Nieuws - 7 maart 2018   11:56 Dit zijn de courses voor Burton US Open 2018 in Vail!

Door:

De Burton US Open is begonnen! Tussen nu en 10 maart staat het Amerikaanse Vail volledig in teken van deze snowboardcompetitie, die nog steeds écht ‘open’ is. Check hier de courses die ze voor de wedstrijd in elkaar hebben gezet! 

Burton US Open is samen met LAAX Open een van de grootste snowboard competities die je kan winnen en dan zijn het ook nog eens beide echte open wedstrijden, wat betekent dat iedereen zich dus in kan schrijven in de hoop de finales te halen. Een aantal pro-atleten gaan direct door naar de halve finale, maar daar gaat het ‘slagveld’ toch ook echt beginnen.

Halfpipe

Zoals altijd bestaat Burton US Open uit een Halfpipe en een Slopestyle competitie. De pipe in Vail is, ja, een pipe! Ook al heeft het ding wel een behoorlijk formaat, met een lengte van 180 meter, een hellingshoek van 18-graden, oftewel 32,5%. Van koping tot koping is de pipe in totaal dik 20 meter breed en de pipe heeft een hoogte van 6,71 meter. Oftewel, hij is niet voor mietjes! En om het compleet te maken, dit jaar heeft Burton nog een wedstrijd toegevoegd, namelijk de Junior Jam Halfpipe voor deelnemers onder de 14 jaar. Ook die duiken dus de massive pipe in!

Slopestyle

Een pipe is een pipe, daar kan je natuurlijk niet heel veel aan verbouwen om het interessant te maken. Daarvoor hebben we nog Slopestyle! De shapers hebben weer van alles uit de kast getrokken om een interessant park neer te zetten en dat lijkt aardig te zijn gelukt. Een zestal features zijn uit de grond gestampt en deze zijn alles behalve standaard te noemen. De kickers zijn (op één na) voorzien van meerdere mogelijkheden om de creativiteit op los te halen en ook de railsectie heeft genoeg opties voor bijvoorbeeld meerdere transfers.

De kleinste kicker is met zijn 15+ meter al geen kleintje te noemen en de grootste is zelfs bijna 22 meter. Oftewel, grote jongens daar in het park van Vail!

Schema

Bij Burton US Open hoort ook een tijdsschema. Deze kan je hieronder bekijken:

Burton US Open

Uiteraard gaan we weer ons best doen om een livestream te regelen! Zoals het er nu uit ziet gaan alleen de finales op vrijdag 9 maart en zaterdag 10 maart daadwerkelijk uitgezonden worden via de stream, maar als daar verandering in komt dan gaan we ze uiteraard voor je doorzetten.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

De gesprekken hebben een tijdje mogen duren, maar nu is de inkt toch echt op het contractuele papier gekomen. Daarmee mag Isabelle Hanssen het ook aan de grote klok hangen en rijdt ze voortaan voor de blikkengigant Monster Energy. Tijd om eens met de Nijmeegse Halfpipe skister te kletsen dus! Lees Meer…

Meer Nieuws