Nieuws - 14 september 2017   17:50 De Freeride World Tour 2018 kalender is bekend!

Door:

Ja hoor, de FWT zit alweer volle bak in de voorbereidingsmodus. De kalender staat klaar voor een nieuw seizoen en dit jaar zijn er wél weer een keer nieuwe toevoegingen terug te vinden. Wat dacht je van een compleet nieuw continent? 

De FWT kalender was de afgelopen twee jaar zo goed als hetzelfde en dat was natuurlijk ook niet helemaal zonder reden. Want ja, de jaren daarvoor had de FWT aardig wat problemen met het door laten gaan van de wedstrijden vanwege sneeuwcondities en slecht weer. Als je dan een paar locaties en wedstrijdwindows hebt gevonden die bijna gegarandeerd werken, waarom zou je daar van afwijken?

Dit jaar gaan ze dat dus wel doen en daar zijn we eigenlijk wel blij mee! Het is altijd mooi om nieuwe locaties bij de Freeride World Tour te zijn die de deelnemers weer tot het gaatje pushen. En dat gaan ze dit jaar ook absoluut doen, met een toevoeging die je waarschijnlijk al wel aan voelt komen…

Azië is namelijk de grote nieuwe toevoeging! Nadat ze vorig jaar een try-out hebben gedraaid met een FWQ wedstrijd in Japan is de organisatie tot de conclusie gekomen dat het land er helemaal klaar voor is. Het Japanse Hakuba mag het seizoen af trappen! Tussen 20 en 27 januari staat het hele FWT circus in Japan en het belooft een unit van een wedstrijd te worden. De FWQ competitie vorig jaar was al een groot succes, dus dat belooft weer wat.

Na Hakuba is het tijd voor de volgende nieuwe toevoeging, dan staat namelijk Canada op de planning. Het skigebied Kicking Horse in British Columbia is tussen 3 en 9 februari het strijdtoneel voordat de FWT richting Europa trekt voor een drietal bekende wedstrijden in Vallnord- Arcalis Andorra, Fieberbrunn Oostenrijk en natuurlijk de afsluiter in het Zwitserse Verbier.

1. Hakuba – Japan: 20 – 27 januari 2018
2. Kicking Horse – Canada: 3 – 9 februari 2018
3. Vallnord-Arcalis – Andorra: 1 – 7 maart 2018
4. Fieberbrunn – Oostenrijk: 9 – 15 maart 2018
5. Verbier – Zwitserland: 31 maart – 8 april 2018

Freeride World Tour

Zoals altijd geeft de FWT organisatie uiterlijk 24 uur van te voren aan wanneer de wedstrijd precies plaats gaat vinden en dan nog is het afwachten, aangezien de FWT natuurlijk heel erg afhankelijk is van sneeuw- en weercondities. Ook dit jaar gaan we je weer up to date houden met alle ontwikkelingen rondom de Freeride World Tour en uiteraard komen ook de livestreams weer voorbij zodra de wedstrijden verreden worden!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws