Nieuws - 12 november 2019   19:28 Dit is de kalender voor Red Bull Ice Cross 2020

Door:

Een nieuw seizoen, een nieuwe naam, nog meer gedreven atleten en maar liefst 12 stops op de planning. Red Bull Ice Cross 2020 gaat een mooie worden!

We zeggen nu Red Bull Ice Cross, maar volledig gaat Red Bull Crashed Ice nu door het leven als ‘Red Bull Ice Cross World Championship’. Juist. Een hele mond vol. En uiteraard hebben we het niet over twaalf stops die ook stuk voor stuk 1000 punten kunnen opleveren voor het algemeen klassement, want dat zou wel een beetje teveel van het goede zijn he. Kijk, onze zegen heb je, maar dacht je nou echt dat ze van drie wedstrijden in 2019 naar 12 in 2020 zouden gaan?

Nee toch? Hoe dan ook, ook dit jaar zullen er maar drie wedstrijden zijn die het allerhoogste Red Bull Ice Cross niveau aantikken, ook al zullen er dus her en der nog genoeg momenten zijn dat de top 20 van de wereld neerstrijkt op een plek waar 500 of zelfs 250 punten te verdienen zijn. Dat zagen we bij de vorige seizoenen ook al, aangezien het voor hen… Tja… Toch wel snel punten verdienen is. Enige addertje onder het gras voor de atleten is natuurlijk wel dat het gewoon extra tijd en geld kost. De grote vraag blijft dus: hoe dedicated ben je om de Red Bull Ice Cross 2020 kampioen te worden? Van wat we weten zal Cameron Naasz de afgelopen zomer gebruikt hebben om nog fitter dan fit te worden, terwijl de Croxall broeders er eveneens een schepje bovenop aan het doen zijn.

Veranderingen zijn er wel vaker, maar dat Quebec naar een ATSX 500 is gegaan blijft zonde. Daarnaast missen we St. Paul en uiteraard Jyväskylä! Naja, Kazachstan is dan weer een plek waar we het niet van verwacht hadden. Hoe dan ook, wij gaan dit krankzinnige event in ieder geval gezellig vanaf de bank meegluren en uiteraard doen we er weer alles aan om jou een Red Bull Ice Cross 2020 livestream voor te schotelen. Of in ieder geval een plek te geven waar je ‘m kunt kijken. Genoeg geouwhoerd, check hieronder de complete planning en zet het in je agenda. Riders ready?

Red Bull Ice Cross

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws