Nieuws - 22 december 2018   12:41 Dit zijn de typische wintersporters die jij sowieso tegen gaat komen

Door:

Wanneer je in de sneeuw staat weet je bijna zeker dat je een paar types écht ieder jaar tegen gaat komen en het lijkt wel alsof ze allemaal een soort regelboekje vormen. We hebben ze even voor je op een rijtje gezet! 

1. De Goldbergh chick

Goldbergh GIF - Find & Share on GIPHY

Ze is ergens begin 20, heeft net van haar ouders een iets te duur Goldbergh pak gekregen en daar staat ze dan ook volle bak mee te shinen in de sneeuw. Skiën doet ze amper, eigenlijk maakt ze maar één of twee runs. De run naar het terras op de berg en de run om weer beneden in het hotel aan te komen. Vergeet de oversized zonnebril, haarband en natuurlijk de Instagram foto’s niet!

2. De ‘ik kom alleen maar après-skiën’ wintersporter

De eerste avond dat je aanwezig bent en keihard door het geluid gaat kom je deze persoon sowieso tegen in de bar. Hij of zij zuipt je er keihard uit, staat tot laat nog bovenop de bar te hossen en de volgende dag, als jij vol goede moed op de pistes staat, kom je diegene ook echt niet meer tegen. Totdat je weer ergens richting de drank gaat! Een wintersportoutfit zal je ze niet zien dragen, want ze komen toch alleen maar om te zuipen. Het liefst beginnen ze ‘s middags al op het terras met gieten!

3. De opa met oldschool gear

Sinds de jaren ’70 heeft deze oude baas geen nieuwe ski’s, skischoenen, skikleding of goggle meer gekocht. Hoe zijn spullen het nog steeds volhouden is een raadsel, maar deze oude knakker racet jou er volle bak uit op de pistes!

4. De wintersporter met alle nieuwe gear, die niet kan skiën of boarden

Hij of zij heeft net een paar duizend euro uitgegeven aan een compleet nieuwe set, van gloednieuwe schoenen tot een brand spanking new pak waar menig backcountry liefhebber nog jaloers op is. Want ja, je moet wel goed in je gear zitten natuurlijk! Totdat je diegene naar beneden ziet gaan…

5. De parkrat die alleen maar streept

Staalkanten? Die heb je toch helemaal niet nodig als je over rails heen knalt? Dat je vervolgens geen normale bocht kan maken, dat boeit helemaal niks. Buiten het park om hoef je toch niks anders te doen dan keihard rechtuit strepen!

6. De bange moeder midden op de piste

Voor het eerst op wintersport en oh wat ging het goed tijdens die lessen! Totdat er ineens een rode piste bij zit. Dan snap ze voor geen meter meer hoe ski’s werken en staat ze doodsangsten uit. Voor de vijfde keer roepen dat die blauwe piste van een half uur geleden ook net zo’n steil stuk had, maakt geen donder meer uit. Zodra ze dat rode paaltje ziet is er paniek in de tent!

7. Het zittende kind onderaan een kicker

Je zit zo lekker beschut onderaan de landing van een jump! Totdat dat kind ineens een snowboarder of skiër in z’n nek krijgt. Succes alvast met de discussies met de ouders van het nu keihard jankende kind!

8. De crashtest dummy

Een jaar lang uitkijken naar dat ene weekje in de sneeuw en dan op de eerste dag zo gigantisch hard onderuit gaan dat je voor de rest van je vakantie van een bankje mag toekijken. Zeg maar bye bye tegen je vakantie!

9. De student(e) in een dierenpak

Als zelfrespecterend lid van een studentenvereniging ga je niet op wintersport zonder dat er een dierenpak in je koffer zit. Want ja, je moet natuurlijk wel op een willekeurige dag met heel je studentenvereniging kunnen skiën, boarden én zuipen in je epische dierenpak. Anders ben je gewoon niet op wintersport geweest!

10. De die-hard freerider

Als je met je brakke hoofd staat te wachten voor de skilift kan je deze dude zomaar ineens tegenkomen. Kneiterbrede ski’s, een airbag waar je een maand salaris aan kwijt bent en je kan z’n gezicht niet zien aangezien alles weggepakt zit. Eenmaal boven aan gekomen gaat de piste linksaf, maar deze knakker streept ‘m vol gas naar rechts. De rest van de dag ga je ‘m ook écht niet meer zien!

11. De 40-plusser met een jonge geest

Je ziet ‘m met een iets te kleurige muts, in een iets te schreeuwerig pak en hij is vooral heel erg hard bezig om ‘de beste tijd van z’n leven te hebben’. Midlife crisis, maar dan in de sneeuw! Staat overigens ook vooraan om te vragen of je nog een rondje meewilt, maar kan meestal nét niet meekomen en dat is in de bar niet anders. Zal geen shotje Jäger laten staan, maar kan dan vervolgens wel kruipend z’n weg naar huis proberen te vinden!

12. De vader met bizarre skills

Het tegenovergestelde van de 40-plusser met een jonge geest. Deze vader weet dat hij zijn jeugd heeft gehad en zal je dus ook niet in een of ander flashy skipak aantreffen. Z’n ski’s zijn een paar jaar oud, maar wanneer hij er eenmaal op staat streept ‘ie zo hard naar beneden dat je je staat te verbazen!

13. Het racekind

Z’n ski’s zijn bijna nog korter dan jouw skischoenen, maar dat maakt geen donder uit. Dit kindje jaagt ‘m een grote lijn naar beneden en streept ‘m op een tempo langs waar je echt niks van begrijpt. En die paadjes naast de piste die vol zitten met hobbels worden ook meteen even meegenomen!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

16 juni 2019

Zondag WTF #333

Al depressief, wetende dat de zomer nog heel lang gaat duren? We feel you. Tijd om de realiteit weer even te ontsnappen, het is WTF o’clock!  Lees Meer…

Meer Nieuws