Nieuws - 16 oktober 2019   12:26 Deze atleten ga je terugzien in de Freeride World Tour 2020

Door:

Na de teaser van de Freeride World Tour is het nu de beurt aan de deelnemerslijst! Wie is er niet meer bij en wie is juist het strijdtoneel opgekomen?

Aah, wat is dit lekker zeg. Het is toch elke keer weer die feeling van ‘damn son, het gaat eindelijk weer beginnen!’ die omhoog komt als er nieuws van de Freeride World Tour naar buiten komt en daar worden we uiteraard erg blij van. Enige is dat we nog wel even moeten wachten, maar daar gaan we nu geen aandacht aan besteden.

Want zoals de Freeride World Tour zelf zegt: “Another mind bending FWT season is expected with the world’s top freeriders slated to compete in 2020” waardoor het eigenlijk niet anders kan dan… Dat ze gelijk hebben. Toch? TOCH?

Goed, als we naar de atletenlijst kijken dan zit er inderdaad genoeg talent tussen om er weer wat moois van te maken en dus zullen we ze er even bij gaan pakken.

Snowboard Vrouwen

Freeride World Tour

Met Marion Haerty wederom aan de start is het meteen al aanpoten voor de rest van het veld. Als ze ‘m ook dit jaar kan winnen gaat ze de boeken in als drievoudig winnares van de Freeride World Tour! Genoeg talent vanuit Haerty dus, ook al zijn het namen als Manuela Mandl en Anna Orlova zeker niet de minste waardoor het voor Marion Haerty zeker niet een walk in the park gaat worden. De rookies Michelle Locke uit Canada en Michaela Davis-Meehan uit Amerika zijn dit jaar voor het eerst aanwezig waardoor ook daar alle ogen op gericht zullen zijn!

Snowboard Mannen

Freeride World Tour

Bij de heren snowboarders is het niveau van dermate hoog niveau dat we er zeker van kunnen zijn dat Victor De Le Rue een zwaar jaar gaat krijgen. Hij is namelijk de persoon die overtroffen moet gaan worden en er zijn genoeg atleten die het vuur aan z’n schenen kunnen gaan leggen. Wat te denken van Sammy Luebke, de Amerikaan die graag z’n vierde Freeride World Tour titel op z’n naam wil schrijven? Of een Gigi Ruf of Jonathan Penfield? Of één van de rookies Blake Moller & Cody Bramwell? Genoeg actie in de tent dus!

Ski Vrouwen

Freeride World Tour

Kan Ariana Tricomi haar eerste plaats in de Freeride World Tour vasthouden en hiermee voor de derde keer op haar naam schrijven? Ze is in ieder geval tijdens wedstrijden wel altijd op jacht naar iets nieuws dus ook dit jaar zullen we ons daar op gaan richten, ware het niet dat er genoeg andere atleten zijn om een overwinning over de eindstreep te trekken. Met twee wildcards voor Juliette Willmann en Evelina Nilsson gaat er genoeg gebeuren aangezien ook deze twee dames zich willen nestelen in de Freeride World Tour top 3!

Ski Mannen

Freeride World Tour

De grootste categorie van heel de Freeride World Tour 2020, maar wel zonder huidige kampioen. Yup, we moeten het dit seizoen zonder Markus Eder doen en dat is erg zonde! Dit zorgt overigens wel voor een hoop nieuwe actie aangezien iedereen die plek van Markus Eder zou willen. Voormalig winnaar van de Freeride World Tour Kristofer Turdell gaat hier zeker een poging voor wagen, net zoals Tanner Hall die eveneens van de partij is. En dan nog de wildcard en alle rookies erbij, waardoor het feest compleet is!

Over feest gesproken: de Freeride World Tour start in de week van 18 – 25 januari 2020 in Hakuba en de teaser is ook al uitgekomen!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

27 juni 2021

Zondag WTF #432

En, bekomen van de deceptie? We hebben in ieder geval iets om het verdriet een beetje te kunnen verzachten!  Lees Meer…

20 juni 2021

Zondag WTF #431

En, ben je inmiddels al gesmolten door de warmte? Sta je lekker te skiën, krijg je ineens een van de meest unieke lichtverschijnselen ter wereld te zien!  Lees Meer…

Meer Nieuws