Nieuws - 25 oktober 2016   10:39 Dew Tour Breckenridge presenteert radicaal nieuwe course en opzet van het event

Door:

Tijdens de bekendmaking van de datum lieten ze al weten dat er wat dingen gaan veranderen tijdens de Dew Tour in Breckenridge en vandaag kunnen we eindelijk laten zien wat die wijzigingen zijn. De organisatie heeft een course preview online gezet en hierin is één ding heel duidelijk: alles is anders! 

Je vraagt je misschien af wat er te wijzigen valt aan Halfpipe en Slopestyle competies, maar dat blijkt nog behoorlijk veel te zijn! Zowel de indeling van de wedstrijd als die van de course zelf is volledig aangepast om een frisse competitie neer te kunnen zetten die niet zo standaard is als de rest. Dew Tour Breckenridge is opgedeeld in de volgende drie onderdelen:

Individual Competition

Dit is de wedstrijd die iedereen kent, de normale individuele competitie! Atleten met een invite mogen mee doen en strijden om de eindoverwinning zoals je het verwacht van andere wedstrijden, al zit hier ook wel een kleine twist bij. Er wordt een Halfpipe en een Slopestyle wedstrijd gehouden in de categorieën Ski Mannen, Ski Vrouwen, Snowboard Mannen en Snowboard Vrouwen.

De twist bij deze wedstrijden is de indeling van de course, Dew Tour heeft namelijk geen standaard layout gebruikt. Om te beginnen is de halfpipe voorzien van features en is het niet zomaar één gladde pipe! Aan het begin van de pipe is een hip jump te vinden en aan het einde een waterfall exit waarmee de organisatie hoopt dat de deelnemers meer creativiteit uit de hoge hoed toveren. Deze features kunnen de competitie weer helemaal op scherp zetten en wellicht dat we in Breckenridge wel eens een heel verrassend podium gaan zien!

Dew Tour

Het slopestyle parcours is ook veranderd, deze is voor dit jaar namelijk gesplitst in twee losse secties. Drie units van kickers worden uiteraard weer afgewisseld met een railsectie, maar bij Dew Tour volgen deze twee elkaar niet op. De railsectie ligt namelijk naast de kickers, waardoor de deelnemers twee losse runs krijgen. Één kickerrun en één railrun, waarbij de scores van beide runs opgeteld worden voor een eindresultaat.

Dew Tour Dew Tour

De course van Dew Tour Breckenridge is dus eigenlijk opgedeeld in drie losse secties en dat heeft ook weer een speciale reden, die we terug vinden in het volgende wedstrijdonderdeel.

Team Challenge

Voor het eerst zijn er ook teams uitgenodigd bij Dew Tour en hierbij is gekozen voor een opzet met ski- en snowboardmerken. Zes van de grootste merken worden uitgenodigd om een team samen te stellen die ieder uit drie atleten bestaan. Deze atleten gaan vervolgens knokken op de eerder genoemde secties van de course die alle drie meetellen voor de eindscore van het team.

Hiermee geeft Dew Tour deze merken de mogelijkheid om echte specialisten erbij te halen en daarmee zoveel punten binnen te harken! Dit is dan ook de eerste keer dat we echte railspecialisten aan het werk kunnen zien tijdens de Dew Tour in Breckenridge aangezien de merken helemaal zelf mogen kiezen welke atleten ze mee nemen.

Streetstyle

Dew Tour’s Streetstyle competitie keert ook dit jaar weer terug in Breckenridge met een competitie die gehouden wordt in het dorp zelf. Deze jamsessie zouden ze waarschijnlijk prima op de railsectie van de course kunnen houden, maar zo’n event hoort ook gewoon thuis op de straten van het dorp! Want zeg nu zelf, dat brengt voor een jamsessie veel meer sfeer met zich mee.

Streetstyle gaat plaats vinden op vrijdag 9 december bij Blue River Plaza in Breckenridge om 18.00 uur lokale tijd. Uiteraard hopen we dat er een livestream aanwezig is en wanneer dat het geval is gaan we ‘m voor je doorzetten. Blijf ons dus in de gaten houden!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws