Nieuws - 18 april 2021   16:17 De Schans Uden: politie vermoedt brandstichting, schade 300.000 euro

Door:

De brand van afgelopen vrijdag bij De Schans in Uden heeft voor grote schade gezorgd. Er is nog niet veel bekend, maar de politie roept getuigen op om zich te melden! 

Afgelopen vrijdag kwam aan het einde van de dag het bericht binnen dat een deel van de skibaan De Schans in Uden in brand stond. De plastic matten stonden in lichterlaaie en zorgde voor een gigantische rookwolk, waardoor ook de brandweer van de nabijgelegen militaire vliegbasis uitrukte.

Inmiddels is de brand geblust en kan de balans opgemaakt worden. En die is niet al te best. De schade is in ieder geval enorm en wordt geschat op in totaal zo’n 300.000 euro. Op een dergelijke baan ligt natuurlijk meer dan een alleen maar een stel plastic matten en het zal een flinke klus zijn om het te herstellen.

Uiteraard waren er vanaf het begin veel vragen hoe een dergelijke brand kan ontstaan. Die matten vliegen niet zomaar in brand en hoewel daar nog niet veel over bekend is, heeft de politie Oost-Brabant wel een bericht naar buiten gebracht. Ze vragen of iedereen die iets gezien heeft afgelopen vrijdag zich zou willen melden en daarnaast wordt ook iedereen die een video heeft van de brand of de momenten net voor de brand, deze beelden aan te leveren bij de politie. Veel video’s zijn wel in de media gedeeld, maar nog lang niet alles is bij de politie aangeleverd.

Over de oorzaak is dus nog vrijwel niets bekend en ook daar is de politie nu nog niet open over. Wel geven ze aan dat ze rekening houden met brandstichting.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

En, volledig lam het terras af gekropen? Of heb je de stad leeggekocht? Hoe dan ook, op zondagavond moet je maar één ding doen: chillmode XL!  Lees Meer…

WTF

25 april 2021

Zondag WTF #426

Terwijl het winterseizoen er wel zo’n beetje op zit, is er in ieder geval een beetje licht aan het einde van de tunnel. Klaar voor de terrassen?  Lees Meer…

Meer Nieuws