Nieuws - 2 maart 2017   14:27 De Selfly is een telefooncase met ingebouwde drone!

Door:

Dankzij drones als de DJI Mavic Pro en de GoPro Karma worden die vliegende krengen steeds kleiner, maar de Selfly gaat nog weer een stapje verder. Dit is namelijk een telefoonhoesje mét een ingebouwde drone! 

Het hele apparaat is zo’n 9 millimeter dik en om het heel simpel te zeggen: de Selfly is dus een telefoonhoesje met een drone erin. Je hoeft gelukkig je peperdure telefoon zelf niet de lucht in te sturen omdat je het drone gedeelte uit de case kan klappen om vervolgens te gaan vliegen!

De drone is dus heel erg klein maar heeft best wel wat specs aan boord. De camera neemt op in 1080p met 30fps, de drone is voorzien van vier propellers en de accu gaat ongeveer 5 minuten vliegen mee. Niet genoeg om een zieke run van top to bottom te filmen, maar wel genoeg om epische selfies te maken in de sneeuw.

De eerste prototypes zijn in ieder geval een succes en het besturen van de Selfly gaat heel simpel. Via een app op je smartphone kan je een live feed zien van de drone en kan je ‘m commando’s geven. Ondanks z’n kleine formaat hebben de makers er toch een stabilisering systeem in weten te bouwen, zodat de kleine drone haarscherpe foto’s en video’s kan schieten.

Met zo’n piepklein dingetje hoef je natuurlijk geen volwaardige rivaal van DJI en GoPro te verwachten, maar daar mokt de Selfly ook helemaal niet op. Dit apparaatje is gemaakt voor gebruikers van bijvoorbeeld een selfiestick en dan is een vliegende tegenhanger ineens een hele goede optie!

Overigens is de Selfly nog een Kickstarter project, maar de makers zetten er vaart achter. De drone komt in juni 2017 op de markt en voor zo’n 100 euro kan je er al eentje bestellen. De telefooncases zijn beschikbaar voor allerlei bekende smartphones en de drone is zo in een willekeurige case te klikken. Ook als je een nieuwe smartphone koopt kan je dus gewoon een nieuwe case pakken en je drone erin drukken.

Selfly

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws