Nieuws - 20 april 2017   9:51 DJI introduceert de nieuwe Phantom 4 Advanced en Advanced+

Door:

Als je op zoek bent naar een drone dan is je keuze bij deze weer een stukje lastiger geworden aangezien DJI alweer een nieuw model op de markt heeft gebracht. Of valt die keuze eigenlijk heel erg mee en is de keuze eigenlijk alsnog best makkelijk? Dit is de nieuwe Phantom 4 Advanced en Advanced+! 

De Phantom 4 van DJI was een van de meest succesvolle drones die ze geïntroduceerd hebben en dat heeft natuurlijk vooral te maken met alle sensoren en de intelligente vliegmodi die de drone in z’n arsenaal had. Inmiddels is de gewone Phantom 4 uit productie en in plaats daarvan zijn de Phantom 4 Pro en de Mavic Pro geintroduceerd. Voor degene die de Phantom 4 Pro net iets te duur vinden en de Mavic Pro een te kleine sensor vinden hebben, komt DJI nu met een tussenoplossing. De Phantom 4 Advanced!

Qua looks is de DJI Phantom 4 Advanced exact hetzelfde als de andere Phantom 4 edities. Wit, vrij fors in vergelijking met de Mavic Pro en onderaan de drone hangt een gimball met daaraan een camera. Wat is er dan toch anders aan de Phantom 4 Advanced? Om het heel simpel te zeggen: dit is een teruggeschroefde Phantom 4 Pro die daardoor iets goedkoper aangeboden kan worden.

Camera

De Phantom 4 Advanced heeft in tegenstelling tot z’n grote broer namelijk geen zijwaartse en achterwaartse obstakeldetectie, omdat ze deze sensoren eruit gelaten hebben. De camera van de Advanced is hetzelfde als de Pro, wat betekent dat je voor een drone een relatief grote sensor hebt en dat heeft heel wat pluspunten wanneer je gaat filmen. Details worden beter opgepakt, de kwaliteit is hoger en je kan bij deze camera ook zelf je diafragma instellen. Filmen gaat in een 4K resolutie met 60fps, wat behoorlijk is voor zo’n apparaat!

DJI Phantom 4 Advanced

Doordat ze de zijwaartse en achterwaartse sensoren uit de Advanced gehaald hebben, kunnen ze deze drone net iets goedkoper produceren dan de Phantom 4 Pro. Verder zijn de drones namelijk identiek en daardoor is het prijsverschil ook alles behalve shocking te noemen. Met een adviesprijs van €1.549,-, 150 euro minder dan de Pro, moet je jezelf afvragen of het wel zin heeft om die 150 euro te besparen. Als je vaak vliegt op de sensoren of de automatische vlogmodus gebruikt, dan zijn die extra sensoren aan de achterkant en de zijkant echt geen overbodige luxe! Ben je meer iemand van de sportmode en vlieg je vrijwel altijd op hoge snelheid en dus zonder sensoren, dan is de keuze nog makkelijker. Lekker de Advanced nemen aangezien je die sensoren toch nooit gebruikt.

Advanced+

Naast de ‘gewone’ Advanced introduceert DJI ook de Phantom 4 Advanced+, die over een andere afstandsbediening beschikt. Deze is voorzien van een 5,5″ touchscreen zodat je zelf geen telefoon of tablet meer in het apparaat hoeft te hangen. Deze versie heeft een adviesprijs van €1.849,-. Serieus geld dus.

DJI Phantom 4 Advanced

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws