Nieuws - 12 februari 2016   15:00 De ‘DeBooter’ laat je makkelijk je skischoenen uittrekken

Door:

In de categorie ‘uitvindingen waarvan je niet wist dat je ze nodig had’ presenteren we je nu de DeBooter, een apparaat om je skischoenen uit te trekken. Nee, we verzinnen het niet, dit ding bestaat echt! 

Vroegâh hadden we de ontzettend foute Tell Sell reclames met van die vage producten die heel handig lijken, maar na één keer gebruiken alweer in de kas liggen te verstoffen omdat je er eigenlijk geen reet aan hebt. Tegenwoordig zijn helaas al die overdreven reclames van de TV gehaald en moeten we het ergens anders zoeken. Gelukkig hebben we Kickstarter nog!

De DeBooter is een apparaat dat precies doet wat de naam suggereert, het doet niks anders dan je skischoen losmaken van je voet. Niks meer, niks minder! De makers van de DeBooter weten het in ieder geval mooi te verpakken. “Als fervente skiërs kwamen we erachter dat een jarenoude worsteling nog altijd bestaat. De technologie van ski’s, schoenen en bindingen heeft een grote evolutie doorgemaakt, maar de dagelijkse taak van simpelweg je schoenen uittrekken is nog altijd niet veranderd. Daarom hebben wij de DeBooter gemaakt.”

Goed. Hoe werkt het? De DeBooter is gemaakt van plastic en beschikt over een soort skibinding voor je hak. Je zet je schoen erin, die staat vervolgens in een hoek omhoog met je hak in deze ‘binding’. Zet je andere voet op het plateau van de DeBooter en trek je voet uit je schoen. Gefeliciteerd, je hebt zojuist je skischoen uitgetrokken! Zo simpel is het en meer doet de DeBooter dan ook niet.

DeBooter

Dit apparaat komt in twee varianten, een met plateau voor persoonlijk gebruik en een zonder plateau maar wel met schroefgaten voor een permanente installatie bij een skishop of het skidepot. Die laatste versie kan misschien nog wel eens gebruikt gaan worden in verschillende skigebieden, maar voor persoonlijk gebruik valt de nuttigheidsfactor nog aardig tegen. Je moet immers de DeBooter constant tegenhouden met je andere voet en als je ergens midden in de sneeuw staat is dat alles behalve handig. Als je eenmaal één skischoen uit hebt gedaan sta je dus sowieso met je sokken in de sneeuw!

DeBooter

Een ander nadeel is toch echt het prijskaartje. Je kan nu via Kickstarter het project steunen en voor 50 dollar, omgerekend 44,17 heb je dan een DeBooter in huis. Dit valt nog mee, maar dit is dan ook een speciale gereduceerde prijs voor Kickstarter. Als de campagne erop zit worden ze verkocht voor 85 dollar, wat omgerekend zo’n 75 euro is. Dat is toch wel aardig wat geld voor iets wat maar een klein beetje handiger is dan je schoenen met de hand uitdoen. En zeg nu zelf, is dat écht zo’n groot issue?

Mocht je er brood in zien, de Kickstarter campagne loopt nog 29 dagen en ze hopen in totaal $40.000 binnen te harken met deze campagne. De teller staat nu nog op ongeveer $1100, dus ze hebben nog een lange weg te gaan..!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws