Nieuws - 18 februari 2020   9:07 Dit zijn de 10 manieren om je wintersport zo goedkoop mogelijk te overleven

Door:

Je salaris is al op, ome DUO moet nog uitbetalen en bij je oma kan je ook al niet meer terecht. En toch komt die wintersportvakantie eraan! Hoe overleef je dat? Wij hebben de tips voor je! 

1. Halve liters scoren

Steve Austin Stone Cold GIF - SteveAustin StoneCold Wrestling GIFs

We snappen het heel goed, die halve liter pullen in de après-ski liggen toch wel erg lekker in de hand! En ze smaken ook nog eens top. Maar ja, ze trekken je portemonnee ook volledig leeg! De oplossing? Gewoon een traytje halve liters bij de lokale supermarkt scoren. Supercheap, prima te zuipen en wees eerlijk, na de 2e halve liter maakt het toch niet meer uit wat je drinkt!

2. Leen je gear

Honderden euro’s uitgeven voor een setje huurski’s? Kan je doen. Geld in je zak houden en die oude jaren ’80 rammers van je vader erbij pakken? Now we’re talking!

3. Knakworst is je grootste vriend

Lunchen op de berg kost je namelijk gemiddeld een halve nier, dus dat kan je maar beter laten zitten. Gooi de auto vol met heel veel blikken knakworst en je bent set voor de hele week. Paar broodjes scoren bij de supermarkt en voilà, lunch voor échte kampioenen.

4. Carpoolen tot en met

Een auto vol met mensen kost even veel benzine als een auto alleen of met z’n 2’en. Het is ook nog eens een stuk gezelliger, dus splitten die kosten!

5. Skip de lessen

The Grand GIF - The Grand Tour GIFs

Oké, misschien is dit niet altijd even slim, maar het kan je een hoop besparen. Wanneer je al een beetje techniek in je benen hebt, kan je maybe ook wel wat tips vragen aan die ene maat van je die wél al 15 jaar op de latten staat.

6. Gebruik je skipas zo slim mogelijk

Je komt zaterdag om 11 uur aan. Is het dan echt nodig om gelijk een skipas te scoren voor die dag en die paar extra meters te maken? Een dagje minder op je pas scheelt toch wel weer wat. Geen gigantische bedragen, maar in schrale tijden helpt ieder beetje. Toch?

7. Ga touren

Falling On Ski Ski Fail GIF - FallingOnSki SkiFail Snow GIFs

Wil je een win-win situatie? Je komt als een ware fitboy terug en je hoeft geen liftpas te betalen. Lekker omhoog sjouwen en je bochten verdienen.

8. Check de deals

Broke Money GIF - Broke Money Lol GIFs

Ga buiten het hoogseizoen naar de sneeuw en kijk ook vooral naar de prijzen wanneer je ruim op tijd boekt. Ook voor je skipas en je materiaal! Kan een serieuze bak geld schelen.

9. Poot van het gas

Aggie Zach Galifianakis GIF - Aggie ZachGalifianakis Driving GIFs

Het bordje ‘einde alles’ in Duitsland is een hele lekkere en normaal gesproken dé trigger om je voet op gaspedaal te rammen, maar dat kan je beter niet doen. Tuf iets langzamer door Deutschland heen, dan scheelt het weer een keertje tanken!

10. Vermijd de tolwegen

Wheelchair Gate GIF - Wheelchair Gate Barrier GIFs

Afhankelijk van je bestemming kan het je best wel geld schelen om de tolwegen simpelweg te vermijden. Hoef je geen vignet te kopen of niet langs die verrekte tolpoortjes te rijden. Wel een goeie om er toch even een rekensommetje op los te laten of het je geld scheelt met de extra kilometers die je moet maken.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws