Nieuws - 23 januari 2018   17:51 DJI kondigt nieuwe Mavic Air drone aan

Door:

DJI heeft vandaag zijn nieuwste drone aan de wereld getoond! De Mavic Air heeft een compleet vernieuwd ontwerp, is voorzien van nieuwe slimme functies en vult het gat tussen de Spark en de Mavic Pro op!

De Mavic Air is net als de andere drone in de Mavic reeks, makkelijk op te vouwen terwijl de drone toch 4K beelden kan schieten. Uiteraard heeft DJI weer een hoop nieuwe functies uit de kast getrokken voor deze drone die nóg compacter is dan de Mavic Pro.

DJI Mavic AIr

Om te beginnen heeft de Mavic Air nu inklapbare poten en wordt er gebruik gemaakt van een vernieuwd aerodynamisch design, die vooral de koeling van de Mavic flink moet verbeteren. Voor het schieten van beelden wordt gebruikt gemaakt van een 1/2,3″ camera sensor, die beelden schiet op 24mm met een maximaal diafragma van f/2.8. De beeldkwaliteit moet daardoor vergelijkbaar zijn met de eerste generatie Mavic Pro alleen dan in een kleinere verpakking. Beelden worden geschoten in een 4K resolutie met 30fps, tot aan 1080p met 120fps voor de slow motion shots.

Een nieuwe functie is de panoramamodus, deze hebben we nog niet eerder gezien in DJI modellen. De drone schiet zelf een totaal van 25 foto’s en plakt deze aan elkaar tot een 32MP foto, die je in allerlei richtingen kan opnemen. Horizontale, verticale en 180-graden panorama’s zijn allemaal mogelijk en gebeuren volledig autonoom na een druk op de knop. De beelden worden uiteraard gestabiliseerd en dit doet de Mavic Air dankzij z’n drie-assige gimbal, die grotendeels in de body is verwerkt en dus niet buiten de drone hangt.

DJI Mavic AIr

Verder kan de drone van te voren ingestelde routes vliegen en vergaart informatie met een zestal camera’s die als sensoren gebruikt worden, waardoor objecten herkend en vermeden kunnen worden vanaf een maximale afstand van 20 meter. Ook het geven van handgebaren voor het instellen van bijvoorbeeld de filmstand heeft zijn weg naar de Mavic Air gevonden.

Je kan in totaal 21 minuten vliegen met deze nieuwe drone, die slechts 430 gram weegt ten opzichte van de 743 van de Mavic Pro. Er is 8GB interne opslag aanwezig die uitgebreid kan worden met een SD kaart en de maximale vluchtwaardes zijn 5.000 meter hoogte en 4km ver wanneer je gebruikt maakt van de vernieuwde afstandsbediening.

De Mavic Air komt beschikbaar in drie kleuren: wit, rood en zwart. Je kan bovendien weer de ‘kale’ drone met één accu en afstandsbediening kopen voor 849 euro, voor 1049 euro krijg je een drietal accu’s, een laadstation, een mobiele lader en zes sets propellors. Leveringen beginnen vanaf volgende week!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws