Nieuws - 5 juli 2016   15:23 DJI komt met ‘Geofence’ update voor nieuwe drones

Door:

Waar mag je tegenwoordig wel en niet vliegen met je drone? De regels zijn alles behalve duidelijk en als je gewoon een simpele drone koopt in de winkel ga je natuurlijk niet een compleet wetboek door zitten pluizen. In skigebieden is het alleen maar waziger, maar daar kan nu snel verandering in komen. De nieuwste software update van DJI voegt Geofences toe! 

Je kan er niet meer omheen, dronebeelden zijn awesome! DJI is een van de populairste merken en de nieuwe Phantom 4 maakt het vliegen van zo’n drone simpeler dan ooit. Maar ja, mag je wel vliegen boven een skigebied? Voordat je het weet heb je een unit van een bekeuring aan je broek hangen omdat je wat beelden probeert te schieten.

De nieuwste update van de DJI GO app, die nodig is om de drone te besturen, moet dit in het vervolg een heel stuk makkelijker maken. DJI introduceert namelijk het GEO systeem, waar gevoelige en verboden locaties in opgenomen zijn. De software zet hier een zogenaamde Geofence omheen en de drone weigert dan simpelweg die kant op te vliegen. Zo weet je zeker dat je niet per ongeluk in de buurt van een vliegveld, militaire basis of ander verboden gebied kan komen.

DJI heeft drie verschillende zoneniveaus toegevoegd in het GEO systeem: de Warning Zone, de Authorization Zone en de Restricted Zone. De Warning Zone is een gebied waar alleen een waarschuwing gegeven zal worden en de drone wel kan blijven vliegen, voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld beschermde natuurgebieden. De Authorization Zone is voor gebruikers die verschillende vergunningen hebben en geverifieerde DJI accounts hebben. Beheerders van deze gebieden kunnen DJI piloten met de juiste vergunningen toegang geven tot het gebied terwijl andere drone gebruikers er niet in kunnen. De Restricted Zone spreekt voor zich, dat zijn gebieden waar drones helemaal niet toegestaan zijn. Mocht je voor bijvoorbeeld een overheidproject toch toestemming hebben dan moet je deze vergunningen laten zien aan DJI zelf voordat er gevlogen kan worden!

Voorlopig zet DJI met dit GEO systeem in op algemene veiligheid en gevoelige overheidsinstanties die niet vanuit de lucht bekeken mogen worden, maar dit zal snel kunnen veranderen. Skigebieden waar niet met drones gevlogen mag worden tenzij je de juiste vergunningen hebt kunnen zich bijvoorbeeld aanmelden en in de toekomst opgenomen worden in het GEO systeem, zodat niet iedereen zomaar kan vliegen zonder toestemming. De huidige update is al voorzien van verschillende locaties in de VS en Europa en zal werken op de DJI Phantom 3, Phantom 4 en Inspire modellen!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws