Nieuws - 11 mei 2018   18:25 De Royal Ride in Wengen is een gondellift met balkon

Door:

Waarom lekker binnen chillen als je ook buiten kan staan en je ballen eraf kan vriezen? 

In Wengen zijn ze wel een keertje toe aan een nieuwe lift, het huidige exemplaar is namelijk al dik 63 jaar oud. Dan mag er wel eens iets vervangen worden, toch? Dat is ook precies wat er nu gaat gebeuren en de grote gondel gaat daar vervangen worden door de nieuwe Royal Ride, waarmee ze direct een fancy nieuw stukje techniek in huis hebben.

Deze Royal Ride is namelijk een gondel die voorzien gaat worden van een compleet balkon waardoor je dus in de buitenlucht kan staan terwijl je naar het bergstation gebracht wordt! Wengen heeft dit plan geopperd omdat de ‘majestueuze natuur- en bergwereld’ zo op een unieke wijze bekeken kan worden. In plaats van opgepropt in een cabine kan je nu zonder beperkingen rondkijken met uitzicht op bekende bergen als de Eiger en Jungfrau.

Het balkon is te bereiken via een wenteltrap in de cabine. Wengen wilt op deze manier de gasten dichter bij de natuur brengen dan tot nu toe mogelijk is geweest, maar er is wel een kleine catch. Even volle bak ‘genieten’ van een heftige sneeuwstorm is niet mogelijk, aangezien het balkon in de wintermaanden gedemonteerd zal worden. Naar eigen zeggen heeft dit vooral met de capaciteit te maken en de wenteltrap zou teveel ruimte innemen.

Mogelijk, als er genoeg vraag naar is en het hoogseizoen voorbij is én het een stuk minder koud is, dat Wengen toch nog overtuigd kan worden om het balkon terug te plaatsen voor wintersporters, maar daarover is nog niets zeker. Voor nu is het écht alleen een zomeractiviteit en dat willen ze nog even zo houden. De Royal Ride is overigens onderdeel van een compleet ‘Royal’ pakket in Wengen, met een Royal Walk die naar de lift toegaat en een Royal View bovenop de berg, waar je een uniek uitzicht hebt op de omliggende bergen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

17 januari 2021

Zondag WTF #412

Nou, de jaarlijkse sneeuw ook weer overleefd? Mooi. Na een paar witte minuten is het nu toch weer klaar!  Lees Meer…

Meer Nieuws