Nieuws - 21 november 2018   9:55 Dit zijn de 5 redenen waarom Geilo jouw volgende wintersportbestemming moet worden

Door:

De winter staat voor de deur en daarmee ook weer de grote vraag: ‘waar moeten we nu weer heen gaan’! Je kan natuurlijk weer naar de Alpen gaan, maar wat dacht je van een keer iets anders? Wij geven je bij deze vijf redenen waarom je het Noorse Geilo een keer moet proberen!

Is je puberbrein al een beetje bijgekomen van de naam? Good! Geilo spreek je namelijk anders uit dan je zou denken, namelijk als ‘Yeelo’. Klinkt meteen een stuk beter als je het probeert te verkopen aan je vrienden, toch? Maar goed, waarom moet je dit gebied een keertje proberen, behalve de naam?

1. Het is iets totaal anders

Niet dat er iets mis is met de Alpen, maar geef toe… Als trouwe wintersporter wil je toch ook wel eens naar totaal andere bergen toe? Geilo ligt in het midden van Noorwegen en geeft je daardoor een hele andere vibe dan dat je gewend bent. Het dorp ligt op 800 meter hoogte en hoewel dat niet super hoog is, is het in Noorwegen sneeuwrijk genoeg om hier ook echt wel zeker te zijn van een hele dikke sneeuwlaag. Gemiddeld ligt er al zo’n 100 centimeter, dus dat zit wel snor!

Geilo

2. Het Noorderlicht

Aangezien je natuurlijk best wel ver in het noorden zit, kan je in Geilo tijdens de winter ook het noorderlicht ervaren als je een beetje geluk hebt. Je moet wel een donker plekje op zoeken in de nacht, maar aangezien je hier niet midden in een grote stad zit, moet dat prima te doen zijn. Hoe kan je je vrienden nog meer jaloers maken dan foto’s van het noorderlicht tijdens je wintersportvakantie online te gooien? Zie ze dat maar eens nadoen vanuit een piepklein Frans hotelletje met een woonbadkamerkeuken.

3. Geilo is niet duur

Wellicht voelt Noorwegen als een ontiegelijk eind reizen, maar laten we je feeling meteen even opfrissen: dat valt reuze mee. En sterker nog: die trip is ook nog eens prima te betalen! Om je een beetje een idee te geven, de 10-daagse ‘Wintervakantie in de knusse Havsdalappartementen’ reis kun je al v.a. €515,- p.p. via Norway Home of Skiing boeken bij Buro Scanbrit, incl. accommodatie aan de piste en ferryovertocht tussen Kiel – Oslo. Kan je nog met de boot op wintersport ook! Liever met het vliegtuig? Deze reis is ook met een KLM-vlucht naar Oslo te boeken.

Geilo

4. Stale Sandbech en Oystein Braten komen er ook

Yep, Geilo is ook helemaal ready voor jouw freestyle moves. Oystein Braten heeft Geilo aan gedaan met Fast Laps en ook Stale Sandbech is niet voor niets met z’n StaleLIFE in dit gebied geweest. Dus wie weet loop jij Gimbal God nog wel tegen het lijf in een van de snowparks! Je hebt er opties voor beginners, maar ook de pro’s kunnen dus prima hun gang gaan in dit gebied zonder dat je je gaat vervelen.

5. Snowkite Heaven

Zeg je Geilo, dan zeg je snowkiten. Toegegeven, dit wisten wij ook niet, maar na wat onderzoek blijkt Geilo dus aan de voet van de bergen te liggen, met aan de andere kant weer grote besneeuwde vlaktes. Hier wordt tijdens de winter gesnowkite voor het leven en als je het een keertje wilt oefenen is dit dus absoluut je grote kans. Het is compleet anders dan wat je normaal doet op wintersport en in de Alpen heb je bijna nooit zulke kansen om over de sneeuwvlaktes te razen. Een echte must dus! Daarnaast zijn er nog genoeg andere dingen te beleven in het Noorse dorp, zoals bijvoorbeeld het IceMusic Festival in Januari, hondensledetochten, ijsvissen en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Daarom lang verhaal kort: gewoon uitproberen dat Geilo!

Bron:

Dit is een gesponsord artikel

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

23 juni 2019

Zondag WTF #334

Het nationale hitteplan is in gang gezet, dus dat wil zeggen dat je nog harder moet chillen. We’ve got your back!  Lees Meer…

Meer Nieuws