Nieuws - 15 mei 2019   15:10 DJI Osmo Action: DJI opent de jacht op GoPro met actioncam

Door:

Krijgt GoPro een flinke tik? Het zou zo maar kunnen. DJI, vooral bekend vanwege de drones, brengt namelijk een gloednieuwe actioncam op de markt genaamd de DJI Osmo Action! 

Ouch, dit kan een pijnlijke worden voor GoPro! De geruchten gingen al langer de ronde, maar nu is het definitief. Vandaag heeft DJI de Osmo Action gepresenteerd en dat is officieel hun eerste actioncam waarmee ze direct de strijd met de GoPro HERO reeks aan gaan.

DJI Osmo Action

Specs

De zojuist gepresenteerde Osmo Action beschikt uiteraard over beeldstabilisatie, aangezien dit, met alle gimbals die ze in verschillende producten verwerken, hét grote paradepaardje is van DJI. Ook in de Osmo Action zit beeldstabilisatie verwerkt en DJI noemt dit zelf ‘RockSteady’, waarin ze elektronische beeldstabilisatie combineren met ‘complexe algoritmes’ voor een soepele ervaring.

Er is gekozen voor een 1/2.3″ beeldsensor geproduceerd door Sony, die een maximale resolutie van 12MP behaalt in fotomodus. In videostand gaat de Osmo Action een heel stuk verder, dan schiet ‘ie namelijk 4K met 60fps. Oftewel, het ligt aardig in lijn met de GoPro HERO 7 Black tot dusver.

DJI Osmo Action

Verder beschikt ‘ie over een f/2.8 lensopening en een beeldhoek van 145 graden. Wanneer je de resolutie terugschroeft kan je tot 120fps gaan met 1080p beelden, dus ook de slomo’s zijn geen probleem.

De behuizing is bovendien sterk te vergelijken met de GoPro HERO 7, met een frame om de camera heen en een schroef voor het bevestigen. Precies zoals de GoPro! Er zitten overigens twee LCD schermen in: eentje aan de achterkant voor alle instellingen én een kleuren LCD aan de voorkant, zodat je snel dingen af kan lezen en dat een ander kan kijken of je de juiste hoek te pakken hebt. Wel zo handig. De behuizing is standaard waterdicht tot 30 meter.

DJI Osmo Action

Volledige specs:

  • Beeldstabilisatie
  • Dual LCD display
  • 1/2,3″ 12MP CMOS sensor – Sony IMX377
  • H2 Image Processor
  • 145 graden FOV, f/2.8
  • Sluiter: 1/8000 – 120s
  • Video: 4K 60fps – 1080p 120 fps
  • HDR & timelapse fotografie
  • Shootmodus: single, AEB continuous shooting, countdown shooting, multiple continuous shooting, interval shooting

Prijs

Deze Osmo Action zal te koop zijn voor $399, wat dezelfde prijs is als de GoPro HERO 7 Black. In Nederland zal dit dus ongeveer neer gaan komen op €379,-.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws