Nieuws - 16 september 2016   12:24 Dew Tour Breckenridge heeft een datum en een nieuw format

Door:

Dew Tour Breckenridge is jarig! Dit jaar vieren ze de 10e verjaardag van het winterse event en dat moet natuurlijk goed aangepakt worden. Dew Tour heeft nu alvast de datum bekend gemaakt compleet met een nieuw wedstrijdformat dat hier zijn debuut gaat maken. Maak je agenda maar vast leeg! 

Dew Tour Breckenridge is traditiegetrouw een van de eerste écht grote competities van het wintersportseizoen waarbij freestyle snowboarders en skiërs uit heel de wereld voor uitgenodigd worden. Vorig jaar hadden we zelfs nog Nederlandse trots op de startlijst, toen kreeg Isabelle Hanssen namelijk een invite!

Dit jaar gaat evenement plaats vinden tussen 8 en 11 december 2016 in het Amerikaanse Breckenridge. Uiteraard wordt er hard gewerkt om een unit van een park neer te zetten en om dat voor elkaar te krijgen hebben ze de hulp ingeschakeld van Snow Park Technologies. Zij beloven ‘vernieuwende slopestyle en halfpipe courses’ te gaan bouwen voor deze editie, dus wij zijn heel benieuwd wat ze uit de hoge hoed gaan toveren voor de wedstrijd. “Breckenridge is heel erg blij om de Dew Tour weer te verwelkomen in Breck, de plek waar het tien jaar geleden allemaal begon. Breck heeft een geweldige historie van grote evenementen en wij kijken er naar uit om de vernieuwde Dew Tour aan te bieden bij het wereldpubliek”, aldus Jesse Keaveny, marketing directeur van Breckenridge.

Nieuw format

Het nieuwe paradepaardje van de Dew Tour in Breckenridge is het format wat ze gaan introduceren. Er gaat namelijk een zogenaamde Team Challenge plaats vinden waarbij ski- en snowboardmerken een uitnodiging kunnen krijgen. Die merken selecteren vervolgens hun beste riders om zo een team te vormen en de strijd met de andere merken aan te gaan! Deze teams moeten vervolgens knokken in een aangepaste superpipe en op het slopestyle parcours, waarbij aparte scores worden gegeven voor de rails en voor de kickers.

Uiteindelijk gaat er één snowboardmerk en één skimerk naar huis met de grote overwinning in Breckenridge. Welke merken hier kans op gaan maken is overigens nog even de vraag, dit wordt pas later in het seizoen bekend gemaakt. Ook weten we nog niet welke atleten er op de deelnemerslijst staan voor deze jubileumeditie, dit laat Dew Tour allemaal nog op een later tijdstip weten!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws