Nieuws - 12 februari 2017   10:37 Dit zijn de 20 dingen die alle skiërs haten aan het wintersporten

Door:

Als fanatiek skiër doe je natuurlijk liever niets anders dan de hele dag op twee latten staan, maar face it. Ook jij hebt dingen bij het skiën waar je helemaal knettergek van kan worden! Hoeveel van deze 20 dingen zijn voor jou net even iets té herkenbaar? 

1. Skischoenen aantrekken

Ski

Hoe vaak je het ook doet en hoeveel trucjes je ook kent, het blijft een gekloot om die krengen aan te krijgen. Je voeten beginnen het alvast uit te schreeuwen als ze alleen al de naam skischoen horen!

2. Koude skischoenen aantrekken

Ski

“Waarom liggen mijn skischoenen niet in de skikelder? Oh, ze liggen nog in de auto? KUUUUUUUUT!” Yeeey, je skischoenen zijn bevroren! Probeer ze nu nog maar eens aan te krijgen zonder alles en iedereen dood te vloeken.

3. Al je gear meezeulen

Ski

Ski’s, stokken, je rugtas, helm, goggles en met een beetje pech ook nog een ander setje schoenen. Als skiër moet je bereid zijn om aardig wat gear mee te slepen. Maar hey, zo krijg je tenminste wel van die afgetrainde bovenarmen, is weer leuk voor tijdens het après-skiën!

4. IJs

Een smooth linkerbocht, een smoot rechterbocht, GGGGGGGHHHT en je bent ineens tien meter verder naar beneden geschoven. IJs. Is. Kut. Punt. Of je nu op de nieuwste FIS raceski’s staat of je brede poederplanken, ijs is gewoon niet chill. Overigens ook niet wanneer je loopt op je skischoenen, ook dan kan je hard op je muil gaan!

5. Ski’s zoeken na een yardsale

We kennen het allemaal. Je gaat als een baas naar beneden, je maakt een klein foutje en voordat je het weet lig je vol op je bakkes. Nee, niet een beetje onderuit gegaan, echt kamikaze-face-first op je bakkes kinda style. Je ene ski ligt tien meter naar beneden, je andere ski is om de een of andere reden juist verder omhoog gevlogen en waar je stokken gebleven zijn weet helemaal niemand meer. Één ding scheelt, je hoeft je de rest van de middag niet te vervelen want jij bent tenminste je ski spullen aan het zoeken. Nu is het lekker sjouwen of wachten op iemand die je helpt!

6. Yardsale in de poedersneeuw

Een gewone yardsale is al zuur genoeg, maar als het in de poedersneeuw gebeurt ben je helemaal de sjaak. Even je ski’s terugvinden is nu een gigantische zoek- en graaftocht door diepe sneeuw! Heb je ooit wel eens door de poeder moeten klauteren? Je kan ze waarschijnlijk beter laten liggen en in de lente terugkomen. Of een nieuw setje kopen.

7. Skiërs die klagen over snowboarders

IJzige stukken? Snowboarders. Hobbels op de piste? Snowboarders. Verspoort terrein? Snowboarders. Het feit dat het al weken niet gesneeuwd heeft? Natuurlijk weer door die verrekte snowboarders! Sommige mensen nemen het allemaal iets te serieus. Dat je op twee planken staat in plaats van één is best iets om trots op te zijn, maar de snowboardende vrienden zijn er echt niet minder om.

8. Snowboarders

Nu we het toch over snowboarders hebben, die fucking snowboarders ook altijd! Ze denken dat ze zo cool zijn met hun picknicktafel onder hun voeten en ze verpesten alle goede sneeuw! Verdomme.

9. Ski ballet

Fuck ski ballet. Serieus, degene die dit nog doet verdient het om een skistok iets te diep in z’n kanaal te krijgen.

10. Ski-duim

Je maakt een lekkere flinke schuiver en ineens staat je duim permanent in een hoek van 90 graden de verkeerde kant op. Lekker! En daar blijf je met een beetje pech altijd last van houden. Tenzij je het nog een paar keer doet, dan gaat je duim een soort speciale spaghetti worden. Helemaal top toch, het is niet alsof je ‘m gebruikte ofzo.

11. Slecht zicht

Dat het sneeuwt is natuurlijk heerlijk, maar dat je niet eens kan zien of je op een blauwe piste staat of een unit van een backcountry afdaling maakt is wel aardig ruk. En dan kan je een superfancy contrastverhogende bril hebben, het maakt allemaal geen reet uit!

12. Poederdagen terwijl jij in Nederland zit

Ski

Je bent net met een chagrijnig hoofd je bed uit gekomen omdat je baas verwacht dat je de komende acht uur met een vrolijk gezicht net doet alsof je een fuck geeft om je rukbaantje en nadat je bent aangekomen open je Facebook. Het eerste wat je ziet is een foto van een poederdump van een halve meter verse sneeuw. FUCK! Ja, zie nu nog maar eens dat vrolijke gezicht op je bakkes te toveren.

13. Traplopen in skischoenen

Een trap omhoog lopen gaat nog wel, maar naar beneden? Je weet niet wat strijden is totdat je trap hebt moeten lopen in je skischoenen. En dan van die pisterestaurants die de toiletten in de kelder hebben zitten met een klein betegeld trappetje die natuurlijk zeiknat is van al die skischoenen. Faceplant alert!

14. Skiënde kids die je inhalen

Ben je net lekker naar beneden aan het rammen, komt er ineens een klasje vol met 7-jarigen voorbij jagen als een gek. Daar gaat je ego! Toch maar een extra lesje boeken? Of geef je ski’s de schuld, die Duitsers hebben ze toch vast en zeker weer kut gewaxt.

15. Happende ski’s

Die ene dag dat je met al je vrienden op pad bent? Juist, dat is die dag waarop je ski’s ineens de sneeuw in happen waardoor jij gruwelijk hard op je bek gaat. “Maar m’n ski’s hapten!” Save it, niemand gaat je geloven. Nu nog hopen dat er geen GoPro beelden zijn, anders ben je straks de nieuwe crashtest dummy op Facebook.

16. Treintjes van kids die skiles krijgen

Of de piste nu twee meter of twintig meter breed is, die kids krijgen het altijd voor elkaar om de HELE. FUCKING. PISTE te bedekken met hun treintje. En dan heb jij weer ruzie met de leraar omdat je die ukkies met hun pizzapunt gebruikt als een soort bewegende slalomcourse…

17. “Ik heb m’n dag niet”

Soms heb je gewoon van die dagen waarop alles tegenzit. Je skischoenen willen niet lekker zitten, het lijkt alsof je ski’s helemaal niet meer gewaxt zijn en op iedere afdaling ga je half (of uiteraard helemaal) op je muil. Ineens ben je al je pizza en french fry technieken vergeten en is zelfs een blauwe piste een uitdaging van jewelste. Verder gaan heeft toch geen zin, duik gewoon de après-ski in en call it a day. Je hebt het verdiend!

18. Een skistok verliezen

Je skiet al de hele dag als een echte baas en je voelt je een echte Marcel Hirscher. Waarom zou jij, de skilegende die je bent, die lusjes van je skistok gebruiken? Alleen idioten verliezen hun stokken. Of wacht, wat deed je daar? Ligt daar een stok in de sneeuw? HA! Succes met ophalen!

19. Skischoenen uittrekken

Dit is zowel een van de betere punten van de dag als iets waar je een hekel aan hebt. Je voeten zijn na een hele dag skiën namelijk nog verder opgezwollen dan een opblaaspop en die moet jij weer uit die snoeiharde kisten zien te krijgen. Na afloop zit je kop onder het zweet en dat alleen maar vanwege je schoenen! Man, wat een workout…

20. Als enige niet in de bergen zitten

Al je vrienden zitten in de bergen terwijl jij hier in Nederland zit. Overal zie je epische foto’s en filmpjes voorbij komen met teksten als ‘je had er bij moeten zijn man!’ “JA DENK JE DAT IK VOOR M’N LOL IN NEDERLAND ZIT?” Zucht.

Missen we er nog eentje? Laat het weten in de reacties op Facebook of hieronder!

Bron:

Foto: Mikel Ortega / Flickr

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws