Nieuws - 9 december 2017   20:12 Deze spray claimt beter te presteren dan normale wax

Door:

Is er een soort oorlog verklaard aan alles wat met waxen te maken heeft? Eerst komt DPS met een spulletje wat je één keer aanbrengt en vervolgens hoeft er niet meer gewaxt te worden, nu komt een ander bedrijf met een spray die het ook beter zou moeten doen dan normale wax. Kunnen ze het waarmaken? 

Waar het materiaal van DPS slechts één keer aangebracht hoeft te worden, zal je dit spul genaamd ‘Juice Infinity’ wel vaker moeten gebruiken. Maar ze claimen dan wel weer dat de prestaties beter zijn dan standaard wax materialen én dat er geen schadelijke stoffen los kunnen komen, wat bij traditionele fluorwax wel het geval is. Een aardige claim om hard te maken!

Het enige wat je met Juice hoeft te doen is je belag insprayen, het zaakje te laten drogen en vervolgens nog een keer een coating erop sprayen. Klaar! Geen geschraap, polijstwerk of spul moeten laten smelten op je belag, het zou echt alleen maar sprayen moeten zijn. Het spul slijt niet zoals reguliere wax waardoor je het minder vaak hoeft aan te brengen, maar het betekent ook dat er dus geen chemische stoffen in de sneeuw terecht kunnen komen. En het aanbrengen is ook nog minder schadelijk voor jezelf, aangezien je reguliere waxdampen eigenlijk niet in wilt ademen.

Juice Infinity is gemaakt om in veel verschillende temperaturen te functioneren en het moet dan ook een soort ‘one size fits all’ oplossing zijn voor het onderhoud van je ski’s of board. Je hoeft ze dus minder vaak te onderhouden aangezien het tot 12 weken zou moeten blijven zitten en het onderhoud zelf is ook nog eens een stuk sneller, omdat je alle waxhandelingen niet meer uit hoeft te voeren. Één fles zou genoeg zijn om één paar ski’s of één snowboard te voorzien.

Juice Infinity

Voordat Juice Infinity op de markt kan komen moeten ze nog wel even een Kickstarter campagne overleven met een doel van 11,377 euro. Ze zitten nu al rond de 5000 euro in twee dagen tijd, dus waarschijnlijk halen ze dat target wel! Je kan nu nog een early bird kopen voor omgerekend 35 euro, terwijl de verkoopprijs straks neer zou komen op ongeveer 70 euro voor één fles. Goedkoop is het niet, maar als dit betekent dat je nooit meer hoeft te waxen dan is dat ook wel wat waard natuurlijk!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws