Nieuws - 21 februari 2016   9:38 Deze set gouden ski’s kan je kopen voor $12.000!

Door:

Wil jij extra swagpunten scoren op de piste? Trek je portemonnee dan maar want dit setje ski’s kost een serieuze klap geld. Voor 12.000 dollar ben jij de eigenaar van de gouden Oro-Nero ski’s van Foil Ski’s! 

Goud? Yep, goud! Dat prijskaartje moet natuurlijk ergens vandaan komen… In iedere sport of branche is minimaal één merk te vinden dat dure spullen op de markt zet puur en alleen om de duurste te zijn en het ergste van allemaal is dat die dingen nog verkopen ook. Want wees eerlijk, een setje ski’s met goud? Daar ga je nu niet meteen harder van of beter van skiën!

Maar goed, Foil Ski’s claimt zelf dat ze alles behalve een merk zijn die nutteloze producten maakt met een hoog prijskaartje alleen maar omdat het kan. Naar eigen zeggen willen ze “het tijdloze, artistieke en authentieke Italiaanse vakmanschap” naar sneeuwliefhebbers over heel de wereld brengen. Zolang ze maar heel erg rijk zijn! Volgens de makers zelf heeft Foil Ski’s tientallen jaren gezocht naar de perfecte combinatie van materialen die, wanneer ze samenkomen in de handen van een meester, getransformeerd worden in het toppunt van elegantie en prestaties. Right, de marketingafdeling van Foil Ski’s heeft in ieder geval goed z’n best gedaan!

Foil Ski's

Het absolute hoogtepunt van dit merk is de Oro-Nero waar volgens de makers heel veel handwerk in heeft gezeten waardoor het echt een bijzonder setje ski’s is geworden. De ski zelf is gemaakt van eikenhout dat 8000 jaar oud zou moeten zijn en daardoor volledig gefossiliseerd is. Foil Ski’s heeft de juiste certificaten om de leeftijd van deze houtsoort te bevestigen en daar komt natuurlijk al een deel van de belachelijk hoge prijs vandaan. De ski is vervolgens afgewerkt met allerlei gouden elementen, waaronder een setje bindingen die voorzien zijn van 14-karaats goud en ze zetten bovendien je initialen op de ski’s met 14-karaats goud.

Foil Ski's

De kern van de Oro-Nero is gemaakt van essen hout en de sidewalls van bamboe. De kanten zijn gewoon van staal net als bij een normale ski en er wordt gebruik gemaakt van koolstofvezel strips om de ski wat extra stevigheid te geven. Dit is ook zo’n beetje het enige wat we over deze ski kunnen vertellen, de makers geven je namelijk de kans om de ski’s (bijna) helemaal voor jou op maat te maken. Een dikke poederlat ervan maken zit er waarschijnlijk niet in, maar de lengte en de breedte worden tot op zekere hoogte specifiek op jou afgesteld. Ohja, je krijgt er ook nog een setje gouden skistokken bij!

Foil Ski's

Hoe deze ski’s presteren is dan weer niet bekend, ook heeft Foil niet bekend gemaakt waar deze ski’s het beste op presteren. De mensen die 12.000 dollar over hebben voor een setje ski’s geven daar blijkbaar niet zoveel om! Één ding is wel zeker, als je met deze ski’s in de wachtrij staat voor de skilift en die ene klootviool schraapt er met zijn goedkope huurski’s overheen zal het sowieso extra zeer doen. Tenzij je zo rijk bent dat je simpelweg nog een setje kan bestellen!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws