Nieuws - 20 april 2017   19:38 Dit is alles wat je moet weten over Dutchweek Val Thorens 2017!

Door:

Met de ultieme, winterse afsluitweek voor de boeg is het hoog tijd om eens te gluren naar de feesten en partijen die de Dutchweek te bieden heeft. Want nog één keer op wintersport gaan in combinatie met enorm gave feesten en heel veel Nederlanders? Dan ben je in Val Thorens bij de Dutchweek aan het goede adres, dus klik snel verder voor alle ins en outs, zoals welke feestjes je waar kunt vinden!

We roepen het al jaren, maar dat maakt het niet minder waar: Dutchweek in het Franse dorp Val Thorens is gewoon een week die je eens in je leven moet hebben meegemaakt. Dit komt niet omdat je alle pistes van Les Trois Vallées kunt uittesten of omdat de sneeuwcondities rond deze tijd het beste van het seizoen zijn, maar wel omdat er dan iets speciaals aan de gang is.

Dat speciale zijn kort gezegd tienduizenden feestgangers, waaronder veel Nederlanders, die hun wintersportseizoen met een knaller af willen sluiten! Doe hier een hoop zon en feesten bij en je hebt een magische week waar je nog lang aan zult terugdenken. En dat laatste, dat gaat zonder twijfel gebeuren als je aanwezig bent bij Dutchweek 2017 dat van 22 tot en met 29 april plaatsvindt!

Algemene informatie

Zoals elke Dutchweek editie nemen we ook dit keer eerst even de algemene informatie met je door. Het is namelijk geen overbodige luxe om de algemene informatie van Val Thorens even af te stoffen. Want eh, weet je toevallig waar het dorp ligt, welke pistes waar liggen en wanneer de feestjes zijn?

Val Thorens

Te starten bij Val Thorens zelf. Het dorp ligt al jaar en dag in de Franse regio Savoie en het hele wintersportfeest begint hier vanaf 2300 meter hoogte. Dat is inderdaad aardig hoog en hiermee mag Val Thorens zichzelf officieel het hoogst gelegen wintersportdorp van Europa noemen. En met die vorige zin heb je meteen antwoord op de vraag hoe het kan dat je er eind april nog gewoon pistes kunt pakken!

Les Trois Vallées is het overkoepelende skigebied waar Val Thorens onder valt, waardoor ze meteen ook onderdeel uitmaken van het grootste aaneengesloten skigebied ter wereld. Niet 4 of 500 kilometer pistes liggen er hier op je te wachten, ongeveer 600 kilometer is er te vinden, al moeten we er wel meteen bij zeggen dat dit tijdens de Dutchweek niet allemaal open is. Maar goed, wanneer je tot 3200 meter gebracht kunt worden met de lift is er altijd wel mogelijkheid om je ski’s of snowboard de sporen te geven!

Maakt dit Val Thorens zo bijzonder? Onder andere, maar hier blijft het niet bij. Ook wat betreft het feesten zit je hier goed! Er zijn namelijk enorm veel plekken te vinden om even met het verstand op nul uit je stekker te gaan en als je het allemaal bij elkaar optelt…

Dan is het Frans dorp een perfecte plek om een afsluitweek te organiseren! Dat zal dan ook dit jaar niet anders zijn, dus om je alvast een beetje wegwijs te maken in het dorp zelf hebben we deze kaart voor je opgesnord:

Val Thorens

En uiteraard inclusief pistekaart, want zonder kan niemand:

Dutchweek

Dutchweek

Wanneer we nog dieper ingaan op de algemene informatie dan komen we terecht bij de Dutchweek, de party waar het allemaal om gaat. Dit is eigenlijk een uit de hand gelopen idee die jaren geleden (lees: 1991) verzonnen is door Snowtime, met de enorme omvang van wat het vandaag de dag is. Sterker nog, het staat bekend als dé feestweek voor Nederlanders én als een van de beste sluitingsweken van de Alpen!

Partyspots

We hebben het hierboven al ruimschoots duidelijk gemaakt, maar toch benadrukken we het nog maar even: wat betreft de feestjes is er zekers te weten geen gebrek daar in Val Thorens tijdens de Dutchweek. Buiten dat, het dorp telt sowieso al rond de 70 uitgaansgelegenheden en dan komt alle gezelligheid van de Dutchweek daar komende week nog bij!

Aan après-skiën is dus gedacht en de centrale plek van de Dutchweek is toch wel de welbekende 360-Bar, dé locatie van Dutchweek Festival. Hier moet je per ski’s of snowboard naar toe, waarna je kan doorgaan totdat de avond is aangebroken. Ga je nou liever eerst terug naar je appartement om in het dorp aan de slag te gaan met je promillage? Dan is de Snowtime Feesttent de oplossing, maar goed! Dat komt hieronder allemaal ruimschoots naar voren en we beginnen bij…

Dutchweek Festival bij de 360 Bar

Zoals gezegd is de 360 Bar de centrale plek van de Dutchweek en dit is dan ook meteen dé spot voor de allergrootste feesten! Deze bar ligt midden op de piste en geeft je daarom het ultieme gevoel van feesten in de sneeuw. ’s Werelds grootste DJ’s staan hier klaar om je een epische week te geven en met namen als Benny Rodriguez, Roog, Erick-E en Chris Rox komt dat sowieso goed!

Dutchweek

Bij de 360 Bar kan je vanaf 11.00 uur ’s ochtends al terecht om je kater van de vorige dag wat te verzachten en dit doen ze in de volle chillmodus. Tussen 11.00 en 13.00 uur staat het terras namelijk vol met loungestoelen en word je live voorzien van chille muziek met eventueel een saxofonist, of een andere -ist. Oftewel, zak lekker onderuit, pak misschien nog even een klein dutje mee en laad je batterij weer helemaal op voor wat er daarna gaat komen. Zie je dat de loungestoelen worden opgeruimd? Dan weet je hoe laat het is, want dan worden de -isten ingeruild voor DJ’s met MC’s om er een grandioos mooi feest van te maken!

Dit gaat door tot ongeveer 19.00 uur, maar als het écht gezellig is (en dat is het, gegarandeerd) gooien ze er misschien nog een paar plaatjes achteraan. Dat was in ieder geval de vorige jaren het geval, waardoor we goede hoop hebben dat dat in 2017 ook gaat gebeuren.

Artiesten

Wat betreft de artiesten heeft Dutchweek Festival bij 360-Bar het altijd goed voor elkaar want zij zorgen er voor dat artiesten van formaat richting de Franse sneeuw komen. Dat is dit jaar niet anders en ze hebben een heel blik artiesten open getrokken! Vaste waardes Jasper Clash en Chris Rox zijn ook dit jaar weer aanwezig, net als Benny Rodriguez en Franky Rizardo die vorig jaar ook een hoop verse beats door de speakers lieten rammen. Dit jaar worden ze nog bijgestaan door Patrick Brown, Johnny 500, Lucas & Steve en Man Without a Clue, terwijl alles aan elkaar gepraat wordt door MC Roga. Als klap op de vuurpijl hebben ze dit jaar ook nog eens een liveact van formaat naar Val Thorens getrokken: Broederliefde!

Kaartjes voor de feesten in de 360 Bar zijn te koop via deze website, een Passe Partout waarmee je toegang hebt voor de hele week kost €45.00. Als je niet elke dag aanwezig wilt zijn kan je ook nog aan de deur een kaartje kopen voor één dag, die kost 10 euro!

Après-Ski cafe’s

Wanneer we zeggen “wanneer je de apres-ski spendeert bij de 360-Bar” klinkt het alsof je de rest van de feestjes moet laten lopen, maar dat is niet zo zeer het geval. Bedenk je namelijk even: het feest duurt een complete week! Val Thorens zit bomvol andere barren en voor de Dutchweek focussen we ons hieronder even op de echte Nederlandse spots. Want daar moet je zijn!

Le Monde

En zo komen we aan bij de bar in Val Thorens waar het standaard overloopt van de Nederlandse gezelligheid, wat tijdens de Dutchweek nog een tikkie erger zal zijn. Wanneer je bij deze bar bent zal je merken dat ze je voorzien van de rasechte après-ski hits en ook de Nederlandstalige muziek komt hier volle bak aan bod. Aan het begin van de avond is de party nog op het terras te vinden, daarna gaat het feestje binnen verder tot in de kleine uurtjes!

Dutchweek

Deze keer zullen Joel Borelli en Sharon Doorson iedereen op het terras tussen 17.00 uur en 20.30 uur een ongelofelijk mooi feest aanleveren, maar hier stopt het niet. Ook Charly Luske laat zijn gezicht zien tijdens Dutchweek en tussendoor worden de oude, vertrouwde partyrammers door de speakers gebeukt. Een absolute aanrader voor de echte Nederlandse partyganger dus!

Dutchweek

Meer weten over Le Monde? Check deze pagina!

Snowcafé Val Thorens

Zie je die Nederlandse Après-ski even niet zitten, maar wil je toch party machen? Dan ben je bij het Snowcafé aan het goede adres! Wanneer je hier binnenstapt krijg je onder andere house, R&B en internationale platen naar je oren geslingerd. Je kunt er doorfeesten tot de klok van 02.00 uur, waardoor je dus kort gezegd gewoon een hele avond volle bak geëntertaind wordt. Meer informatie? Klik hier!

Clubnights

Wanneer je dit hierboven hebt gelezen en denkt “maar, is het dus vanaf 02.00 uur gewoon over en sluiten?” hebben we goed nieuws, want dat is niet het geval! Je moet alleen even wat beter zoeken en daar helpen we je graag bij.

Malaysia

Als je de kans hebt is het zeker de moeite waard om een keer een clubnight mee te pakken in de Malaysia, ook al is het alleen maar om de bijzondere sfeer te ervaren. Van buitenaf gezien is het enkel een tuinhuisje dat op je staat te wachten, maar wanneer je de trap naar beneden neemt kom je in een enorme ondergrondse nachtclub terecht waarvan je mond open gaat vallen.

Echt, no bullshit, en zoals het al jaar en dag gaat is de Malaysia een belangrijk onderdeel van Dutchweek Festival en dus ook van de Dutchweek. Dutchweek Festival organiseert in deze club namelijk drie feesten met artiesten van formaat waardoor je er echt bij moet zijn. Maarre, iets met datums en artiesten? Yep, even scrollen en je bent op de hoogte!

Zondag 23 april

Dutchweek

De Dutchweek wordt goed afgetrapt in de Malaysia, aangezien Lucas Steve en Johnny 500 hier het eerste feestje voor hun rekening nemen! En dan is er ook nog eens een surprise act bij, waar ze zelf heel mysterieus over zijn. Misschien toch Broederliefde die nog eventjes langs komt?

Dinsdag 25 april

Dutchweek

Vorig jaar werd dit concept al naar de Dutchweek gebracht en nu gaan ze er vrolijk mee verder. Op dinsdag 25 april is het time to Jack! Terug naar de roots van de partysferen, gewoon volle bak hard gaan!

Donderdag 27 april

Dutchweek

De verjaardag van de koning moet natuurlijk superdik gevierd worden, we kunnen het niet zomaar voorbij laten gaan! Na de dikke party’s in en rond het dorp gaat de oranjegekte ‘s avonds lekker door in de Malaysia, voor meteen de laatste clubnight van dit seizoen. Nog één keer tot het gaatje en dat in je leeuwenpak. Lekker toch?

Tickets

Voor de Malaysia Clubavonden zullen dit jaar geen passe partout tickets vrijgesteld worden, dus je moet het doen met losse online voorverkoop per avond. Tickets voor de avonden kun je hierrrrr terug vinden.

Snowtime Feesttent

Wanneer je Dutchweek zegt, zeg je eigenlijk ook dat grandioos mooie feest wat ze op het plein in Val Thorens houden. De Snowtime Feesttent is een massive partytent en iedere dag word je hier vanaf 17.00 uur van muziek voorzien. Of dat met DJ’s is of met een coverband’s, ze maken er altijd wel een feest van waar je nog lang aan zal terugdenken. Dit jaar kan je er in ieder geval Vangrail, The Fella’s, Murk, De buren van Armin én Lux & Marcusson terugvinden, die je van alle muziek gaan voorzien tijdens deze week.

Aan het einde van de middag, rond een uur of 5, stroomt de tent helemaal vol en worden de biertjes getapt. Het gaat hier dan ook sowieso een grote gekke bende worden met als absolute toppunt natuurlijk de party tijdens Koningsdag!

Tickets

Toegang tot dit feest is niet helemaal gratis, het kost je ongeveer 9 euro per dag en je moet er snel bij zijn. Bij de feesttent worden deze dagbandjes voor iedere dag verkocht, maar als de tent vol zit kan je er niet meer bij.  Zorg dus dat je op tijd bent om niks te missen en voor het hele programma kan je hierr terecht. Als je via Snowtime hebt geboekt dan heb je het overigens een stuk makkelijker, dan kan je namelijk zo je bandje ophalen en kan je de hele week gratis naar binnen. Hoef je ook niet meer te wachten bij de ingang!

Andere activiteiten tijdens Dutchweek

Wanneer we het over zoveel feesten hebben zal je bijna vergeten dat er ook nog gewoon volle bak geskied en gesnowboard kan worden. Vorig jaar viel er op de aankomstdag een unit van een bak sneeuw naar beneden waardoor de pistes de hele week helemaal top waren, alsof je ergens in februari aan het skiën was! Eind april kan het natuurlijk altijd een gok zijn qua pistecondities, maar ook dit jaar lijkt er in ieder geval weer wat verse sneeuw naar beneden te komen tijdens de Dutchweek. Oftewel, genoeg redenen om ook kilometers te vreten tijdens deze partyweek.

Test Center bij 360 Bar

Ook dit jaar is de 360 Bar de plek voor feesten, maar daar blijft het niet bij. De organisatie liet weten dat er ook dit jaar weer een mogelijkheid is om de nieuwste boards en ski’s te testen, ook al lieten ze nog even in het midden welke merken dat gingen worden. Vorig jaar kon je overigens serieus goede gear uittesten, waardoor het eigenlijk een must is wanneer je op zoek bent naar iets nieuws. Of even wilt voelen wat de nieuwe generatie gear nou eigenlijk allemaal kan.

Het testen van gear kan je op vertoon van je ID helemaal gratis, dus daar hoef je het niet voor te laten!

Test & Ride Center van Snowtime

Ieder jaar weet Snowtime het te regelen dat er verschillende merken in Val Thorens te vinden zijn die jij aan de tand kan voelen. Namen als Salomon, Head, Atomic, Elan en Rossignol zijn geen onbekende van de Dutchweek en deze bonk aan kwaliteits gear vind je bij Chalet de La Marine. Bij deze locatie staan verschillende experts van deze merken op jou te wachten. Heb je dus vragen en wil je de nieuwste gear testen? Dan moet je hier zeker langsgaan.

Ook het Test & Ride Center van Snowtime is dit jaar weer volledig gratis en het enige wat je ervoor moet doen is jezelf even melden bij de Snowtime organisatie met een geldig ID bewijs. Je krijgt dan een testkaart waarmee je weer bij het Test & Ride Center terecht kan!

Meer Dutchweek

Ben je zelf aanwezig tijdens deze Dutchweek? Laat het ons weten via Facebook en Twitter! Deel ook je vetste foto’s en video’s met ons via Facebook, Instagram, Twitter of via de mail en wie weet vind je jezelf terug in één van onze artikelen!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws