Nieuws - 28 april 2017   8:50 DJI komt met headset om drones te besturen

Door:

Je DJI drone bedienen zonder dat je aan allerlei knoppen moet zitten en dan ook nog eens een uniek beeld hebben op hetgeen wat je aan het schieten bent? Het kan! DJI komt namelijk met een headset die dit allemaal voor je kan doen! 

DJI heeft de dronemarkt aardig in handen en de kans is dan ook heel groot dat wanneer je een kleine drone ziet vliegen om beelden te schieten, dat het er eentje van het Chinese merk is. Stilzitten doen ze in ieder geval niet! Ze blijven nieuwe drones introduceren en nu komen ze ook nog met een extra gadget om je drone te besturen. Met de DJI Goggles kan je ‘m deels besturen door hoofdbewegingen te gebruiken en ondertussen streamt ie alles naar de headset.

Dergelijke POV brillen zijn niet helemaal nieuw in de dronemarkt, droneracers gebruiken ze immers al jaren en ook voor andere drones zijn dit soort brillen al op de markt gekomen. Het verschil zit ‘m echter in de mogelijkheid om je drone te besturen door gebruik te maken van hoofdbewegingen. Net als bij een VR bril kan je bijvoorbeeld omlaag kijken, of naar links/rechts en de drone draait dan vervolgens mee.

DJI Goggles

De grootste uitdaging bij zo’n bril is er voor zorgen dat je niet kotsmisselijk wordt en dat is nog lastiger dan je denkt. DJI drones hebben nog geen 3D opname mogelijkheden en dus zou zo’n POV beeld voor hele rare ervaringen kunnen zorgen. DJI heeft echter wat slimme trucjes toegepast in de twee schermen van de bril, die allebei een resolutie van 1920 bij 1080 pixels hebben. Oftewel, 2 keer Full HD op je snufferd!

DJI Goggles zijn compatibel voor vrijwel alle moderne DJI drones, oftewel de Mavic Pro, de Phantom 4 reeks en de Inspire modellen. Bij de Mavic Pro kunnen vier brillen tegelijkertijd verbonden worden, maar slechts één bril kan ‘m daadwerkelijk besturen. Om je drone te laten stijgen en voorwaarts of achterwaarts te laten gaan heb je nog steeds de normale afstandsbediening nodig, maar zo heb je dus een uniek beeld van wat je drone precies filmt.

Op dit moment neemt DJI pre-orders aan van de DJI Goggles, vanaf 20 mei worden ze geleverd met een prijskaartje van ongeveer 450 euro. Overigens wel handig om te weten, eigenlijk mag je dit apparaat helemaal niet gebruiken in Nederland. Bij ons is het namelijk verplicht om altijd zicht te houden met je drone en dat gaat natuurlijk lastig wanneer je een unit van een bril op je kop hebt!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws