Nieuws - 18 januari 2016   14:44 Deelnemers, timetable & course van LAAX OPEN 2016 zijn bekend!

Door:

Sommige dingen waren al bekend, sommige nog niet en daarom pakken we nu maar even alles op om het in één mooi artikel te zetten. Van vandaag tot 24 januari staat Laax namelijk in het teken van één wedstrijd en die heet de LAAX OPEN waar de complete internationale top bij aanwezig zal zijn. Maarre, hoe ziet de course er uit, wie komt er een gooi doen naar de prijzen en wanneer kunnen we de livestream verwachten? Check het na de klik!

LAAX OPEN is een naam die je nog niet vaak hebt horen vallen en dat komt omdat het een ‘nieuwe’ wedstrijd is. Vorig jaar ging deze wedstrijd namelijk nog door het leven als Burton European Open, maar Burton heeft de stekker uit deze wedstrijd getrokken waarop Laax dacht “Oi, dat kunnen wij waarschijnlijk zelf ook wel organiseren!” en zo geschiedde. Laax European Open, beter bekend als Laax Open, was geboren!

Qua opzet is er niks veranderd ten opzichte van Burton European Open, het is nog altijd een snowboard wedstrijd met een Slopestyle en Superpipe onderdeel. ‘s Werelds beste snowboarders hebben een uitnodiging gekregen en staan daardoor direct in de halve finale, maar verder kan iedereen zich inschrijven voor deze competitie! Ook als je geen wedstrijd ervaring hebt kan je dus gewoon meedoen aan LAAX OPEN, al zal je dan wel een reeks zware kwalificaties moeten overleven. Maar goed, als dat lukt heb je wel een kans om voor de prijzenpot van 500.000 dollar te strijden!

Course

Om te beginnen, de slopestyle course! Deze keer hebben we geen foto’s van de course weten te bemachtigen, maar de organisatoren van Laax zijn wel zo vriendelijk geweest om een video in elkaar te zetten met alle features. Check ‘m!

Course preview slopestyle LAAX OPEN 2016

We are excited for the LAAX OPEN 2016. Check the course preview here. Live webcast starts on wednesday 20.01.2016. www.laax.com/open.

Geplaatst door Snowpark LAAX op vrijdag 15 januari 2016

Zoals je ziet hebben ze daar in Laax een bijzondere course neer weten te leggen! De standaard slopestyle elementen, rails en kickers, komen er uiteraard weer in terug, maar de quarterpipe op het einde is iets wat je niet vaak ziet. Spektakel gegarandeerd dus!

Over de superpipe kunnen we kort zijn want daar valt weinig nieuws over te melden. Uiteraard is het een beestachtige creatie, maar voor mensen die wel eens naar Laax gaan is het een bekend principe. De pipe die ze gebruiken is namelijk de superpipe die het hele seizoen in Laax aanwezig is en met zijn lengte van 200 meter is dit de grootste ter wereld.

#laaxopen after a few weeks of stormy conditions finally the sun is out! Qualification Halfpipe is on today!

Geplaatst door Snowpark LAAX op zondag 17 januari 2016

Deelnemers

Zoals gezegd is LAAX OPEN ook een echt open event waar iedereen zich voor kan inschrijven en hiervoor zijn de Open Qualifications in het leven geroepen. 30 vrouwen en 60 mannen in elke discipline mogen gaan strijden tijdens de kwalificaties en in totaal gaan er per discipline slechts 6 vrouwen en 12 mannen door naar de halve finales, waar ze het tegen de snowboarders met een invite op gaan nemen.

Omdat LAAX OPEN een zogenaamd elite wedstrijd is binnen de World Snowboard Tour worden de beste snowboarders binnen de ranglijst uitgenodigd om mee te doen. De 10 beste vrouwen en 20 beste mannen in beide disciplines zijn uitgenodigd en hoeven zich daarom niet te kwalificeren. Zij gaan direct door naar de halve finales!

Uiteindelijk gaan er in iedere discipline 6 vrouwen en 12 mannen door naar de daadwerkelijke finales, waar de eerste LAAX OPEN 2016 titels uitgegeven gaan worden.

De deelnemerslijst van uitgenodigde atleten ziet er als volgt uit:

Slopestyle Mannen

Mark McMorris
Tyler Nicholson
Ståle Sandbech
Yuki Kadono
Max Parrot
Sebastien Toutant
Sven Thorgren
Niklas Mattsson
Torstein Horgmo
Darcy Sharpe
Peetu Piiroinen
Roope Tonteri
Michael Ciccarelli
Mons Roisland
Janne Korpi
Seppe Smits
Emil Ulsletten
Jamie Nicholls
Jonas Boesiger
Michael Schärer
Aleksander Oestreng

Slopestyle Vrouwen

Cheryl Maas
Christy Prior
Jamie Anderson
Enni Rukajärvi
Elena Könz
Klaudia Medlova
Silje Norendal
Spencer O’Brien
Sina Candrian
Aimee Fuller

Halfpipe Mannen

Shaun White
Iouri Podladtchikov
Taku Hiraoka
Ayumu Hirano
Scotty James
Danny Davis
Arthur Longo
Louie Vito
Jan Scherrer
Kent Callister
David Hablützel
Christian Haller
Brett Esser
Matt Ladley
Tim-Kevin Ravnjak
Raibu Katayama
Antti Autti

Halfpipe Vrouwen

Arielle Gold
Hikaru Oe
Queralt Castellet
Fenton Summer
Clemence Grimal
Mirabelle Thovex
Torah Bright

Zoals je ziet zijn er ook weer een aantal atleten uit de BeNeLux aanwezig en die heten Cheryl Maas en Seppe Smits. Of er iemand uit de BeNeLux uit de kwalificatiekoker gaat komen gaan we snel ondervinden!

Schema

Dus, je weet wie er allemaal meedoen, maar wanneer komen ze in actie? Zoals gezegd begint LAAX OPEN vandaag en duurt het hele event tot 24 januari waarbij de laatste wedstrijden worden verreden op 23 januari. Op zondag worden er alleen nog workshops gegeven en is er een mogelijkheid om samen met sommige pro-riders de sneeuw in te gaan!

Laax Open Laax Open Laax Open Laax Open Laax Open Laax Open

Livestream

LAAX OPEN wordt bijna volledig live uitgezonden op het internet en uiteraard gaan wij ons best doen om die livestream voor je te fixen! Hieronder alvast het schema voor de liveuitzendingen in onze tijdszone:

Wednesday, January 20, 2016
SEMI FINALS HALFPIPE
09:40-15:20 CET

Thursday, January 21, 2016
SEMI FINALS SLOPESTYLE
09:40-15:20 CET

Friday, January 22, 2016
FINALS HALFPIPE
10:25-14:50 CET

Saturday, January 23, 2016
FINALS SLOPESTYLE
10:25-14:50 CET

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws