Nieuws - 25 november 2019   12:04 Dit zijn de meest gefotografeerde Europese skigebieden op Instagram

Door:

Iedere minuut wordt Instagram volgedrukt met foto’s van over de hele wereld en daar zitten natuurlijk ook heel wat skigebieden tussen. Degene die internationaal bovenaan staat weten we al, maar hoe zit het in Europa? 

Heb jij je gokjes al gemaakt? Verschillende partijen zijn erin gaan duiken en daar is een hele bak aan cijfers naar buiten gekomen. En de grote winnaar is…

Chamonix

Zelf hadden we dit ook niet gegokt, maar toch blijkt het zo te zijn! Het Franse Chamonix heeft de meeste foto’s in een jaar tijd op Instagram gekregen. Het is natuurlijk ook wel een fotogenieke locatie met de iconische Mont Blanc erbij, waardoor het voor velen al snel een hotspot is om lekker te gaan shooten. In een jaar tijd zijn er meer dan 1 miljoen foto’s online gekomen waarbij de locatie Chamonix een tag heeft gekregen.

Positie twee en drie

Op de tweede plek staat het gebied die wij eigenlijk op de eerste zouden verwachten, namelijk Zermatt in Zwitserland! De Matterhorn, of de Toblerone berg zoals half Instagram ‘m ziet, is iets minder op de foto gezet maar heeft met een dikke 750.000 foto’s nog steeds een aardige lijst op z’n naam staan.

Vervolgens de derde plek, deze is geclaimd door het Italiaanse Livigno met zo’n 475.000 foto’s in een jaar tijd. Om tot deze cijfers te komen zijn er in totaal zo’n 20 miljoen foto’s op Instagram geanalyseerd. “Het is geen verrassing dat de Franse en Zwitserse skigebieden het goed doen, al is het wel verrassend dat Livigno zo hoog staat”, aldus Good Trip Clothing, de partij die deze foto’s aan heeft geleverd.

Volledige top 10

De volledige top 10 ziet er als volgt uit

  1. Chamonix, Frankrijk
  2. Zermatt, Zwitserland
  3. Livigno, Italië
  4. Grindelwald, Zwitserland
  5. Val Thorens, Frankrijk
  6. St. Moritz, Zwitserland
  7. Courchevel, Frankrijk
  8. Tignes, Frankrijk
  9. Verbier, Zwitserland
  10. Zugspitze, Duitsland

 

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws