Nieuws - 27 september 2016   18:30 DJI presenteert de nieuwe Mavic Pro in New York!

Door:

Terwijl iedereen nog bij zit te komen van de GoPro presentatie met de nieuwe Karma drone staat marktleider DJI klaar om olie op het vuur te gooien! Vandaag hebben ze tijdens een live presentatie in New York het nieuwste product laten zien, de DJI Mavic Pro. Blijf het bedrijf hiermee de koning van de drone?

DJI is al jarenlang de marktleider op het gebied van drones en 9/10 van de dronebeelden die je tegenwoordig voorbij zien komen maken gebruik van DJI technologie! Toch wordt er aardig aan DJI’s stoelpoten gezaagd door de concurrentie en dat betekent dat het merk absoluut niet stil kan zitten. Vandaag tijdens een livepresentatie vanuit New York hebben ze dan ook hun toekomstvisie naar buiten gebracht compleet met de nieuwe Mavic drone én een presentatie van ski-legende-turned-vlogger Jon Olsson die ’m een paar dagen geleden al heeft kunnen testen in Los Angeles.

Compact

De nieuwe Mavic Pro bevestigd waar drones anno 2016 naar toe gaan en dat is zo compact mogelijk. Net als de GoPro Karma kan de Mavic Pro ingeklapt worden waardoor het een bijzonder klein apparaat wordt dat makkelijk in een rugtas of zelfs een handtas past. Volgens DJI zelf is de drone ingeklapt ongeveer zo groot als een half A4’tje en even zwaar als een flesje water. De boodschap is duidelijk, de Mavic Pro is zo draagbaar mogelijk zodat je ‘m echt altijd bij je kan hebben.DJI Mavic Pro DJI Mavic Pro

DJI Mavic Pro

Door in totaal 5 camera’s die samenwerken met een hele rits aan sensoren én maar liefst 24 ‘computing cores’ is de Mavic Pro bijzonder slim te noemen en kan de drone allerlei objecten automatisch volgen en ervoor zorgen dat de drone nergens tegenaan crasht.

Om het filmen mogelijk te maken beschikt de Mavic Pro over nóg een camera die in een 4K 30fps resolutie kan filmen en foto’s kan schieten met 12MP die bovendien RAW bestanden kan schieten. Deze camera zit aangesloten op een gimball met stabilisatie op 3-assen om geweldige soepele beelden te kunnen schieten. De batterij valt helaas ietwat tegen, met een maximale vliegtijd van 27 minuten ben je er helaas vrij snel doorheen.

DJI Mavic Pro

De Mavic Pro is ook de eerste professionele DJI drone die volledig te besturen is met je smartphone door gebruik te maken van de DJI Go app. Deze zet een WiFi verbinding op en hiermee kan je op relatief kleine afstanden je drone moeiteloos bedienen. Als je verder wilt vliegen kan je gebruik maken van de compacte remote, die gebasseerd is op mobiele gamecontrollers. Deze remote heeft een maximaal bereik van 7km en kan een 1080p videostream van de drone ontvangen én naar je telefoon sturen zodat je altijd ziet waar je heen vliegt!

DJI Mavic Pro

Nieuwe functies

Aan de software is ook aardig gesleuteld en de DJI Mavic Pro zit tjokvol nieuwe functies. Een van de meest indrukwekkende features is het nieuwe ‘Gesture control’. Door deze modus in te schakelen kan je de Mavic Pro bedienen zonder een remote te gebruiken, in plaats daarvan gebruik je simpelweg je handen. Door te zwaaien naar de drone zal hij je bijvoorbeeld beginnen te volgen en door een vierkantje te maken gaat de Mavic Pro automatisch een foto van je opnemen.

De geupdate versie van ActiveTrack zorgt ervoor dat de Mavic Pro je moeiteloos kan volgen terwijl de drone automatisch obstakels zoals palen, gebouwen en bomen kan ontwijken en je kan dan ook nog eens instellen hoe de Mavic Pro je onderwerp blijft volgen. Zo kan de drone er simpelweg achteraan vliegen, maar kan je ook van voren beelden schieten of je onderwerp omcirkelen terwijl hij constant allerlei obstakels blijft ontwijken. Ook neemt de drone voor het eerst een video tijdens het opstijgen die hij kan combineren met de GPS locatie. Wanneer de drone vervolgens teruggestuurd wordt naar zijn take-off positie door de gebruiker of wanneer de connectie met de remote verbroken wordt, combineert de Mavic Pro de GPS locatie met deze video om op de centimeter precies te kunnen landen.

Een andere nieuwe functie is de Tripod Mode, waarmee je de Mavic Pro in kan zetten als een echte vliegende driepoot voor indoorgebruik. De snelheid van de drone wordt teruggeschroefd en de afstandsbediening is een stuk minder gevoelig om zeer precieze manoeuvres uit te halen terwijl je gestabiliseerde foto’s en video’s kan schieten.

Voor de speedfreaks is er ook een Sports Mode aanwezig waarmee je kan racen tegen andere Mavic Pro gebruikers. De drone heeft dan een topspeed van een dikke 65km/h en de anti-crash sensoren worden in deze modus uitgeschakeld. De remote wordt extra gevoelig waardoor je haarscherpe bochten kan maken op hoge snelheid! Voor deze speedfreaks zijn ook de DJI Goggles geïntroduceerd, dit is een First Person View goggle die 2 Full HD beelden kan ontvangen van de camera en jou een first person view geeft van al je moves.

DJI Mavic Pro

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Mavic Pro kan vanaf vandaag besteld worden en de eerste leveringen worden op 15 oktober verwacht. De Amerikaanse prijzen liggen op $749,- voor de Mavic Pro drone en $999,- voor de Mavic Pro met de nieuwe afstandsbediening. Tot dusver weten we dat in Europa de versie met afstandsbediening voor €1199,- over de toonbank zal gaan en extra accu’s kosten €99,-. De FlyMore editie met afstandsbediening, twee accu’s, extra propellors, een laadstation en een speciale case gaat €1499,- kosten.

Check hieronder alvast wat Jon Olsson over de nieuwe DJI drone te zeggen had toen hij ‘m voor het eerst mocht testen in Los Angeles:

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws