Nieuws - 2 februari 2017   19:30 Deze 10 après-ski drankjes moet je écht een keer bestellen

Door:

Na een lange dag keihard zwoegen op de pistes heb je wel een afzakkertje verdiend, toch? Gooi je schoenen los, pak er een barkruk bij en begin maar vast te bestellen. Dit zijn de 10 après-ski drankjes die je sowieso moet halen in de sneeuw! 

1. BIER!


Heeft deze nog uitleg nodig? Bier is après-ski en après-ski is bier. Het liefst met pullen tegelijk. GIETUHH!

2. Jägermeister

Après-ski drankjes Brand meester? Dat never. Jägermeister, das lekker! Alleen als ‘ie ijs en ijskoud is natuurlijk. Deze bruine shotjes plakken als de ziekte en branden je keel weer helemaal schoon. Bij deze geldt dus dat het een kwestie is van naar binnen mikken en door!

3. Flügel

Mierzoet en de mythe gaat dat je licht gaat geven als je er genoeg van op hebt. Maar fuck it, je kan het dopje op je neus zetten terwijl je het flesje achterover giet!

4. Schnapps

Als je in Oostenrijk bent hoort dit erbij. Sterke drank met allerlei fruitsmaakjes die wonderbaarlijk genoeg als limonade naar binnen gaan terwijl er toch dik 40% alcohol in zit. Één ding scheelt, je weet de volgende dag in ieder geval waar die koppijn vandaan komt…

5. ‘Het lokale likeurtje’

Bij de meeste barren in de sneeuw hebben ze altijd een paar flessen van een lokaal gestookt spulletje staan. Die gasten die zelf in de bergen wonen drinken namelijk geen slappe shit! Het ruikt als het spul dat ze in de skibully gieten en eerlijk gezegd smaakt het ook zo. Maar hey, je krijgt wel respect van de locals als je het zonder te hoesten binnen weet te houden! Een echte must om eens te proberen dus.

6. Jägerthee

Die Oostenrijkers stoppen zo’n beetje overal alcohol in, dus ook in een kop thee. Jägerthee is namelijk gewoon een ‘normale’ kop thee waar dan wel een flinke scheut rum in gegooid is. Ziet er heel onschuldig uit, maar voordat je het weet heb je aardig wat drank in je mik zitten. En natuurlijk hoort er zo’n suikerstokje bij!

7. Vliegend hert

Après-ski drankjes Lokaal bekend als Flying Hirsch of Jägerbomb en hier hebben we ook meteen een echte wintersportklassieker te pakken. Je hebt de barman vast al wel een keer zien staan met een stapel glazen in z’n handen die hij volgiet met Jägermeister, die hij vervolgens weer in kleine shotglaasjes giet om het uiteindelijk in andere glazen te gooien. Jägermeister en Red Bull, een top combinatie!

8. Cola-Rot

Dit gaat echt verschrikkelijk smerig klinken maar probeer ’t een keer voordat je het afschiet. Dit drankje is op de één of andere manier overgevlogen vanuit Spanje en staat ook wel bekend als Calimocho. Wat is het? Een glas rode wijn gemixt met cola!

9. Lumumba of Tote Tante

Après-ski drankjes Een klassiekertje die er ook bij de middagbreak prima in gaat. Het klinkt superfancy, maar eigenlijk is het heel simpel. Het is namelijk gewoon warme chocolademelk met slagroom en uiteraard mag de flinke scheut alcohol niet ontbreken. Normaal gesproken gieten ze er in de bergen een flinke dosis rum in, maar soms kiezen ze ook voor amaretto. Ach ja, als er maar drank in zit, toch?

10. B-52

Après-ski drankjes Deze shotklassieker heb je ook in Nederland vast wel voorbij zien komen. Hij bestaat uit Kahlua (koffielikeur), Baileys en Grand Marnier. Alles zit (als het goed is) in laagjes in je shotglaasje en voordat je ‘m drinkt steekt de barman ‘m ook nog eens in de fik. Snel opslurpen voordat je rietje smelt en wees vooral niet die ene idioot zoals hierboven die ‘m zo naar binnen wilt gieten. Tenzij je graag eerst een draak wilt zijn om daarna een date met de brandblusser te krijgen natuurlijk!

Wat ons betreft zijn dit toch wel de 10 beste drankjes die je kunt nuttigen tijdens de après-ski, maar zit er nou nog eentje niet tussen die we wellicht over het hoofd hebben gezien? Laat het ons weten in de reacties op Facebook of hieronder en we zetten ‘m erbij!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws