Nieuws - 3 september 2016   16:26 De Epic Pass breidt uit naar Oostenrijk, Frankrijk, Italië en Zwitserland!

Door:

Vail Resorts, de eigenaar van de Epic Pass, is niet alleen druk bezig met het opkopen van skigebieden. Voor het aankomende seizoen breiden ze namelijk de Epic Pass zelf ook nog eens uit met aardig wat bestemmingen in Europa. Frankrijk, Oostenrijk, Italië en Zwitserland horen nu ook bij de familie! 

Als je serieus rond wilt reizen over heel de wereld dan is die Epic Pass eigenlijk gewoon een must. Op deze megapas zitten al veelAmerikaanse skigebieden en je kan er zelfs mee naar Australië, maar nu is Europa eindelijk een keer aan de beurt. Voor het aankomende seizoen breiden ze de pas flink uit waardoor je in zes massive skigebieden in de Alpen terecht kan.

De toevoegingen zijn verdeeld over Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Italië, en met de Epic Pass kan je dan in ieder skigebied meerdere dagen terecht. Voor de duidelijkheid, het is geen normale seizoenskaart waarmee je onbeperkt toegang hebt, er hangen wel degelijk limieten aan! Check hieronder de lijst van skigebieden en de limieten die aan de Epic Pass hangen:

Oostenrijk

Drie dagen vrij skiën in onderstaande dorpen. Dagen mogen verdeeld worden, hoeft niet aaneengesloten te zijn.

Ski Arlberg
Lech
Zurs
Stuben
St. Christoph
St. Anton
Arlberg

Zwitserland

Vijf aaneengesloten dagen vrij skiën in onderstaande dorpen. Vijf dagen gaan in wanneer je je Epic Pass laat zien bij de kassa.

4 Vallees
Verbier
Nendaz
Veysonnaz
Thyon

Frankrijk

Zes dagen vrij skiën in onderstaande skigebieden, maar je hebt in ieder gebied maximaal twee dagen. Na die twee dagen moet je dus naar een ander gebied toe! Dagen hoeven niet aaneengesloten te zijn.

Les 3 Vallees
Courchevel
La Tania
Méribel
Brides-Les-Bains
Les Menuires
Saint Martin de Belleville
Val Thorens
Orelle

Paradiski
Les Arcs
La Plagne
Peisey-Vallanory

Tignes
Tignes
Val d’Isere

Italië

Drie dagen vrij skiën in onderstaande dorpen, verder geen eisen om rekening mee te houden. Dagen hoeven ook hier aaneengesloten te zijn. Je moet bovendien een week van te voren aangeven wanneer je komt en waar je je skipas op wilt halen.

Skirama Dolomiti
Madonna di Campiglio
Pinzolo
Folgarida-Marilleva
Peio
Ponte di Legno – Tonale
Andalo – Fai della Paganella
Monte Bondone
Folgarida

Epic Pass

Prijskaartje

De bovenstaande gebieden komen dus bij de al massive lijst van skigebieden die bij de Epic Pass horen en het prijskaartje blijft hetzelfde. Voor $809,-, omgerekend €725,-, heb je dan toegang negen grote skigebieden in de Verenigde Staten, drie urban skigebieden en nu dus ook gelimiteerde toegang tot de grootste skigebieden van de Alpenlanden.

Voor ons Nederlanders zal zo’n Epic Pass niet heel interessant zijn tenzij je tijdens de winter een lange periode in de Verenigde Staten door gaat brengen, dan is het uiteraard mooi te combineren! Voor de echte skinomade is zo’n pas natuurlijk perfect, al zal je je trips hier in Europa wel een beetje moeten plannen. De Epic Pass heeft namelijk in z’n voorwaarden staan dat je in sommige gebieden van te voren aan moet geven wanneer je komt, zodat de skipassen voor die dag alvast klaar ligt. Je kan dus niet zomaar aan komen zetten en je Epic Pass voor de lift houden!

Ook moet je er rekening mee houden dat je in Europa alleen kan overnachten in accommodaties die aangesloten zijn bij de Epic Pass, daarvoor moet je goed kijken op de website. De skipas wordt namelijk in samenwerking met die accommodatie aangeleverd, dus als je het op eigen houtje gaat fixen dan kom je niet ver.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws