Nieuws - 27 oktober 2016   17:25 Dit zijn de uitgenodigde atleten voor Dew Tour Breckenridge 2016

Door:

Nu de course van de Dew Tour in Breckenridge online staat én je ook nog eens de wedstrijdindeling weet, is er eigenlijk nog maar één ding wat bekend gemaakt moet worden: De deelnemerslijst! Ook deze is inmiddels op het internet verschenen en dus kan het aftellen nu echt beginnen. Wie maken de beste kans op een overwinning? 

Dew Tour gooit de wedstrijd aardig op de schop dit jaar met een aangepaste course en een nieuwe indeling voor de slopestyle competitie. Bij zo’n vooruitstrevend concept horen natuurlijk ook de beste freestylers ter wereld en die hebben ze dan ook weer op weten te snorren voor deze wedstrijd. Voor de meeste deelnemers is Dew Tour Breckenridge ook nog eens het eerste, grote event van het seizoen waardoor er gegarandeerd vuurwerk verwacht kan worden, aangezien iedereen vers uit de training komt en weer nieuwe dingen kan laten zien!

Deze deelnemerslijst bestaat overigens alleen uit de atleten die uitgenodigd zijn voor de individuele competitie. Dit jaar introduceert Dew Tour namelijk ook nog een Brand Competition waar de grootste merken hun beste atleten voor oproepen, maar die mogen helemaal zelf bepalen wie dat gaan worden. Deze atleten worden later pas bekend gemaakt!

Snowboard

Bij de snowboarders hebben we dit jaar weer een stukje Nederlandse trots, Cheryl Maas staat namelijk weer op de startlijst voor het slopestyle onderdeel! Ze is daarmee ook de enige deelnemer uit de BeNeLux, dus ze heeft een aardige missie klaar staan. Check hieronder alle uitgenodigde atleten:

Snowboard Mannen Superpipe

Ayumu Hirano
Ben Ferguson
Brett Essser
Christian Haller
Danny Davis
Gabe Ferguson
Greg Bretz
Iouri Podladtchikov
Judd Henkes
Louie Vito
Matt Ladley
Scotty James
Shaun White
Taku Hiraoka
Taylor Gold
Yiwei Zhang

Vorig jaar was Shaun White hier vrij onverwachts de grote winnaar. Niemand had eigenlijk verwacht dat hij mee zou doen met deze wedstrijd, maar toch stond hij ineens klaar in Breckenridge en zette hij een score neer waar niemand meer aan kon tippen. Ook dit jaar is de Flying Tomato weer uitgenodigd, kan hij het waarmaken op de vernieuwde course?

Dew TourFoto: Dew Tour – Rider: Danny Davis

Snowboard Mannen Slopestyle

Brandon Davis
Brock Crouch
Chas Guldemond
Darcy Sharpe
Kyle Mack
Marcus Kleveland
Mark McMorris
Max Parrot
Mons Roisland
Red Gerard
Seb Toutant
Stale Sandbech
Sven Thorgren
Torstein Horgmo
Tyler Nicholson
Yuki Kadono

Mark McMorris heeft een zwaar jaar achter de rug! In 2015 pakte hij de overwinning tijdens Dew Tour Breckenridge, maar een paar weken later eindigde zijn seizoen tijdens Air+Style Los Angeles. Een gebroken heup zette ‘m een lange tijd aan de zijlijn en het is nu afwachten of hij weer volledig in vorm is. Dew Tour gaat voor hem dus een grote test worden!

Snowboard Vrouwen Superpipe

Arielle Gold
Cai Xuetong
Chloe Kim
Elena Hight
Hannah Teter
Hikaru Oe
Jiayu Liu
Kelly Clark
Maddie Mastro
Sophie Rodriguez
Torah Bright

De dames zaten vorig jaar bijzonder dicht bij elkaar en tussen de nummer 1 en 2 zat slechts een scoreverschil van 1,4. Jiayu Liu was de grote winnaar, maar met namen als Chloe Kim, Arielle Gold en Kelly Clark moet je altijd rekening houden. Oftewel, het wordt straks nog spannend in Breckenridge!

Snowboard Vrouwen Slopestyle

Anna Gasser
Cheryl Maas
Christy Prior
Hailey Langland
Jamie Anderson
Katie Ormerod
Kjersti Buaas
Klaudia Medlova
Silje Norendal
Spencer O’Brien

De vorige keer eindigde Cheryl Maas net buiten het podium met haar vierde plek en dus kunnen we het ons niet anders voorstellen dan dat ze gebrand is om dit jaar revanche te nemen. Na haar overwinning bij X Games Oslo zal ze nog meer gemotiveerd zijn om het podium op te zoeken en wellicht dat de nieuwe setup haar daarbij kan helpen. Maar ja, Anna Gasser zou haar titel waarschijnlijk ook graag willen prolongeren en er liggen nog meer kapers op de kust…

Ski

Ook bij de skiërs gaat het weer een unit van een competitie worden aangezien alle grote namen uitgenodigd zijn om naar Breckenridge te komen. Overigens stond Isabelle Hanssen vorig jaar ook in dit lijstje, toen ze als eerste Nederlandse skiër een invite kreeg bij Dew Tour Breckenridge.

Ski Mannen Superpipe

Aaron Blunck
Alexander Ferreira
Benoit Valentin
Broby Leeds
Byron Wells
David Wise
Gus Kenworthy
Joffrey Pollet Villard
Kevin Rolland
Kyle Smaine
Lyman Currier
Mike Riddle
Noah Bowman
Simon D’Artois
Taylor Seaton
Torin Yater-Wallace

In 2015 werd het een titanenstrijd tussen David Wise en Beau-James Wells, waarbij de eerst genoemde er uiteindelijk met de overwinning vandoor wist te gaan. Beau-James Wells staat dit jaar niet meer op de startlijst, maar daar is wel een andere naam voor in de plaats gekomen die ook kan knokken voor de overwinning: Gus Kenworthy! Gus won vorig jaar nog het slopestyle onderdeel, maar dit jaar gaat hij dus voor de halfpipe titel.

Ski Mannen Slopestyle

Alex Beaulieu-Marchand
Alex Bellemare
Andri Ragettli
Bobby Brown
Evan McEachran
Fabian Bösch
Henrik Harlaut
James Woods
Jesper Tjäder
Joss Christensen
Jossi Wells
McRae Williams
Nick Goepper
Oystein Braaten
Vincent Gagnier

Zoals gezegd heeft de winnaar van vorig jaar het slopestyle course ingeruild voor de Halfpipe, maar de nummer twee van vorig jaar staat er klaar voor. Jossi Wells, die notabene Fabian Bösch nipt achter zich wist te houden, zal sowieso gebrand zijn op de overwinning. Gaat het nieuwe format in zijn voordeel werken?

Dew TourFoto: Dew Tour – Rider: Fabian Bösch

Ski Vrouwen Superpipe

Anais Caradeux
Annalisa Drew
Ayana Onozuka
Brita Sigourney
Cassie Sharpe
Devin Logan
Janina Kuzma
Maddie Bowman
Marie Martinod
Roz Groenewoud

De top 3 zat in 2015 erg dicht bij elkaar met een verschil van nog geen 5 punten! Ayana Onozuka was uiteindelijk de sterkste in de superpipe, maar kan ze dat dit jaar weer waar maken? De vernieuwde pipe in Breckenridge zal waarschijnlijk voor de nodige opschudding zorgen dus wie weet zien we dit jaar nieuwe namen op het podium verschijnen!

Ski Vrouwen Slopestyle

Devin Logan
Emma Dahlström
Giulia Tanno
Johanne Killi
Katie Summerhayes
Kaya Turski
Kelly Sildaru
Maggie Voisin
Tess Ledeux
Tiril Sjastad Christiansen

Kelly Sildaru is dan misschien de jongste deelnemer van het veld, ze staat absoluut haar mannetje tijdens de wedstrijden. Sterker nog, in 2015 pakte zij de overwinning in Breckenridge met een aardig gat naar de nummer twee, Tiril Sjastad Christiansen. De grote vraag is of ze dat ook dit jaar kan doen!

Brand Competition

Samen met de deelnemers heeft Dew Tour ook bekend gemaakt welke merken er gaan knokken voor de Brand Competition. Deze wedstrijd is helemaal nieuw en daarvoor hebben ze ook een bijzondere indeling uitgekozen! Ieder merk kiest drie atleten uit die allemaal één run moeten doen op één van de drie secties: Slopestyle kickers, Slopestyle rails en de aangepaste Superpipe. Vervolgens worden deze scores bij elkaar opgeteld en het merk met de beste scores wint.

Welke atleten er mee gaan doen is nog niet duidelijk, deze keuze ligt volledig in handen van de merken zelf. Zij mogen iedere atleet van hun team uitnodigen waardoor ze bijvoorbeeld ook de echte railspecialisten erbij kunnen halen die niet aan de individuele competitie meedoen. Dit zijn de uitgenodigde merken, welke atleten er mee gaan doen zal later bekend gemaakt worden:

Snowboard Brands

Burton
DC
Lib Tech
Nitro
Ride
Rome

Ski Brands

Armada
Atomic
Faction
Head
Line
Salomon

Timetable en livestream

De timetable van Dew Tour is ook alvast bekend gemaakt, zo zal het event er op 9, 10 en 11 december uit komen te zien. Voor de duidelijkheid, MST is de tijd in Breckenridge en CET is de tijd hier in Nederland:

Vrijdag 9 december
9:00AM MST – 17:00PM CET – Snowboard: Women’s Modified Pipe Final
10:00AM MST – 18:00PM CET – Snowboard: Women’s Slopestyle Jumps Final
11:15AM MST – 19:15PM CET – Snowboard: Women’s Slopestyle Jib Final
12:15PM MST – 20:15PM CET – Ski: Women’s Modified Pipe Final
1:15PM MST – 21:15PM CET – Ski: Women’s Slopestyle Jumps Final
2:30PM MST – 22:30PM CET – Ski: Women’s Slopestyle Jib Final

Zaterdag 10 december
9:00AM MST – 17:00PM CET – Snowboard: Men’s Modified Pipe Finals
10:15AM MST – 18:15PM CET – Snowboard: Men’s Slopestyle Jumps Finals
11:30AM MST – 19:30PM CET – Snowboard: Men’s Slopestyle Jib Finals
12:30PM MST – 20:30PM CET – Ski: Team Modified Pipe
1:15PM MST – 21:15PM CET – Ski: Team Slopestyle Jumps
2:30PM MST – 22:30PM CET – Ski: Team Slopestyle Jib

Zondag 11 december
9:00AM MST – 17:00PM CET – Ski: Men’s Modified Pipe Final
10:15AM MST – 18:15PM CET – Ski: Men’s Slopestyle Jumps Final
11:30AM MST – 19:30PM CET – Ski: Men’s Slopestyle Jib Final
12:30PM MST – 20:30PM CET – Snowboard: Team Modified Pipe
1:15PM MST – 21:15PM CET – Snowboard: Team Slopestyle Jumps

Tijdens voorgaande jaren waren alle wedstrijden live te volgen via een stream en dat zal dit jaar waarschijnlijk niet anders zijn! Zodra deze streams online zijn kan je ze uiteraard weer hier vinden en blijf daarvoor ook Facebook en Twitter in de gaten houden!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws