Nieuws - 7 juli 2016   15:32 Dit zijn de 40 meest bezochte skigebieden van afgelopen seizoen!

Door:

Je zou het bijna niet zeggen met al die grijze dagen die we gehad hebben, maar de zomer is toch echt begonnen. Dat betekent ook dat de skigebieden de balans weer op gemaakt hebben van het afgelopen seizoen en dus hebben wij weer een lijstje voor je klaar staan. Deze 40 skigebieden zijn wereldwijd het meeste bezocht. Wie zijn de grote winnaars en verliezers? 

Het geld begint weer wat beter te rollen in wintersportland! Afgelopen seizoen heb je vast wel eens wat wintersport reclames voorbij zien komen op TV en er worden ook weer miljoenen tegen nieuwe liften aangesmeten. Maar heeft het ook effect gehad? Krijgen de skigebieden veel meer bezoekers door de portemonnee te trekken? Een onderzoeker uit Zwitserland gaat ieder wintersportseizoen weer volop rekenen en als ze zomer aangebroken is rolt er een unit van een document uit z’n computer waar alle cijfers in te vinden zijn. Wie is er dit jaar de grootste winnaar?

De titel van het populairste skigebied zal voor de gebieden zelf een hele mooie opsteker zijn, maar voor iedereen die een hekel heeft aan wachttijden is het juist dé reden om zo ver mogelijk weg te blijven van deze gebieden. Goed, welk gebied heeft de meeste bezoekers getrokken? Eigenlijk mag het geen verrassing meer zijn want dit Franse gebied gaat al jaren met de eerste positie aan de haal. La Plagne is het populairste skigebied ter wereld met ongeveer 2,5 miljoen bezoekers! Dit jaar zijn er overigens weinig schokkende verrassingen op de top 40 lijst te vinden, in tegenstelling tot voorgaande jaren. Vorig jaar schoot Saalbach Hinterglemm Leogang nog omhoog naar de tweede plek van een zevende positie en dit jaar hebben ze dat vast weten te houden met ongeveer 2,4 miljoen bezoekers.

Écht grote winnaars zijn niet echt te vinden op de lijst, maar er is wel een flinke loser. De grootste verliezer in deze lijst is namelijk Alpe d’Huez in Frankrijk, die van een 14e positie naar een 21e plek gezakt is. Daar staat tegenover dat Zillertal Arena van positie 23 naar positie 19 is geklommen maar verder gaat het slechts om een paar enkele plekken verschil met vorig jaar. Check de hele top 40 lijst hieronder:

Top 40 populairste skigebieden

Huidige positie. Skigebied – Land (vorig jaar)

1. La Plagne – Frankrijk (1)
2. Saalbach Hinterglemm Leogang – Oostenrijk (2)
3. SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental – Oostenrijk (3)
4. Les Arcs – Frankrijk (4)
5. Ischgl/Samnaun Silvretta Arena – Oostenrijk (5)
6. Whistler Blackcomb – Canada (6)
7. Alta Badia – Italië (7)
8. Val Thorens-Orelle – Frankrijk (8)
9. Vail – Verenigde Staten (10)
10. Serfaus-Fiss-Ladis – Oostenrijk (11)
11. Breckenridge – Verenigde Staten (12)
12. Courchevel-Meribel-Mottaret – Frankrijk (9)
13. Schladming – Oostenrijk (13)
14. Chamonix – Frankrijk (16)
15. Zillertal 3000-Mayrhofen – Oostenrijk (15)
16. Grandvilara – Andorra (19)
17. Sestriere Via Lattea – Italië (17)
17. Sölden – Oostenrijk (17)
19. Zillertal Arena – Oostenrijk (23)
20. Flachau-Wagrein-Alpendorf – Oostenrijk (20)
21. Alpe d’Huez – Frankrijk (14)
22. Tignes – Frankrijk (21)
23. Les Menuires – Frankrijk (22)
24. Zermatt – Zwitserland (24)
25. Kronplatz – Italië (25)
25. Kitzbühel – Oostenrijk (25)
27. St. Anton/St. Christoph/Stuben – Oostenrijk (27)
28. Val d’Isere – Frankrijk (28)
29. Flaine-Morillon-Samoens-Sixt – Frankrijk (29)
30. Mammoth – Verenigde Staten (31)
31. Serre-Chevalier – Frankrijk (30)
32. Selva-Val-Gardena – Italië (34)
33. Les Deux Alpes – Frankrijk (33)
34. Davos-Klosters – Zwitserland (32)
35. Adelboden-Lenk – Zwitserland (35)
36. Silvretta Montafon – Oostenrijk (36)
37. St. Moritz – Zwitserland (37)
38. Avoriaz – Frankrijk (38)
39. Jungfrauregion – Zwitserland (39)
40. Copper Mountain – Verenigde Staten (41)

Je ziet het, geen schokkende veranderingen! De gebieden in de Verenigde Staten doen het iets beter en verder zijn er in ieder land wel een paar kleine verliezers en winnaars te vinden. Overigens staan er zoals al tijd nog veel meer cijfers in het onderzoek die wat bijzondere dingen laten zien. Zo stelt de onderzoeker dat de Europese markt dit jaar niet gegroeid is, maar daarentegen ook niet gezakt is. Voor Nederlanders is Oostenrijk nog altijd veruit het populairste wintersportland, al staat Frankrijk op een goede tweede positie.

Bijzondere cijfers en informatie

We hebben nog een paar van de bijzondere cijfers en informatie uit het onderzoek gehaald en ze hieronder voor je neergezet:

– De Verenigde Staten heeft by far de meeste skigebieden ter wereld, meer dan 350 stuks. Japan staat op de tweede plek en Frankrijk derde.

– Frankrijk heeft dan weer de meeste skiliften ter wereld met ongeveer 3300 stuks, Oostenrijk staat tweede met iets meer dan 3000 en de VS staat derde met iets minder dan 3000 liften.

– In Andorra zijn 90% van alle wintersporters toeristen. In Australië is dit slechts 2%!

– De Nederlandse skihallen worden jaarlijks bezocht door zo’n 2,7 miljoen bezoekers, dat is dus meer dan de populairste skigebieden!

– Albanië heeft in totaal 10 skigebieden, maar in het hele land is slechts één skilift te vinden.

– Zuid-Korea heeft het hoogste aantal bezoekers per skilift. Gemiddeld gezien ligt dit aantal boven de 40.000!

– Het eerste skigebied van Pakistan is grotendeels gebouwd door een groot tabakmerk. Het tweede skigebied, dat in 2014 geopend is, is onderdeel van een legerbasis en wordt volledig door militairen gerund.

– China is een van de allergrootste groeimarkten binnen de wintersport, toch doet minder dan 0,5% van de Chinese bevolking iets in de sneeuw.

– Het enige skigebied van Israël ligt vlak naast Syrië. Sneeuwcondities kunnen hier zo slecht zijn dat het hele wintersportseizoen slechts twee weken duurt!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws