Nieuws - 3 april 2015   12:33 Dirt Bike legende Ronnie Renner gaat Snowbiken in Canada

Door:

Verzin iets wat je zou kunnen doen op een crossmotor en de kans is groot dat Ronnie Renner het allang heeft gedaan. Hij is nu op zoek naar een nieuwe uitdaging en zo te zien heeft hij die gevonden! Hij heeft de wielen van zijn crossmotor ingeruild voor een rupsband en een ski. Gaat dit de volgende grote sneeuwsport worden? 

Een aantal maanden geleden hebben we al geschreven over een kit waarmee je je eigen crossmotor om kan toveren tot een sneeuwmonster, maar nu zijn dus ook de eerste pro-snowbikers opgedoken. Ronnie Renner heeft in zijn carrière heel wat zieke jumps gemaakt op zijn crossmotor en meerdere X Games medailles gewonnen, maar afgelopen winter heeft hij het totaal anders aangepakt en ook hij mag zichzelf nu ook een pro-snowbiker noemen!

Blijkbaar heeft deze sport in een korte tijd heel wat aandacht gekregen in Canada en Amerika, en worden er nu ook al speciale snowbike races gehouden. Toegegeven, deze races zijn nog niet op hetzelfde niveau als de sneeuwscooter races bij de X Games, maar het begin is er wel! Dat er in een korte tijd heel wat snowbikers bij zijn gekomen snappen we overigens wel, als je de beelden bekijkt dan moet deze sport wel episch zijn.

Het is natuurlijk heel makkelijk om zo’n snowbike te vergelijken met een sneeuwscooter, maar zoals Ronnie in deze video al uitlegt zijn het twee compleet verschillende apparaten. Sneeuwscooters hebben veel pk’s en kunnen daarom volgas door de poedersneeuw jagen en de grootste bergen beklimmen, maar daarentegen zijn ze wel behoorlijk zwaar en lomp. Zo’n snowbike heeft minder power, maar is veel lichter en door de enkele ski op de voorvork ook nog eens veel wendbaarder. Met een snowbike kan je op plekken komen waar een sneeuwscooter het onderspit delft en je kan zonder al te veel moeite zieke tricks en gigantische jumps maken!

Deze sport is dus vooral in Noord-Amerika booming en het is dan ook afwachten hoe lang het gaat duren voordat de écht grote evenementen gaan volgen. Als grote namen als Ronnie Renner het op zo’n manier oppakken zal het ons niets verbazen als we deze sport binnen no-time op de agenda van de Winter X Games gaan zien!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws