Nieuws - 8 april 2016   13:23 De SANKIboard voegt een verende ‘ophanging’ toe aan je snowboard

Door:

Online crowdfunding campagne’s hebben vaak een hoog Tell Sell gehalte. Het klinkt als een geniaal idee maar als je ‘m echt in huis haalt gooi je ‘m bijna ongebruikt weer in de hoek. Valt dit ‘ophanging’ systeem voor je snowboard in diezelfde categorie? 

Iedereen die wel eens een ijzige piste heeft gedaan op een snowboard weet dat je benen een aardige optater kunnen krijgen van de klappen die je op moet vangen. No problem, dit hoort nou eenmaal bij de sport! Maar ja, er zijn altijd uitvinders die vinden dat het makkelijker en beter kan en dat dacht een Russisch designbureau dus ook. Zij vinden het maar niks dat je benen klappen moeten opvangen en hebben daarom het idee van een auto ophanging naar een snowboard gebracht.

De SANKIboard is namelijk een soort verhoging waar je bindingen op komen te staan, die door twee staanders omhoog gehouden wordt. Deze staanders werken als een vering op je snowboard zodat de klappen gedempt worden en je benen minder snel moe worden. Dit moet ervoor zorgen dat vibraties bijna niet meer voelbaar zijn en dat grote jumps makkelijker genomen kunnen worden. Een bijkomend voordeel is dat je verder nu verder van je kanten verwijderd zijn en je geen last meer hebt van heel/toe drag bij het carven.

sanki1

Deze verhoging is gemaakt van glasvezel versterkt met een extra laag koolstofvezel om ervoor te zorgen dat de vering niet zomaar afbreekt na een harde crash jump. De SANKIboard kan bevestigd worden op de punten waar je normaal gesproken je eigen bindingen op vast maakt en vervolgens zet je je bindingen weer vast op de SANKIboard. Tot slot geeft de maker aan dat het nog een extra voordeel heeft, je kan er namelijk op zitten zonder een koude reet te krijgen van de sneeuw.

sanki3 sanki4

Voordat de SANKIboard op de markt komt zal er nog wel een crowdfunding campagne gehaald moeten worden en daar heeft de maker nog een aardige klus aan! Hij heeft het doel om $25.000 binnen te harken via Indiegogo, maar de teller staat nu nog op $237,-. De prijs is ook niet echt mals te noemen, je bent namelijk $199 kwijt voor één SANKIboard en dan krijg je ‘m (als het goed is) ergens in september. Wil je ‘m eerder in huis hebben dan kan dat ook alleen gaat het je dan nog eens $50,- extra kosten!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws