Nieuws - 15 oktober 2015   13:43 De welbekende ex-Audi RS6 DTM van Jon Olsson is gestolen en uitgebrand!

Door:

Wij zitten stilletjes te huilen in een hoekje, de allervetste Audi RS6 ter wereld is afgelopen nacht namelijk gestolen en volledig uitgebrand teruggevonden. Deze dikke auto werd afgelopen jaar ontworpen en gebouwd in opdracht van Jon Olsson en stond inmiddels al een tijdje in Nederland, maar nu is het alleen nog maar een grote hoop schroot. 

Jon Olsson heeft deze RS6 DTM gebruikt tijdens de laatste Gumball en tijdens de stop in Amsterdam bleef de auto in Nederland staan. Auto Leitner had dit beest namelijk overgekocht en sindsdien stond dit brute apparaat in ons eigen land! Gisteravond was de eigenaar van Auto Leitner, Douwe Leitner himself, met een camerateam op pad om een video te schieten voor de verkoop van deze unieke auto.

Ze hebben de auto lekker laten brullen in de Piet Hein-tunnel bij Amsterdam-Oost om vervolgens even te stoppen bij een nabijgelegen Shell tankstation. Toen ze daar stilstonden rond de klok van 23:00 uur kwam er ineens een witte Volkswagen Transporter aangereden waar twee gewapende mannen uitklommen. Ze bedreigde de cameramensen en Douwe Leitner en hebben zelfs waarschuwingsschoten gelost om maar te zorgen dat iedereen uit de auto stapte. Voordat de gewapende mannen er vandoor gingen met de RS6 DTM hebben ze eerst de witte Volkswagen bus nog in de fik gezet en toen vertrokken ze snel met de auto.

De RS6 DTM verdween op de A10 richting Zaandam maar erg ver zijn de daders niet gekomen, ook omdat er maar heel weinig brandstof in de tank zat. In Amsterdam-Nieuw-West, in een parkeergarage op de Nachtwachtlaan, is de auto namelijk neergezet en in de fik gestoken. Toen de brandweer aankwam was de auto al volledig uitgebrand! Van de unieke RS6 DTM, waar er écht maar één van bestond, is dus helemaal niets meer over. Het is overigens best opvallend dat de parkeergarage waar de auto gedumpt is alleen toegankelijk is voor bewoners van het aanliggende pand. Je komt er niet in zonder een pasje!

Het woord uniek is in het geval van deze auto echt niet overdreven. Jon Olsson heeft namelijk zelf met een gespecialiseerd bedrijf een custom bodykit ontworpen en ze hebben de motor onder handen genomen met speciaal ontworpen gouden turbo’s die in totaal voor een vermogen van meer dan 1000pk zorgden. Volgens Douwe Leitner was de auto ongeveer 400.000 euro waard.

Audi RS6 DTM Audi RS6 DTM Audi RS6 DTM Audi RS6 DTM Audi RS6 DTMDe Audi RS6 DTM in betere tijden

Wij hebben dan ook vooral één vraag: waarom? Serieus, wat wilden die gasten bereiken met het stelen van deze auto? De Audi RS6 DTM is overal op het internet te vinden, het is waarschijnlijk een van de beroemdste auto’s ter wereld en er was echt maar één exemplaar. De auto ergens verkopen of er zelf in blijven rijden kan je dus sowieso wel vergeten, je valt immer gigantisch op in deze auto! Op het internet roept men dan ook dat het wel eens een gevalletje verzekeringsfraude zou kunnen zijn omdat zo’n auto bijna niet te verkopen is, maar laten we geen overhaaste conclusies trekken.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws