Nieuws - 8 maart 2016   8:15 Deelnemers, agenda en activiteiten voor Poederbaas Freeride Festival zijn bekend!

Door:

Met nog maar een paar nachtjes slapen voordat het Poederbaas Freeride Festival begint neemt ook de spanning aardig toe en nu heeft Poederbaas nog eens extra olie op het vuur gegooid door de complete deelnemerslijst online te zetten. Dat is overigens niet alles want ook de agenda en de activiteiten rondom het festival zijn bekend dus klik snel door voor meer informatie!

Kijk, dat is nog eens nieuws waar we op zitten te wachten. Zoals gezegd gaat het Poederbaas Freeride Festival bijna van start en dus zaten we al stiekem, en heel ongeduldig, telkens de site van Poederbaas te refreshen. Want tja, er moeten toch een keer namen van deelnemers online komen?

Deelnemerslijst

Dat bleek nu dan ook het geval te zijn en als we even onze ogen over de namen laten glijden kan het eigenlijk niet anders dan dat het weer een heel spektakel gaat worden. Dat de aanvoerders van beide teams (Paul de Groot & Rembert Notten) aanwezig zouden zijn hadden we overigens wel kunnen verwachten, maar hoe zit dat met de rest van de aanmeldingen? En niet geheel onbelangrijk, wie doen er mee bij de vrouwen? Bekijk hieronder de complete lijst:

Mannen Ski Nederland:

– Paul de Groot
– Boaz Bego
– Roel van der Laan
– Wilko Mostert
– Reinier Optekamp
– Rob IJff
– Roderik Sillevis
– Remco Mensinck
– Ben Savenije
– Kees Geevers
– Rolf Pennings
– Michiel de Ruijter

Mannen Ski Belgë:

– Rembert Notten
– Stefan Janssens Jr.
– Stefan Janssens Sr.
– Maarten Gevaert
– Bavo Teerlynck
– Tom de Bruyn
– Mendel Mulkay
– Arend Mulkay
– Niels van Huffel
– Peter Lauwers
– Ken de Hondt
– Thomas Verstraelen
Koen Speleman
– Maarten Govaerts
– Pim Laureys
– Fréderic Magnus
– Grim Henau
– Jurgen de Grauw
– Timo de Bondt
– Jomme Sonck
– Tom van Rysselberghe
– Sam Ponnet
– Stijn Gysemans
– Stijn Sterckx
– Benjamin Declercq
– Bram Cooreman

Mannen Snowboard Nederland:

– Marthijn van der Leeuw
– Gilbert Smink
– Coen Schild
– Bob de Ruiter
– Stefan van der Putten
– Bram Vos
– Casper Linders
– Wouter Bosch

Mannen Snowboard België:

– Lars Peirtsegaele
– Koen Goris
– Matthias Vranckx
– Laurens Vanesch
– Melvin Convens
– Vincent Dujardin
– Taco de Boel
– Frederik Vos
– Jack Vanoudenhove
– Michiel Meulemans

Vrouwen Ski Nederland:

– Sanne de Jong
Tijn Vuijk
– Kelly van der Geest
– Sterre IJff
– Geertje Derksen
– Alexandra Vanhalme
– Roanne IJff
– Caroline Ooms

Vrouwen Ski België:

– Katrien Aerts
– Valérie Schelstraete
– Kristien Maris

Al met al worden er aardig wat deelnemers uit België en Nederland verwacht om in Val Thorens de Battle of the Lowlands uit te kunnen gaan vechten. Bij de categorie heren ski zien we een groot verschil in het aantal deelnemers tussen België en Nederland, maar het moet uiteraard nog maar blijken of ze hierdoor de winst naar huis nemen.

Poederbaas Freeride Festival

Vorig jaar was het bijvoorbeeld de Nederlandse teamcaptain Paul de Groot die namelijk gekroond werd tot Poederbaas! Al moet Paul, als het aan de Belgische teamcaptain Rembert ligt, vrezen voor z’n plek want laatstgenoemde is uit op revanche en hij zal er alles aan gaan doen om Paul van de troon te stoten…

Zoals je merkt staan de atleten op scherp en dit zal bij de dames niet anders zijn. Het gaat waarschijnlijk weer een helse strijd worden tussen Geertje Derksen en Katrien Aerts, ook al zullen zij deze editie van het Poederbaas Freeride Festival nog meer dan voorheen concurrentie krijgen van Sanne de Jong en Tijn Vuijk die hun mannetje zonder twijfel staan. En wat te denken van de snowboard wedstrijd waar voormalig finalisten Gilbert Smink en Casper Linders alles uit de kast zullen gaan trekken om maar die hoofdprijs in de wacht te slepen?

Programma

We wilden hier eigenlijk een complete lijst voor je uitschrijven, maar waarom moeilijk doen als het ook duidelijk in één shot staat?

Poederbaas Freeride Festival

Qualifier

Bij een freeride wedstrijd weet je het natuurlijk nooit van te voren, maar de verwachting is dat de Poederbaas Freeride Festival Qualifier dit jaar zal plaatsvinden op de Petit Fond. Poederbaas geeft zelf aan dat “Deze afdaling goed te doen is voor diegenen die voor de eerste keer deelnemen maar zeker ook genoeg uitdaging biedt voor de pro’s,” waardoor we veel uiteenlopende runs kunnen gaan verwachten met als uiteindelijke doel…

Finale

…De finale te halen! De qualifiers waren wat dat betreft leuk, maar nu is het tijd om de echte mannen van de jongens te scheiden en hier hoort natuurlijk een nieuwe face bij. Dit hoef je blijkbaar niet meermaals tegen de organisatie te zeggen want zij hebben de beruchte Cime de Caron uitgekozen om te kijken wie er de beste is! Tja, je moet er iets voor doen om die grote wisselbokaal in ontvangst te mogen nemen. Alleen de beste 20 van de qualifiers mogen zich hier aan wagen en het zal een lange en uitputtende rit gaan worden voor de atleten!

Poederbaas Freeride Festival

Activiteiten

Zoals je op ‘t programma kan zien biedt Poederbaas nog meer dan alleen maar een wedstrijd en als het nog niet helemaal tot je door is gedrongen, daarom staat er ook Festival achter de naam. Anyway, er zijn verschillende mogelijkheden om je dag door te komen en dat kan door het nieuwste spul van Salomon te testen bij ‘t testcenter, maar je kunt je ook inschrijven voor een wedstrijdclinic van Paul de Groot. Wil je liever eerst even soepel worden en de spieren opwarmen dan is daar altijd nog Sanne de Jong die je hier met een clinic bij kan helpen.

Poederbaas Freeride Festival

Uiteraard zijn alle sterke verhalen niet gebeurd wanneer het niet op video staat en daarom biedt GoPro jouw de mogelijkheid om gedurende de hele week gave shots op te nemen met je action cam. Tevens kan je je ook nog eens op de gevoelige plaat laten vastleggen door een professionele bergsport fotograaf waardoor je naderhand nog iets hebt om aan je schoonmoeder te geven boven je bed te hangen!

Daarnaast zijn er nog Freeride clinics waar je kennis kan maken met de freeride sport, want dat is nog steeds een van de redenen waarom ze het hele Poederbaas Freeride Festival in het leven hebben geroepen. Ben je nou helemaal gesloopt na een lange dag door de sneeuw heen banjeren? Dan kan je in de Bergans Chill Out area je tegoed doen aan de tunes die de DJ’s bij de 360 Bar voor je uit de speakers laten komen en het mooie hieraan is dat iedereen naderhand naar deze plek komt dus verhuizen hoef je niet!

Poederbaas Freeride Festival

Om het helemaal af te sluiten is er ook nog een barbecue, geven ze de hele week door prijzen weg, kan je nog meedoen met de Belgische après-ski en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het Poederbaas Freeride Festival biedt je dus kort gezegd echt een complete bom aan zieke activiteiten waardoor jezelf vervelen uit den boze is. Voor meer informatie en inschrijven klik even op deze blauwe tekst!

Bron:

Foto's: Poederbaas

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws