Nieuws - 25 maart 2017   12:27 De negen redenen waarom wintersporten in de lente top is!

Door:

Waarom zou je al die drukte opzoeken in het hoogseizoen tijdens de winter? Ga gewoon lekker tijdens de lente naar de sneeuw want dat is gewoon veel beter. Waarom? We hebben dé 9 redenen voor je neergezet! 

1. De zon schijnt (bijna) altijd

Geen grijze dagen of veel te veel neerslag tijdens dat ene zuur verdiende weekje. Als je tijdens de lente richting de sneeuw gaat is de kans heel erg groot dat je alleen maar de volle brandende zon op je mik hebt staan!

2. Je hebt binnen één week de meest epische goggleface

Lente

Dit is toch wel een beetje het verlengde van wat hierboven staat. Binnen één weekje skiën heb je waarschijnlijk een nog viezere goggleface dan je vrienden die drie weken in februari zijn geweest. Wie is hier nou de wintersporter? He? HE?!

3. Geen wachtrijen voor de skilift

Lente

Half Nederland én Duitsland proppen alle wintersportmeters in één week ergens in februari. Prima, moeten ze lekker zelf weten, maar het zorgt er wel voor dat je in een beetje fatsoenlijk gebied langer staat te wachten voor de skilift dan dat je daadwerkelijk op je ski’s staat. Dat soort gelul heb je dus niet in de lente, gewoon naar de lift toe knallen en instappen. Zo hoort het!

4. Geen overvolle bergrestaurants

Tussen de middag even een vette schnitzel naar binnen schuiven terwijl je zit te shinen op het terras? No problem, er zijn veel minder mensen die jouw lekkere plekje in de zon in kunnen kapen.

5. De skiklasjes zijn nergens te bekennen

Dit is misschien wel hét grootste voordeel van skiën tijdens de lente! Al die kids die skiles nodig hebben zijn al in februari geweest, dus die treintjes met kinderen die een hele piste in beslag nemen zijn allang vertrokken. Gewoon vol gas naar beneden jagen zonder dat je last hebt van scheldende skileraren, heerlijk!

6. Partyvibes

Als het zonnetje schijnt en de temperaturen oplopen, dan komen de échte partyvibes naar boven! Après-skiën met vallende sneeuw is natuurlijk ook leuk, maar als het volle bak zon is dan heerst er toch een ander soort vibe, alsof je op een festival in de bergen staat. Leg je zonnebril maar vast klaar, het is tijd om te shinen.

7. Goedkoop

Wintersporten tijdens de lente is misschien wel drie zo goedkoop als wanneer je tijdens het hoogseizoen gaat! Skipassen kosten niks meer, je hotel is supercheap en je kan zelfs gloednieuwe gear kopen voor een heel zacht prijsje omdat de skishops er vanaf willen. Helemaal compleet voor weinig centen, wat wil je nog meer?

8. De rit verloopt soepeler

Je hebt waarschijnlijk geen last meer van dikke vette regenbuien of sneeuwbuien onderweg en files om sneeuwkettingen te plaatsen ga je écht niet meer tegenkomen. En dan is het ook nog eens veel rustiger op de weg richting de bergen!

9. Langere dagen

Richting de zomer worden de dagen natuurlijk ook steeds langer en dat ga je ook merken tijdens je wintersport tripje. Lang feesten in de zon? No problem! Kan je weer langer skiën overdag zonder dat je staat te vernikkelen tijdens je après-ski party. Gewoon allebei doen.

 

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws