Nieuws - 18 januari 2019   11:17 Dit zijn 6 hotspots van Obertauern waar je moet zijn geweest

Door:

Of je in Obertauern nou gaat eten of enkel aan de drank gaat, deze spots moet je sowieso een keertje hebben aangedaan!

We zitten op het moment van schrijven in Obertauern en zo lopen we wel eens tegen wat leuke plekken aan. Die wilden we niet voor onszelf houden, dus lees hieronder 6 plekken die de moeite waard zijn!

1. Lurzer Ski Circus

Zeg je party dan zeg je Lurzer Ski Circus. Deze tent deed ons écht verbazen, want na een drankje te hebben gedaan in een wat ons een ‘cozy après-ski tent’ leek, bleken we al een tijdje op de eerste verdieping te zitten. En je raadt het al, op de begane grond was het feest al grandioos bezig! Met allerlei omlopen en speelse plekken zorgt Lurzer ervoor dat het eigenlijk altijd wel een feest is en je merkt er niets van dat het een massive plek is. En als je dan toch in Lurzer bent moet je meteen even met de glijbaan naar de wc. Gewoon, omdat het kan.

2. Edelweiss

Wil je eten als een baas, niet teveel betalen, maar toch wel lekker fancy zitten? Dan is Edelweiss dé plek waar je moet zijn. Hij ligt aan de hoofdstraat van Obertauern en is eigenlijk niet te missen. Het eten is er heerlijk te noemen, de obers zijn professioneel én gezellig op z’n tijd en ook de bar is een prima plek om even de dag na te bespreken. Verwacht hier trouwens geen après-ski, maar dat maakt het eten meer dan goed.

Dikke tip van onze kant: neem de Toblerone mousse, die is echt te grandioos lekker. We zijn op een andere dag nog een keer terug gegaan om enkel de dessertkaart te begluren.

3. Treff 2000

Treff 2000 ga je vinden bovenaan de Grunwaldkopf skilift en ja, pisterestaurants staan over het algemeen niet bekend vanwege de culinaire hoogstandjes, maar bij Treff 2000 werden we positief verrast! Het eten is van hoge kwaliteit en gaat echt wel verder dan de standaard schnitzel of Frankfurter. Binnen vind je een mix van een klassieke Oostenrijkse stijl die flink is opgefrist met een hele moderne touch. Dit ga je ook terug vinden op de menukaart, waar de winterklassiekers absoluut te vinden zijn, maar waar je ook wel een stukje avontuurlijker kan zijn met je lunch.

Onder het restaurant kan je overigens nog een bar vinden, waar ze de après-ski muziek verruild hebben voor chille lounge muziek. En dat dus wél met een Oostenrijkse vibe, alleen dan een heel stuk moderner!

4. Mundwerk

Nu klinkt het een beetje alsof we alleen maar gegeten hebben in Obertauern, maar dat is half waar. We hebben namelijk énkel goed gegeten daar in Obertauern! Mundwerk is ook zo’n spot waar je even naar toe wil. Niet perse om te apres skiën, maar wel om lekker een drankje te doen of een hapje te eten. Deze informele, hippe, on-Oostenrijkse bar/restaurant heeft variatie tussen Pizza, burgers en wok met rijst. Oh, vergeten we bijna de durum! En wees gerust, ook die wordt op een manier geserveerd zodat je niet het idee hebt dat je bij de lokale turk zit.

5. Latschnalm

We zijn in deze tent geweest op de dag dat Lorenz Buffel, oftewel de man achter Johnny Däpp, langs zou komen, maar je raadt het al: we moesten het feest zonder ‘m voortzetten. Dit alles doordat de sneeuwstorm ons van de buitenwereld had afgesloten. Jammer maar helaas zou je zeggen. Ja, dat klopt ergens wel, want we wilden Buffel graag zien, maar al met al hebben we ons prima vermaakt in Latschnalm!

Voor wat we konden zien kan je er ook eten, maar dat hebben we niet geprobeerd. We hebben het maar gehouden bij de eh… Fanta.

6. Hochalm

De meeste hotspots zitten zoals je kan lezen dus in het dorp, maar ook bovenop de berg kan je aardig los gaan. Halverwege de middag zie je een hoop mensen richting de Hochalm skilift gaan, aangezien daar vlak onder een behoorlijke après-ski tent te vinden is. Zeker als het zonnetje schijnt dan kan het daar goed los gaan! Muziek over het hele terras en een grote bar midden in de sneeuw. En als je uit gefeest bent en terug naar het dorp moet, dan kan je simpelweg een enkele blauwe piste nemen en je staat weer in het dorp. Ook prima te doen als je toch nét even wat anders hebt gedronken dan die Fanta!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws