Nieuws - 9 januari 2018   19:28 DJI toont nieuwe Osmo Mobile 2 en Ronin-S stabilisators

Door:

Ga jij de nieuwe gimbalgod worden? DJI heeft twee nieuwe gimbals op de markt gezet met een vernieuwde versie van de Osmo Mobile en een handheld versie van de welbekende Ronin voor je mirrorless- of spiegelreflexcamera! 

DJI is groot geworden dankzij z’n gimbal technologie en dit jaar gaan ze gelijk weer een stapje verder. De DJI Osmo heeft een update gekregen en de welbekende Ronin is nu ook te koop in een handheld pakketje. Kleiner en handzamer is blijkbaar de clue voor 2018!

DJI Osmo Mobile 2

Toen DJI de Osmo presenteerde waren heel veel mensen al lyrisch, maar de prijs stond niet iedereen aan. Vervolgens kwam DJI met de Osmo Mobile, waar je je telefoon in stopt voor het opnemen. Stabiel filmen on a budget, maar wel met de DJI technologie.

Nu komt DJI met de Osmo Mobile 2, een vernieuwde versie die het op alle fronten net even iets beter moet doen dan de vorige versie. Onder andere de besturing is aangepast zodat je nu ook de camerasettings kan aanpassen met de besturing op de gimbal zelf, zonder je telefoon nog aan te hoeven raken. Ook is er nu een speciale zoomknop aanwezig om het ‘dolly zoom’ effect te krijgen met gestabiliseerde beelden.

DJI Osmo

Verder heeft DJI de accu verbeterd waardoor hij nu zo’n 15 uur mee moet gaan. Ook is er, mede dankzij de verbeterde batterij, nu de mogelijkheid om je telefoon op te laden terwijl je ‘m gebruikt aangezien er een losse USB poort ingebouwd is, die je smartphone van stroom kan voorzien.

DJI Ronin-S

De echte knaller van DJI op gimbal gebied is niet de Osmo Mobile, maar de gloednieuwe Ronin-S. Filmpro’s zullen ongetwijfeld al gaan kwijlen wanneer ze het woordje ‘Ronin’ horen, aangezien dit voor veel filmers zo’n beetje de heilige graal is op gimbal gebied! Meerdere Hollywood producties gebruiken een versie van de Ronin en dat is niet heel gek, aangezien je een full-size camera op deze gimbal kan zetten om epische beelden te schieten.

Een groot nadeel van de Ronin reeks is dat deze tot nu toe altijd aardig groot zijn en niet echt makkelijk meegenomen kunnen worden. Tot nu! De nieuwe DJI Ronin-S is namelijk een handheld versie van de welbekende gimbal die alle bekende features van z’n grotere broers meeneemt in een kleine handzame verpakking.

De Ronin-S is zo ontworpen dat je ‘m net als een DJI Osmo met één hand kan bedienen, maar dan kan je er dus een serieuze camera in zetten. De Ronin-S is speciaal ontworpen voor camera’s als de Canon 5D, de Sony Alpha (A7, A9) reeks en de Panasonic GH5. Oftewel, camera’s van het middenformaat wanneer je ze vergelijkt met bijvoorbeeld de grote RED camera’s.

Een joystick laat je de gimbal bedienen en ook zitten er knoppen op waarmee je enkele functies van je camera kan gebruiken, mits die dit ondersteunt. De SmoothTrack functie is ook overgekomen, waarmee je camera bewegingen van te voren kan opnemen en vervolgens uit kan voeren terwijl je aan het filmen bent.

DJI Ronin-S

Net als de grotere Ronin modellen is de gimbal los te koppelen van het gedeelte dat je vast houdt, zodat je de Ronin-S eventueel op een ander soort handvat kan bevestigen of zelfs een geautomatiseerd systeem zoals een dolly, zonder dat je gelijk een veel duurdere gimbal aan zou moeten schaffen. Een grip met dubbel handvat komt nog op de markt, maar dit zal DJI pas op een later moment gaan doen.

De DJI Ronin-S komt ook nog eens met twee verschillende frames op de markt: één voor de grotere en zwaardere spiegelreflexcamera’s en één voor kleinere spiegelloze camera’s, zodat je altijd optimaal gebruik kan blijven maken van het apparaat. Ook is er gedacht aan het scherm achterop de camera, zo ziet een van de assen een stuk lager dan normaal zodat het scherm niet geblokkeerd wordt.

Helaas is er nog geen exacte releasedatum voor de Ronin-S bekend, het enige wat DJI kwijt wilt is dat hij vanaf het tweede kwartaal over ter wereld te koop zal zijn. Oftewel, je zal nog minimaal moeten wachten tot april!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws