Nieuws - 6 december 2015   15:32 Deelnemers, Timetable & Course van Dew Tour 2015 zijn bekend!

Door:

Nog minder dan een week slapen en dan gaat de eerste grote wedstrijd van het seizoen ein-de-lijk van start. Dew Tour 2015 is het event waar het allemaal begint en traditiegetrouw kunnen we ons gaan opmaken voor heel wat spektakel daar in Breckenridge. Maarre, wie gaan er eigenlijk strijden om de hoogste trede van het podium en hoe ziet het slopestyle parcours er uit? Even klikken en je weet het!

Één van de namen die we gaan zien was natuurlijk al bekend, als de livestream gewoon meewerkt uiteraard. Maar stel dat dat het geval is dan kunnen we onze nationale trots Isabelle Hanssen op haar ski’s door de lucht zien vliegen! We zullen tegen die tijd overigens nog wel even laten weten of er een livestream is dus like ons even op Facebook en volg ons op Twitter want we zullen via die wegen je op de hoogte houden!

Dan nu door naar de rest van de atleten want we snappen dat je erg benieuwd bent wie het Isabelle lastig gaat maken in de superpipe. Uiteraard zijn er verder ook nog de mannen die door de superpipe heen vliegen en een andere vraag is natuurlijk ook nog wie er uit de BeNeLux nog meer aan de start gaat verschijnen! Daarnaast zijn er ook voor het slopestyle parcours mannen en vrouwen uitgenodigd dus een spektakel gaat het zeker worden. Dat is overigens nog niet alles, bij beide varianten zijn er ook nog eens skiërs en snowboarders aanwezig!

Slopestyle Course

Er is dus genoeg te beleven daar in Breckenridge, Colorado, maar laten we eerst even stilstaan bij het parcours. Hier heeft de crew er weer alles aan gedaan om ‘m zo uniek mogelijk te maken en de foto’s hieronder spreken voor zich. De drie railsecties bieden de atleten alle mogelijkheid om hun creativiteit de vrije loop te geven en net zoals vorig jaar zijn er weer op de course vier kickers te vinden. En die kickers zijn natuurlijk niet de minste waardoor we vast en zeker een hoop triples gaan zien! Heel misschien ook nog een quadruple? Wie zal het zeggen…

Dew Tour Dew Tour Dew Tour Dew Tour Dew Tour Dew Tour Dew Tour Dew TourDeelnemers

Aangezien we acht verschillende categorieën hebben kunnen we maar beter snel starten en dat doen we met de…

Snowboard Superpipe

Mannen

Te beginnen met de Snowboard Superpipe categorie van de heren waar het vorig jaar Taylor Gold was die iedereen wist te verbazen. In eerste instantie zou hij de finale namelijk niet hebben gered, maar vanwege zijn ticket in de Last Chance Qualifier mocht hij toch op komen draven. Hier liet hij niets aan het toeval over en ook al moest hij als eerste naar beneden, zijn 90.50 punten waren toen meteen genoeg voor het podium!

Dew Tour

Dit jaar gaat Taylor dus zijn eerste plek verdedigen, maar hij krijgt aardig wat concurrentie en wel van de gebroeders Ferguson (Ben en Gabe -red.), maar ook de nummers 2 en 3 van vorig jaar, Yiwei Zhang en Scotty James, zijn van de partij! Verder zien we onder andere Danny Davis, Christian Haller, Arthur Longo en Iouri Podladtchikov voorbij komen dus wat dat betreft kan Taylor z’n borst nat maken want dit zijn nog niet eens alle namen die gebrand zijn om richting het podium te stunten.

Voor de complete deelnemerslijst van Snowboard Superpipe Men klik hierrrrr.

Vrouwen

Dan de vrouwen waar de strijd al een tijdje tussen twee deelneemsters gaat. Die twee luisteren naar de namen Kelly Clark en Chloe Kim en telkens pushen ze zichzelf om nog maar even die extra tiende punt te kunnen sprokkelen. Dat zagen we vorig jaar ook waar Kelly Clark 95.50 punten scoorde, terwijl Kim volgde op 95.00 punten.

Al met al zit het dicht bij elkaar en beide dames zijn ook dit jaar weer van de partij dus een wedstrijd van jewelste gaat het zeker worden. De vrouw die vorig jaar het podium complementeerde, Arielle Gold, is eveneens aanwezig en zij gaat over een paar dagen weer proberen om richting dat podium te gaan en als het even meezit nog hoger! Verder zien we namen als Elena Hight, Xuetong Cai en Clemence Grimal voorbij komen en ook Hannah Teter en Mirabelle Thovex zullen we op de livestream terugzien.

Voor de complete deelnemerslijst van Snowboard Superpipe Vrouwen klik hierrrrr.

Ook hebben we nog een mooie preview voor jullie op weten te snorren dus snel even klikken en genieten van de hoogtepunten van vorig jaar!

Ski Superpipe

Mannen

In deze categorie is het David Wise die in de afgelopen vier Dew Tour Superpipe wedstrijden maar liefst twee keer zijn naam op de eerste plaats in de ranglijst terugvond. Vorig jaar werd hij tweede en moest hij toezien hoe Torin Yater-Wallace er met de hoofdprijs vandoor ging, ook al zullen we TYW dit jaar niet aan de start zien verschijnen.

Been of of the scariest weeks of my life, an abscess to my liver with an infection has has me hospitalized for 12 days,…

Posted by Torin Yater-Wallace on maandag 23 november 2015

Enorm zuur dus voor Torin Yater-Wallace want hij zal dit jaar de Dew Tour via de livestream mee moeten kijken. Voor Gus Kenworthy, Noah Bowman, Alex Ferreira, Kevin Rolland en nog een ruim aantal grote namen gaat het feest wel door en zij zullen er alles aan doen om het David Wise lastig te maken voor zijn derde overwinning in vijf jaar tijd.

Voor de complete deelnemerslijst van Ski Superpipe Mannen klik hierrrrr.

Vrouwen

Dan de categorie waar wij als inwoners uit de BeNeLux extra naar uitkijken want onze ski heldin uit Nijmegen genaamd Isabelle Hanssen staat hier op de startlijst! Die invitatie kreeg ze een maand geleden en Isabelle is voor 110% gemotiveerd om alles uit de kast te halen. Hier gaat ze het opnemen tegen het complete podium van vorig jaar waar Maddie Bowman, maar ook Annalisa Drew en Ayana Onozuka op stonden.

Verder zijn het de voormalige Dew Tour winnaressen Devin Logan en Brita Sigourney die hun gezicht aan de start zullen laten zien en ook Roz Groenewoud, Janina Kuzma, Anais Caradeux en Sabrina Cakmakli hebben enorm veel zin in een overwinning in de Superpipe.

Voor de complete deelnemerslijst van Ski Superpipe Vrouwen klik hierrrrr.

Ook van de Ski Superpipe categorie hebben we de highlights van vorig jaar voor je klaar staan, check ‘m!

Snowboard Slopestyle

Mannen

Na Isabelle Hanssen is het in deze categorie Seppe Smits die de eer der lage landen hoog mag gaan houden. Vorig jaar wist hij nog tiende te worden in een wedstrijd waar het deelnemersveld echt bizar vol zat met grote namen en dit jaar gaat Seppe dus nog eens alles uit de kast trekken. Hier krijgt hij wel weer concurrentie van een hele bunch aan grote namen en dan denken we aan Chas Guldemond, Sebastien Toutant en Tyler Nicholson die vorig jaar het podium volmaakten.

Daar blijft het niet bij want Canadees Mark McMorris zal er alles aan doen om zijn slopestyle overwinning weer terug te halen want na twee keer op rij winnen was het nu dus Chas die er met de hoofdprijs vandoor ging. Verder zullen Max Parrot, Ståle Sandbech, Sven Thorgren, Emil Andre Ulsletten, Alek Østreng en Jamie Nicholls aanwezig zijn, maar ook Marcus Kleveland en Roope Tonteri staan aan de start. Voor de 15-jarige Red Gerard zal het helemaal een feest worden aangezien hij zijn Dew Tour debuut gaat maken!

Voor de complete deelnemerslijst van Snowboard Slopestyle Mannen klik hierrrrr.

Vrouwen

Ook in deze categorie is er een atleet die uit de BeNeLux komt en zij is niemand minder dan Cheryl Maas! Maas gaat het in deze categorie opnemen tegen een hoop vrouwen die ook wel weten waar ze mee bezig zijn en dan hebben we het bijvoorbeeld over een Aimee Fuller, Anna Gasser, Christy Prior en Silje Norendal.

Maar goed, bij die namen blijft het niet want de vrouw die al vier keer op rij de Dew Tour wist te winnen is ook dit jaar aanwezig! Dit is niemand minder dan Jamie Anderson en dus is het niet zo vreemd dat zij de torenhoge favoriet is. Ook al zullen Spencer O’Brien, Sarka Pancochova, Katie Ormerod, Miyabi Onitsuka, Enni Rukajarvi en Kjersti Ostgaard-Buaas er alles aan doen om Jamie van de troon te stoten.

Voor de complete deelnemerslijst van Snowboard Slopestyle Vrouwen klik hierrrrr.

Ook van de Snowboard Slopestyle categorie hebben we de highlights van vorig jaar voor je klaar staan, check ‘m!

Ski Slopestyle

Mannen

Ook bij de Ski Slopestyle Mannen is het een drukte van jewelste en zijn we zeer benieuwd wie er dit jaar als winnaar uit de bus gaat komen. Gus Kenworthy is namelijk de winnaar van vorig jaar, maar die komt terug van een knie operatie en verder zijn het Joss Christensen en Breckenridge local Bobby Brown die in zijn voor een spot op het podium. Zij niet alleen overigens hoor, want ook Øystein Bråten, McRae Williams, Noah Wallace, Jossi Wells, Luca Schuler, Jesper Tjäder en Andri Ragettli staan op de startlijst.

Dew Tour

Als je dacht dat het daar bij bleef heb je het verkeerd want we hadden ook Henrik Harlaut, Russ Henshaw, Jonas Hunziker, Evan McEachran of Oscar Wester kunnen zeggen. Of James Woods aka Your Boyfriend’s Girlfriend. Of Anti Ollila, die de derde plek tijdens PRO FREESTYLE van dit jaar veroverde. Of Fabian Bösch. Of Elias Ambühl. Of…

Ach, voor de complete deelnemerslijst van Ski Slopestyle Mannen klik hierrrrr.

Vrouwen

De laatste, maar zeker niet de minste, categorie is de Ski Slopestyle Vrouwen waar het vorig jaar Keri Herman was die de jury het meest wist te imponeren. Zij wist toen Julia Krass en Emma Dahlström achter zich te houden, gaat ze dat dit jaar ook lukken?

We gaan het zien! Keri krijgt in ieder geval nog meer concurrentie en wel van Devin Logan en Kaya Turski die ook zeker bekend zijn met podiums. Het deelnemersveld van de vrouwen bestaat verder nog uit Kelly Sildaru, Katie Summerhayes, Kim Lamarre, Tiril Christiansen, Coline Ballet-Baz en Dara Howell. Hier blijft het overigens niet bij hoor, want er zijn in totaal zestien vrouwelijke atleten die we aankomende week tijdens de Dew Tour gaan zien!

Voor de complete deelnemerslijst van Ski Slopestyle Vrouwen klik hierrrrr.

Ook van de Ski Slopestyle categorie hebben we de highlights van vorig jaar voor je klaar staan, check ‘m!

Timetable

Dan de timetable, want waar zouden we zijn zonder een beetje goede communicatie. De wedstrijd is in Breckenridge, Colorado wat inhoudt dat de hele timetable in ET is. Wij zijn zo liev geweest door alle tijden te veranderen in normale tijd zoals wij ‘m zien, CET, zodat je niet hoeft te rekenen. In het kort: ET is de tijd in Amerika, CET is de tijd in Nederland en België.

Zoals je ziet staat de Superpipe kwalificatie, en eventuele final, van Isabelle Hanssen er (nog) niet tussen, maar we hebben het idee dat de finals op vrijdag 17.30 uur Nederlandse tijd van start zal gaan. We houden je op de hoogte wanneer we meer weten!

Donderdag 10 dec:

11.00am ET – 5.00pm CET – Freeski PreShow
11.30am ET – 5.30pm CET – Men Freeski Slopestyle Semi
2.00pm ET – 8pm CET – Snowboard PreShow
2.30pm ET – 8.30pm CET – Men Snowboard Superpipe Semi

Vrijdag

11.30am ET – 5.30pm CET – Snowboard/Freeski PreShow
12.15pm ET – 6.15pm CET – Women Snowboard Slopestyle Final
1.30pm ET – 7.30pm CET – Snowboard PreShow
2.15pm ET – 8.15pm CET – Men Snowboard Slopestyle Semi

Zaterdag

10.30 ET – 4.30pm CET – Freeski PreShow
11am ET – 5.00pm CET – Women Freeski Slopestyle Finale
12.00pm ET – 6.00pm CET – Snowboard PreShow
12.30pm ET – 6.30pm CET – Women Snowboard Slopestyle Final
2.00pm ET – 8pm CET – Snowboard PreShow
2.30pm ET – 8.30pm CET – Men Snowboard Superpipe Final
5.30pm ET – 11.30pm CET – Freeski PreShow
6pm ET – 00.00am CET – Men Freeski Superpipe Final

Zondag

12.30pm ET – 6.30pm CET – Freeski PreShow
1.00pm ET – 7.00pm CET – Men Freeski Slopestyle Final
3.15pm ET – 9.15pm CET – Snowboard PreShow
3.45pm ET – 9.45pm CET – Men Snowboard Slopestyle Final

Bron:

Foto's: Dew Tour

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws