Freestyle. Nieuws - 3 december 2019   9:41 Dit is de lekkere setup van Rock A Rail 2019

Door:

Het is nog maar een paar nachten slapen voordat Rock A Rail 2019 weer verreden gaat worden op de Grote Markt in Den Haag. De organisatie is in ieder geval al weer lekker creatief bezig geweest, check de setup van de aankomende editie! 

Ieder jaar weten ze er toch weer iets bijzonders van te bouwen en dit jaar is wederom het geval. Een buts aan rails, een hoop mogelijkheden tot transfers… Yep, de setup voor dit jaar ziet er gewoon weer ziek uit!

Rock a Rail

De klassiekers zijn er uiteraard weer, namelijk de down rail en de down flat down rail. Rock a Rail kan natuurlijk niet zonder, maar! Dit jaar hebben ze er nog een paar andere bij gezet. Wat dacht je van die hele feature aan de rechterkant? Twee flatrails en een hele hoop mogelijkheden om zieke transfers uit te voeren, daar worden wij wel vrolijk van! Ook zien we dit jaar het grote Red Bull ‘hek’ weer terugkeren, waar we vorig jaar onder andere Max de Vries nog overheen zagen jagen en waar Sparrow Knox bijna het record voor ‘meeste pogingen tot je nek breken’ op gepakt heeft. Genoeg opties voor de riders dus om volledig los te gaan.

Rock a Rail

Uiteindelijk is er een prijzenpot van €6000 te verdelen over de riders en het tijdschema voor 7 december ziet er als volgt uit:

16.00 Riders Meeting
17.00 Women Training
17.45 Reshape
18.00 Women Heat 1
18.30 Women Heat 2
19.00 Men Training
19.45 Reshape
20.00 Women Final
20.30 Men Heat 1
21.00 Men Heat 2
21.30 Men Heat 3
22.00 Men Final
22.45 Prize Ceremony
23.00 Party

Tijdens de wedstrijd zullen MC’s Henry Jackson, Tom Kingsnorth, Scott Penman en Thomas van Bemmelen je van de nodige info voorzien en zoals altijd zullen er tijdens de wedstrijd ook nog een aantal goodies weggegeven worden van de Rock a Rail partners. Of er weer regen op de planning staat? Op het moment van schrijven nog niet, maar er kan nog een hoop veranderen. Meedoen met Rock A Rail 2019 op de Grote Markt van Den Haag? Morgen is er een Last Show Down in SnowWorld Zoetermeer, waar er nog maar liefst drie (!) wild cards weg te geven zijn. De riders meeting is om half 7 en de kwalificatie begint om half 8, dus zorg dat je optijd bent!

Gerelateerde posts:

Meer Freestyle:

Finn Bilous laat zich van z’n goede kant zien want zojuist is er een ferme edit van ‘m het internet opgekomen. Footage van contests, easy parksessies, lifestyle momenten… Het is allemaal aanwezig in deze nieuwe edit van freestyle skiër Finn Bilous en dit komt allemaal omdat hij thuis zat opgesloten! Lees Meer…

Meer Freestyle