag ook het mountainbike park bereiken!

Hintertux

Dit Oostenrijkse gebied is toch wel een beetje de koning van het zomerskiën. Hintertux is het hele jaar geopend en heeft met 60 kilometer aan pistes by far de meeste meters in de zomerperiode! Verder zijn er nog eens twee snowparks te vinden, één voor de beginners en één voor de ervaren freestylers die willen trainen. Het Familypark is voor de beginners en Betterpark heeft alles voor de echte pro’s in huis, waaronder de hoogste World Cup halfpipe van Europa.

Zomerski

In Hintertux hoef je je geen zorgen te maken over de lifttijden, hier draait alles namelijk van 8 uur ‘s ochtends tot 5 uur ‘s middags. Je kan dus de hele dag aan de bak zonder te stoppen! Ook wel handig om te weten; als je een liftpas koopt en je staat niet iedere ochtend vroeg boven, kijk dan even goed naar de verschillende opties. Kans is groot dat je goedkoper uit kan zijn met een iets andere liftpas!

Bron:

Foto: Zermatt.com

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws