Nieuws - 23 augustus 2018   17:09 DJI introduceert Mavic 2 Pro en Mavic 2 Zoom

Door:

DJI gaat weer een stapje verder op de dronemarkt. Vandaag hebben ze twee gloednieuwe Mavic modellen geïntroduceerd die weer een stap verder gaan! 

DJI noemt de Mavic 2 de meest geavanceerde camera drone die ze ooit hebben gebouwd en hiermee zetten ze vol in op de echte pro’s. Ze hebben een tweetal nieuwe versies geïntroduceerd, die allebei weer unieke features hebben.

Mavic 2 Pro

Om te beginnen, de Mavic 2 Pro! Deze drone heeft als eerste ter wereld een geïntegreerde camera geproduceerd door Hasselblad. Voor de leken: Hasselblad is bekend vanwege zijn ongelofelijke beeldkwaliteit en dit is dus nu doorgezet naar de Mavic drone. Het gevolg is een flinke stap in kwaliteit, dankzij een grotere 1″ CMOS beeldsensor die 20MP foto’s maakt.

De Mavic 2 Pro schiet vervolgens 4K HDR videobeelden, wat een aardige stap is ten opzichte van de vorige variant. Dankzij die HDR functie is de kleurregistratie vele malen beter dan andere drones en dit is dan ook dé killer feature van de Mavic 2 Pro.

Mavic 2 Pro

Mavic 2 Zoom

Het andere broertje, de Mavic 2 Zoom, introduceert optische zoom in de Mavic reeks. Oftewel, je kan twee keer inzoomen tijdens het vliegen zonder verlies van beeldkwaliteit, zoals dat nu wel het geval is bij vrijwel alle DJI drones.

De sensor van de Mavic 2 Zoom is vrijwel ongewijzigd ten opzichte van de voorganger, wat betekent dat er een 1/2,3″ CMOS sensor in zit met de mogelijkheid om 4K video’s te schieten en 12 MP foto’s, die automatisch samengevoegd kan worden tot een grote 48MP foto voor een betere kwaliteit.

Mavic 2 Pro

Sensoren

Qua uiterlijk zijn beide Mavic 2 modellen identiek, alleen de camera ziet er iets anders uit. In het model zitten tien sensoren verwerkt, die het stabiel vliegen nog eens een stuk beter moet maken dan de voorganger. Wat de topspeed is van de Mavic 2 modellen is, is nog even niet bekend, maar hier zal snel meer over bekend zijn.

Wel heeft DJI verbeteringen toegepast in de ActiveTrack automatische vliegmodi, mede dankzij de nieuwe verbeterde sensoren. De vliegtijd van de nieuwe drones is ongeveer 31 minuten op één acculading, al kan dat met name in koude omstandigheden nog wel eens een stuk korter zijn.

De controller heeft overigens ook een kleine upgrade gekregen. Er is nog steeds een telefoon nodig voor het besturen, al kan je nu wel de joysticks verwijderen om het geheel nog een stukje compacter te maken en de kans op beschadigingen wanneer je ‘m in je tas stopt kleiner te maken.

De Mavic 2 Pro kost 1449 euro, de Mavic 2 Zoom 1249 euro.

 

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws