Nieuws - 25 januari 2019   17:07 Dit zijn 9 hotspots van St. Anton waar je moet zijn geweest

Door:

St. Anton is een bijzonder geval en dus des te mooier om het Oostenrijkse dorp eens onder de loep te nemen, want waar moet je écht zijn geweest?

Net zoals bij Obertauern zitten we op het moment van schrijven in St. Anton en daarmee hebben we meteen een mooie kijk op de leuke spots. Want tja, ook wij willen alles uit onze trip halen en dus was het op jacht gaan naar de gezelligheid! Maar waar moet je dan heen? Te starten met:

1. Rendl Beach

De plek waar je enkel met de gondel kan komen, maar tegelijkertijd de moeite waard is om langs te gaan. Zeker wanneer het lekker weer is staan de strandstoelen voor je klaar om plaats te nemen en als je geluk hebt is het park ook nog eens open. Wil je meer dan dat en de kaart proeven? De hamburgers zijn zeker het bestellen waard! Dus wil je je buik rond eten of vanuit je luie stoel naar senders kijken terwijl de zon op je mik staat? Rendl Beach is de place to be!

2. Bodega Bar

Geen zin om te kiezen tussen borrelen of dineren? Doe gewoon beide! De Bodega Bar is alles behalve klassiek Oostenrijks te noemen, maar daar zit ook z’n charme in. Wel de Oostenrijkse gezelligheid, maar dat in combinatie met Spaanse tapas. Hier kan je aan een tafel ploffen of juist aan de bar hangen en de avond vullen met borrelpraat terwijl je meerdere kleine hapjes bestelt. De kaart is absoluut niet duur te noemen en als je wil kan je ook nog aan de Spaanse cocktails of Sangria gaan. Heb je meteen een mooie middenweg als je vriendin toch een iets grotere liefhebber is van de zomer!

3. Galzig bistrobar

Een moderne setting en dat is ook niet gek, aangezien dit restaurant pas sinds 2013 bestaat. Sindsdien heeft ‘ie in rap tempo zijn plek weten te veroveren in St. Anton en dat is ook niet heel erg vreemd want de kwaliteit ook gewoon goed te noemen is! Aan het einde van de dag zit de tent meestal al goed vol en als je een goeie tip wil hebben: de steak van de Galzig Bistrobar is behoorlijk bekend in het dorp. Je kan ‘m vinden midden in het dorp onderaan de Galzigbahn, bij het gebouw waar heel groot Alber Freeride op de gevel staat. Kom wel op tijd, anders zit ‘ie vol!

4. Mooserwirt

Het is een inkoppertje, ook al mag hij toch zeker niet ontbreken in de lijst van St. Anton. Als er één absolute legendarische après-ski bar ter wereld opgenoemd moet worden, dan is het de Mooserwirt wel! De Mooserwirt vind je midden op de pistes van St. Anton en deze tent is niet voor niets over heel de wereld bekend. Het bestaat uit een chalet, een schirmbar en een buitengedeelte en reken maar dat het aan alle kanten helemaal los gaat!

Tijdens de vakantieweken gaat de party door tot dik op de piste en in de Mooserwirt worden après-ski hits écht gemaakt. Je vakantie is dan ook niet compleet tenzij je hier bent geweest! Gelukkig hoef je na de Mooserwirt maar een heel klein stukje afdaling te pakken om weer in het dorp aan te komen. Scheelt wel als de bier en schnapps extra goed gesmaakt heeft!

5. Bobos

De plek waar je na het avondeten meteen kan blijven hangen voor een feest van formaat is zonder twijfel Bobos. Hij zit in de winkelstraat van St. Anton en ook al is het wel in ‘t begin even zoeken, wanneer je de trap naar beneden hebt genomen komt de gezelligheid je al tegemoet. De burgers zijn hier zeker een aanrader en ook de dikke tip dat het op vrijdag ‘tequila friday’ is moet je even ter harte nemen. Als je een avond wil hebben van formaat natuurlijk!

St. Anton

6. Taps

Deze Coyote bar ligt op de piste van St. Anton en dus een mooie plek om naderhand je weg weer op ski’s of snowboard voort te zetten, maar dat is niet enkel de reden om naar Taps te gaan. De tent in St. Anton zorgt er met z’n legendarische feesten voor dat het dak er altijd afgaat en we vertellen je alvast: dat is hier niet zo snel gefixt. Niet omdat het niet gezellig is, maar omdat er een verdieping in de tent zelf zit.

Handig om je scharrel serieuze gesprekken die op de dansvloer gestart zijn voort te zetten! Als je liever de kat uit de boom kijkt is dit overigens ook meteen een goede plek waar je wat rustiger kan zitten en mee kan gluren met het feest wat beneden afspeelt. Maar goed, feesten, daar ben je voor gekomen en dus is het goed te weten dat het op de dansvloer altijd een mooie sfeer heerst.

7. Horny B

Wanneer je een beetje klaar bent met de standaard après-ski nummers en het gehos tot in de kleine uurtjes, dan is er nog een andere tent in St. Anton waar je heel goed terecht kan. De Horny B, gelegen aan de hoofdstraat van St. Anton, is een club waar de beats er behoorlijk doorheen kunnen knallen. Van deephouse tot knallende hardstyle, hier kan je tot laat in de nacht doorgaan. Doordeweeks is de Horny B tot 3 uur ‘s nachts geopend, maar in het weekend kan je doorgaan tot 4 uur ‘s nachts. En reken maar dat ‘ie dan ook daadwerkelijk helemaal vol staat. Full pull partyvibes, even zonder de après-ski herrie.

8. Anthony’s Steakhouse

Een steakhouse van formaat met internationale bieren, zo zien we ze graag. Anthony’s Steakhouse, welke in de dorpsstraat van St. Anton zit, heeft er een specialiteit van gemaakt om de klassieke steaks in een premium kwaliteit aan te bieden. Burgers, ribs, Chicken wings, you name it en ze hebben het. Zoals gezegd mogen de lokale en internationale biertjes niet ontbreken, maar ook de cocktails en wijn zijn bij Anthony’s Steakhouse gewoon aanwezig. Wel zo lekker als je even wat anders wilt!

9. Murrmel

Verstopt in een kelder die je vanaf de buitenkant ook amper kan spotten, zit een bar met een clubachtige vibe die zich aardig uniek weet te maken in St. Anton. Dit is een bar waar je ‘s avonds na een uur of 9 naar toe gaat en waar je geen après-ski knallers gaat horen, maar waar de volledige avond in het teken staat van live muziek! Iedere avond staan er meerdere zangers klaar om jou te voorzien van allerlei tunes en verzoekjes zijn ook geen probleem. Een leuke aanrader als je een keer wat anders wilt horen dan de standaard stapmuziek uit een DJ set!

View this post on Instagram

Thx to everyone for a great summer

A post shared by Murrmel St. Anton (@murrmel_bar) on

 

Fotocredit: DJ Freake

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws