Nieuws - 30 januari 2016   9:06 De Whip FR-II: Een bijzonder ‘stealth’ snowboard

Door:

Eeh, wat? Een stealth snowboard? Dit snowboard lijkt eerder op een plank speciaal gemaakt voor Batman, maar hij is toch echt gewoon te koop via internet! 

Qua snowboard design zijn er genoeg opties om het fancy aan te pakken, dat heeft Signal Snowboards wel laten zien met de Every Third Thursday reeks! Toch hebben ze nooit een snowboard gemaakt dat z’n inspiratie uit een stealth straaljager haalt en dat is precies wat Cheetah Ultra Sports wel heeft gedaan met de Whip FR-II.

Om te beginnen, het snowboard is ontworpen als een ‘directionele plank die goed presteert op een keiharde ondergrond’. Voor de duidelijkheid: een directioneel snowboard is niks anders dan een asymmetrische plank. De voor- en achterkant zijn verschillend dus de Whip FR-II kan moeilijker switch gebruikt worden. Het snowboard is volledig gemaakt van koolstofvezel maar het echte bijzondere is natuurlijk de vorm.


Whip FR-II


Zoals je op de foto’s kan zien heeft dit snowboard namelijk een massive geul in het midden! De bindingen staan vervolgens op speciale ophogingen, iets wat je op geen enkel ander snowboard zal zien. Volgens de makers zorgt deze bijzondere vorm ervoor dat het board makkelijker te sturen is op een harde ondergrond omdat je meer dan twee kanten hebt. Aan de binnenkant van de geul zitten namelijk ook de welbekende stalen snowboard kanten die voor extra stabiliteit en meer grip moeten zorgen in lastige omstandigheden. Deze geul vermindert ook de hoeveelheid weerstand van het snowboard op de sneeuw waardoor je harder zou moeten kunnen gaan en de plank is een stuk lichter dan normaal.

Whip FR-II

De onderkant van het snowboard heeft bovendien een lichte V vorm wat het mogelijk moet maken om snel korte bochten in te zetten. De locatie van de bindingen moet hier ook bij meehelpen omdat je volgens de maker in een natuurlijke stand komt te staan, waardoor het board de “perfecte stand heeft om de energie van de snowboarder te kunnen verplaatsen over de verschillende kanten”, aldus de makers zelf. De ophogingen moeten er ook voor zorgen dat je minder snel last krijgt van vibraties. In normale snowboards wordt dit opgevangen door schuim in de bindingen waardoor je meer minder feeling hebt met de sneeuw. Door dit ontwerp is het gebruik van schuim niet meer nodig en behoud je dus veel meer gevoel.

Whip FR-II Whip FR-II

Je voelt ‘m misschien al aankomen, dit snowboard is niet bepaald goedkoop te noemen! Bij dit soort fancy designs weet je dat je de portemonnee moet trekken en dat is bij de Whip FR-II absoluut het geval. Hij kost namelijk $2200,-, wat omgerekend neerkomt op €2037,-. En dat is zonder bindingen! Maar ja, dan heb je wel iets waarmee je sowieso de aandacht trekt van iedereen op de berg…

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws