Nieuws - 15 juni 2016   16:42 De Fleckalmbahn in Kirchberg wordt eindelijk vervangen!

Door:

Het oude beestje staat er al sinds 1984 en al jaren zijn ze daar in Oostenrijk bezig om de plannen voor een gloednieuwe lift rond te krijgen. Inmiddels is het gelukt, de Fleckalmbahn in Kirchberg wordt eindelijk vervangen voor een modern exemplaar! 

Als je in Kirchberg bent geweest heb je waarschijnlijk de Fleckalmbahn wel een keer gezien. Deze gondel staat net iets buiten het dorp Kirchberg zelf en brengt je in één keer naar een van de hogere punten van het skigebied, waardoor je direct door kan knallen richting Kitzbühel en de legendarische Hahnenkamm! Maar ja, deze gondel is inmiddels 32 jaar oud en echt wel een keer toe aan vervanging. Al jarenlang is er gedoe rondom de vervanging van deze lift maar nu is het eindelijk gelukt, de vergunningen zijn in de pocket!

De oude gondel met een lengte van 4 kilometer wordt vervangen door een nieuwe 10-persoons gondel, al zal je nog wel even een seizoen moeten wachten op deze nieuwe lift. De vervanging van de Fleckalmbahn staat namelijk pas op de planning voor het seizoen 2017/2018 en dus zal je het aankomende seizoen nog in de oude lift moeten zitten. Wat de exacte capaciteit van de lift gaat worden heeft Bergbahn Kitzbühel nog niet bekend gemaakt, maar het zal sowieso een flinke verbetering zijn ten opzichte van de huidige situatie.

Voor de oplettenden, de Fleckalmbahn is op dit moment de lift in Kirchberg met op iedere gondel een andere nationaliteit. In totaal hangen er 200 gondels aan de kabel en daar er dus ook een met de Nederlandse vlag bij! Nummer 171 om precies te zijn. Om het helemaal mooi te maken, in Kirchberg gaan ze de oude gondels niet zomaar dumpen op een of andere schroothoop. Voor €900,- kan jij namelijk een van de gondels overnemen om ‘m bijvoorbeeld in je tuin neer te zetten of misschien wel een sauna te bouwen. Helaas is de Nederlandse gondel al verkocht maar er staan nog genoeg andere gondels te koop.

Fleckalmbahn

Als je interesse hebt in een van de oude gondels moet je even contact opnemen met r.astl@kitzski.at of bellen naar +43 5356 6951 1611 om er eentje te reserveren. Wacht niet te lang, voordat je het weet zijn ze allemaal vertrokken! Je mag de gondel zelf ophalen, al is een levering ook gewoon mogelijk al kost dat uiteraard wel meer geld. Je kan zelfs kiezen of je de gondel inclusief het hele ophanging mechanisme wilt bestellen of zonder!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws