Nieuws - 16 december 2015   16:29 De top 10 grootste skigebieden ter wereld

Door:

De ene pistekilometer is de andere niet! Skigebieden gaan nogal creatief om met het meten van hun kilometers en daar wilt Christoph Schrahe een einde aan maken. Hij heeft een lijst gemaakt met de skigebieden die écht de grootste ter wereld zijn! 

Pistes die drie keer meegeteld worden omdat ze breed zijn, het meten van de bochten en andere praktijken, ze komen allemaal voorbij wanneer je kijkt naar de meting van pistekilometers. De Duitse Christoph Schrahe heeft daarom een standaard methode ontwikkeld zodat alle skigebieden op exact dezelfde manier gemeten worden en daar is een top 10 lijst uit komen rollen! Dit zijn ‘s werelds grootste skigebieden:

10: Park City, Verenigde Staten – 265 km

Op de 10e plaats staat Park City, maar deze 10e plek is al niet zonder controverse. Heel wat skigebieden claimen namelijk rond dit getal te zitten en vaak zelfs erboven, maar daar blijkt weinig van te kloppen. Overigens behoort Park City ook nog tot een groter aaneengekoppeld skigebied, maar die zijn in de VS op een andere manier gesplitst dan in Europa.

9: Saalbach – Hinterglemm – Fieberbrunn, Oostenrijk – 270 km

Dit skigebied is een van de eerste die een officieel keurmerk van Christoph Schrahe zelf heeft gekregen! Sinds dit seizoen heeft Saalbach – Hinterglemm een verbinding met Fieberbrunn waardoor ze ineens een stuk groter zijn dan voorheen.

8: Espace Killy, Frankrijk – 300 km

Skigebieden

De naam Espace Killy zie je niet vaak voorbij komen, maar wanneer je Tignes of Val d’Isere hoort dan snap je wel waar we het over hebben!

7. Big Sky / Yellowstone Club, Verenigde Staten – 312 km

Big Sky is internationaal gezien niet echt bekend, wat dat betreft zijn plekken zoals Vail, Park City en zelfs Deer Valley vele malen bekender! Toch is Big Sky groter dan je zou verwachten en het laat een trend zien in Noord-Amerika. De skigebieden hier worden steeds groter en groter, tot het punt waarop ze écht de concurrentie aan kunnen gaan met de massive gebieden in de Alpen.

6. Matterhorn Glacier Paradise, Zwitserland / Italië – 360 km

In het gebied van Zermatt en Cervinia kan je zonder problemen van het ene land naar het andere skiën! Hier kan je bovendien de meest iconische berg van de Alpen vinden, de welbekende Matterhorn. Hier kan je overigens ook nog eens een paar van ‘s werelds langste pistes vinden voor de echte kilometervreter.

5. 4 Vallées, Zwitserland – 400 km

Skigebieden

Het had niet veel gescheeld of dit gebied bestond niet meer! Verbier is verreweg het meest bekende dorp van dit gebied en er lagen ver gevorderde plannen om solo door te gaan. Toch bestaat 4 Vallées nog gewoon en hebben ze nog altijd een stabiele vijfde plek in deze lijst.

4. Via Lattea, Frankrijk / Italië – 400 km

Ook in dit skigebied kan je binnen een dag twee landen skiën! Montgenevere (Frankrijk) is hier gekoppeld met een handvol Italiaanse dorpen zoals Sestriere en Sauze d’Oulx. Voordat de Europese grenzen open gingen moesten skiërs hier een paspoort meenemen en door speciale controle poortjes gaan voordat ze naar het andere land mochten gaan!

3. Paradiski, Frankrijk – 425 km

La Plagne en Les Arcs zijn allebei behoorlijk groot en samen vormen ze het massive Paradiski. Dit is een van de paradepaardjes van de Franse wintersportbranche en hier is zelfs een massive dubbeldekker skilift te vinden om zoveel mogelijk mensen te transporteren.

2. Sella Ronda, Italië – 500 km

Skigebieden

Sella Ronda mag dan een van de grootste ter wereld zijn, zelf lopen ze er niet echt mee te koop. Wanneer je dit gebied op de kaart bekijkt dan is het een bijzondere verschijning, omdat een groot deel een soort ster vormt rond een behoorlijke berg. Daar heeft dit skigebied overigens ook zijn naam vandaan!

1. Les 3 Vallées, Frankrijk – 600 km

Skigebieden

Het mag geen verrassing zijn dat Les 3 Vallées de grootste ter wereld is! Het skigebied waar Val Thorens, Courchevel en Meribel bijhoren is al jaren de allergrootste ter wereld en heel wat skigebieden kijken jaloers naar Les 3 Vallées. Val Thorens is bovendien een van de hoogst gelegen dorpen ter wereld waardoor je eigenlijk gegarandeerd massive veel sneeuw tegenkomt!

Overigens zijn er nog een paar bedrijven die andere claims maken dan deze lijst. In Oostenrijk bijvoorbeeld is de Salzburger Superski Card te vinden met in totaal 2.600 kilometers aan pistes, maar hier kan je niet aan één stuk skiën. Om alles te bereiken heb je een auto nodig of moet je de bus pakken, waardoor we ze niet mee kunnen tellen.

Bron:

Foto: Dollar Photo Club

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws