Nieuws - 5 november 2020   10:49 DJI Mini 2: Verbetering van kleine lichtgewicht drone gepresenteerd

Door:

DJI heeft weer een nieuw product op de markt gebracht. Ze hebben hun kleine opvouwbare drone aangepast en komen nu met de DJI Mini 2, die goede filmprestaties in een heel klein pakketje belooft! 

Met de keiharde concurrentie in de drone branche, lijkt DJI tot dusver wel de duidelijke winnaar te zijn. Maar, tegelijkertijd neemt het aantal regels voor drankgebruik steeds verder toe en dat maakt het allemaal niet persé makkelijker. De DJI Mini 2 moet hét antwoord zijn op die problemen, door heel efficiënt om te gaan met een aantal regels.

De DJI Mini 2 drone is namelijk erg klein, maar vooral heel erg licht van gewicht. Met 249 gram is de drone alles behalve zwaar te noemen en wanneer je dit vergelijkt met de Phantom of Mavic varianten, dan is dat een flinke stap. Niet alleen kan je deze drone daardoor heel makkelijk meenemen, ook valt ‘ie precies tussen een paar wetgevingen in. In heel veel landen heb je namelijk geen registraties of vergunningen nodig om te vliegen met een drone die minder weegt dan 250 gram, waardoor je met de DJI Mini 2 dus precies binnen die wetgeving valt.

DJI Mini 2

Specificaties

Anyway, dat kleine formaat is dus een belangrijk punt van de DJI Mini 2, maar presteert ie ook een beetje? Z’n specs liegen er in ieder geval niet om! De drone beschikt over een 5200mAh accu, wat betekent dat je er 31 minuten mee zou kunnen vliegen. Vergelijkbaar met z’n groter broers dus. Deze accu is te verwijderen, dus je kan zonder problemen meerdere accu’s meenemen en zo je vliegtijd verlengen.

Verder beschikt de Mini 2 over de welbekende drie-assige gimbal die we ook van andere drones kennen, met daarop een wel iets kleinere camera dan z’n grotere broers. De sensor is 1/2,3″ groot, wat even groot is als bijvoorbeeld de beeldsensor in een GoPro. Met deze sensor kan je 4K beelden in 30FPS schieten, zijn foto’s in 12MP mogelijk en wanneer je naar een 1080p resolutie gaat dan kan je met 60FPS beelden schieten. Foto’s kunnen in RAW opgeslagen worden, al zit je voor video wel vast aan de standaard compressie en kleurprofielen. Het gebruik van de D-Log kleurinstellingen voor het correct inzetten van kleurcorrectie is vooralsnog alleen beschikbaar op de duurdere DJI modellen.

Prijs en beschikbaarheid

De DJI Mini 2 is inmiddels al direct te koop voor €459,- en voor dat bedrag krijg je één accu, een controller en alle kabels die je nodig hebt om ‘m te gebruiken. DJI biedt verder ook nog een Fly More combideal aan voor €599,-, waarbij je drie accu’s en drie sets propellers krijgt.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws