Nieuws - 24 december 2018   15:28 Dit zijn de 16 dingen die je niet mag vergeten voor op wintersport

Door:

Een beetje vergeetachtig richting de wintersport omdat je er met je kop al zit? Of wil je meer lifehacks weten? No stress, we hebben 16 dingen voor je klaar gezet die je niet mag vergeten op wintersport!

Want tja, je wilt natuurlijk wel het maximale uit je week halen zonder op de locatie nog veel geld uit te moeten geven! Een wintersport kost al meer dan genoeg dus dan is het handiger wanneer je wat tips krijgt. Daarom hebben we de 16 dingen die je écht niet mag vergeten op een rijtje gezet:

1. Je boeking!

Tja, het klinkt als een open deur, maar als je ergens wil gaan wintersporten dan is het wel handig om het te doen. Scheelt een hoop stress kunnen we je vertellen! Verder is het handig om alles uitgeprint mee te nemen, want je hebt geen zin om alles met trage, buitenlandse internetverbindingen te moeten gaan opzoeken. Nadat je net twaalf uur hebt gereden.

2. Je skikleding

Logisch. Je moet overdag wel kunnen shinen als een baas in de sneeuw natuurlijk! Oftewel, zorg ervoor dat je broek en je jas volle bak on point zijn. En wat je daar onder aan hebt? Who cares! Je staat toch zo’n beetje heel de dag in je skikleding te feesten.

3. Je zonnebril

We hadden het net over shinen als een baas en je zonnebril helpt daar natuurlijk wel bij. Als jij even niet aan het skiën of boarden bent en de zon schijnt volle bak dan kan het niet zo zijn dat je geen zonnebril hebt. En bonuspunten: je kan die weekendtassen onder je ogen meteen mooi verbergen.

4. Een grote, spiegelende skibril

Waarom een spiegelende skibril? Om je brakke kop te verbergen natuurlijk! Als je voor de zoveelste keer tot 3 uur hebt staan hossen in de bar zie je er de volgende dag uit als een zombie en dat wil je niet laten zien. Oftewel, doe je gigantische skibril op en geen hond kan je vercrackte hoofd nog zien. Kan jij tijdens de liftritjes stiekem nog eventjes slapen, wel net zo lekker!

5. Heel. Veel. Skisokken

Dit is vooral om degene waarmee je in een appartement zit een plezier te doen. Als je maar één paar sokken hebt dan zorg jij er na de derde dag gegarandeerd voor dat niet alleen jouw kamer, maar heel de verdieping ontruimt moet worden vanwege zware chemische stoffen. Doe je vrienden dus een lol en neem een grote stapel sokken mee.

6. Paracetamol

Gegarandeerd dat je minimaal één keer in deze week met een bak hoofdpijn wakker gaat worden omdat je iets te veel gezopen hebt. Neem daarom gewoon een paar pilletjes mee, je bent echt niet minder als je toegeeft dat je een gigantische kater hebt. Stiekem ben je wel een beetje een pussy natuurlijk, maar hey, iedereen heeft zo z’n momenten!

7. Ontbijtspullen

Een pot pindakaas, chocopasta, Hollandse kaas, dat soort dingen. In bijvoorbeeld Frankrijk betaal je jezelf scheel aan basic spullen in de supermarkt dus stash je tas helemaal vol. Kan je dat geld weer uitgeven aan bier.

8. KNAKWORSTEN!

Als we het dan toch over eten hebben, neem een flinke stapel knakworsten mee! Je hongerige zelf zal je dankbaar zijn. Of je nu ’s avonds niet meer langs de lokale pizzaboer kan omdat je snel naar de volgende party moet of dat je ’s avonds terug komt van het pilsen en je zin hebt een vette avondsnack, met blikken knakworsten maak je heel veel vrienden. En ze zijn spotgoedkoop!

9. Keukengereedschap

Vorken en messen kan je thuis laten maar er zijn twee essentiële tools die je echt wel mee moet nemen: een kaasschaaf en een blikopener! Die laatste heb je nodig om bij je knakworsten te komen en die eerste moet je hebben om een fatsoenlijke plak kaas te snijden, want dat is iets wat die Fransozen écht niet kunnen.

10. Handdoeken

Niemand heeft zin om geld uit te geven aan achterlijke dingen en daarom kan je, zeker in Frankrijk, geld besparen door je eigen handdoeken mee te nemen. Die Fransozen rekenen namelijk geld voor ieder klein lullig dingetje dat je nodig hebt en dus kan je met een paar simpele handdoeken geld besparen. Kan jij weer meer zuipen en je hebt geen handdoek die aanvoelt als een verlepte tissue. Win win! Bonuspunten als je je eigen dekbed meeneemt, aangezien ze daar in Frankrijk soms zelfs geld vragen voor je bedlinnen…

11. Reisbier

Ga je met de bus of ben je sowieso niet iemand die achter het stuur kruipt? Mooi! Des te meer reden om een BVO’tje te pakken toch? Koop een paar sixpacks en gooi ze in je normale tas. Wel snel drinken anders heb je halverwege de reis lauw bier in je klauwen en daar wordt niemand blij van.

12. Condooms

Wat happens in the mountains, stays in the mountains. Toch? TOCH?

13. Een muts of cap

Je haren doen als je op wintersport bent? Doe normaal! ’s Ochtends je bed uitrollen, direct een helm opzetten en als je gaat après-skiën vervang je die helm voor een muts of cap, dat is hoe het hoort!

14. (Bluetooth) speakers

Ook al sta je waarschijnlijk het overgrote deel van de dag op de piste of bij de bar, er komt toch een moment dat je om wat voor reden dan ook in je kamer zal zitten. Fix daarom een setje speakers zodat je de party gewoon door kan zetten!

15. Rugtas voor op de piste

Als je deze niet mee gaat nemen dan ga je sowieso spijt krijgen, want hier ga je echt heel veel aan hebben. Gooi een lading stokbrood in je tas, een paar pilsjes en natuurlijk je muts/cap. Misschien nog een paar (chocolade?) repen erbij mikken en je bent sowieso de held van de week. Want met uitdelen maak je vrienden.

16. Reisverzekering

Deze hoef je niet in te pakken, maar fix ‘m wel. Als jij na een dagje feesten kneiterbrak op de piste staat en dan net de verkeerde afslag pakt, moet je natuurlijk wel gewoon de bergredding kunnen bellen zonder je bankrekening te slopen! Zo’n ritje in de banaan is namelijk stervesduur en je betaalt doodleuk per meter. Amsterdamse taxi’s zijn er niks bij!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws